حامد حسننژاد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در استان خراسان جنوبی در سال گذشته ۲۱۲ فقره جواز تاسیس صنعتی و ۵۴ فقره پروانه بهره برداری صنعتی صادر شده و ۲۳۵۲۸ میلیارد ریال سرمایه پروانه بهره برداری صنعتی بوده است.
وی با بیان اینکه ۵۵ واحد راکد صنعتی و معدنی طی سال گذشته فعال شده و ۱۲۳۷ نفر اشتغالزایی در حوزه صنعت صورت گرفته است، تصریح کرد: ۱۴ واحد صنعتی بزرگ، ۲۱ واحد متوسط، ۴۸۰ واحد کوچک و ۲۸۰ صنعتی معدنی در استان فعال است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به جایگاه تولیدات مهم استان در کشور، افزود: کنسانتره زغال سنگ، کاشی و سرامیک با ۲۱ میلیون مترمربع، لاستیک خودرو با ۳۱ هزار تن و استخراج واقعی معادن با ۲۰ میلیون تن در کشور حرفی برای گفتن دارد.
وی از دانش بنیان شدن بیش از ۱۰ واحد صنعتی و معدنی در استان تاکنون، برگزاری ۹۲ دوره آموزشی به میزان ۶۲۷۲۴ نفر ساعت ویژه فعالان حوزه صنعت معدن و تجارت استان، صدور ۳ فقره جواز تاسیس فنی و مهندسی و یک فقره پروانه فنی و مهندسی، صدور ۵ فقره پروانه فعالیت واحد تحقیق و توسعه و تمدید ۳ فقره پروانه تحقیق و توسعه خبر داد.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از هماهنگی و برنامه ریزی بازدید ۱۲۰ نفر از دانش آموزان استان از واحدهای صنعتی و برگزاری جلسات متعدد جهت تشکیل زیست بوم فناوری استان با همکاری دانشگاه صنعتی بیرجند خبر داد و گفت: نهایتاً تشکیل زیست بوم نوآوری و فناوری معدنی و صنایع معدنی استان با تکیه بر پهنههای بنتونیت منیزیت، زغال و طلا در دستور کار قرار گرفت.
حسن نژاد از انجام دو طرح پژوهشی با مشارکت دانشگاه بیرجند و جهاددانشگاهی استان با عناوین بررسی انواع کاتالیزهایی که امکان استحصال از مواد معدنی استان را دارد و بررسی موانع و دلایل عدم موفقیت و ایجاد صنایع غذایی در استان و ارائه راهکارهای عملیاتی خبر داد و بیان کرد: پیگیری جهت تشکیل خانه خلاق صنعت، معدن و تجارت استان با مشارکت شرکت شهرکهای صنعتی استان و استانداری استان و تهیه ۱۰۰ پیش امکان سنجی طرحهای اولویت دار سرمایه گذاری در استان از سال ۹۸ نیز از دیگر اقدامات است.
طرحهایی برای توسعه صنعتی
وی با اشاره به تکمیل و بهره برداری طرح تولید آهن اسفنجی شرکت فولاد قائنات با سرمایه گذاری ۶۰۰۰ میلیارد تومان پس از ۱۵ سال، ادامه داد: مجموعاً ۱۲۰۰ نفر در این واحد مشغول به فعالیت هستند.
حسن نژاد از شروع عملیات طرح ملی انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس به معادن و صنایع معدنی استان توسط ایمواسکو مجموعاً با سرمایه گذاری کل ۹۸۰۰۰ میلیارد تومان خبر داد و گفت: تکمیل و بهره برداری از ۵ واحد تولید کنسانتره آهن با سرمایه گذاری بالغ بر ۲۰۰۰ میلیارد تومان با اشتغال ۶۵۰ نفر، تکمیل و بهره برداری از سه طرح تولید شمش طلا با سرمایه گذاری ۱۴۰۰ میلیارد تومان و اشتغال ۵۵۰ نفر، آغاز عملیات نصب و بهره برداری از طرح افزایش ظرفیت ۱۵ هزار تن شرکت کویر تایر با سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان و پیش بینی اشتغال ۲۵۰ نفر که در سه ماه آتی به بهره برداری کامل خواهد رسید، نیز از دیگر اقدامات است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی از آغاز عملیات اجرایی تامین آب شرکت فولاد قائنات از طریق احداث تصفیه خانه فاضلاب شهر قاین و انتقال آب تا مجتمع فولاد توسط شرکت ملی فولاد با سرمایه گذاری ۱۰۰۰ میلیارد تومان و آغاز عملیات اجرایی خط انتقال برق به معادن مهم استان با سرمایه گذاری ۳۵۰ میلیارد تومان توسط ایمیدرو (خط انتقال برق ۱۳۲ کیلوولت حوزه زغالی طبس، خط انتقال برق به منطقه سرب و روی غنی آباد بشرویه و خط انتقال برق به معادن گرانیت شاهکوه نهبندان) نیز خبر داد.
حسن نژاد ادامه داد: آغاز عملیات اجرایی احداث پست ۴۰۰ کیلو ولت جهت تأمین برق به معادن شاهکوه نهبندان، قلعه زری و صنایع وابسته و جوار معدنی استان با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان با مشارکت ایمیدرو، شرکت شهرکهای صنعتی و شرکت برق از اقدامات مهم بوده است.
وی با بیان اینکه تعیین تکلیف پهنههای اکتشافی استان و آزادسازی بیش از ۲۳ هزار کیلومترمربع از وسعت استان جهت سرمایه گذاری در امر اکتشاف، طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات معدنی به مساحت ۱۵۰۰۰ کیلومترمربع در چهار شهرستان استان و احیای واحدهای صنعتی و معدنی به تعداد ۵۵ واحد در سال ۱۴۰۱ نیز از اهم اقدامات است.
سرپرست اداره کل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: رفع موانع پیش روی تامین منابع فاینانس بمنظور طرح توسعه افزایش استخراج زغالسنگ پروده ۴ به میزان ۷۵۰ هزار تن سالیانه به مبلغ ۱۲۰ میلیون دلار با توجه به نیاز مبرم کشور به تولید زغال و کند بودن روند اجرای طرح و تامین تسهیلات ارزان قیمت به عنوان مشوق سرمایه گذاری خاص استانهای کمتر برخوردار جهت کمک به توسعه متوازن کشور از پیشنهادات مهم برای مشکلات حوزه صنعت است.
انتهای پیام