/۱۷جولای روز جهانی بستنی/

آشنایی با پرطرفدارترین خوراکی منجمد دنیا

بدون شک بستنی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین خوراکی‌های دنیا است و عاشقان فروانی دارد. بستنی که یک خوراکی منجمد شیرین است به عنوان دسر خورده می‌شود. این خوراکی با استفاده از محصولات لبنی تهیه می‌شود و با طعم‌های زیادی در دسترس است. انواع مختلفی از بستنی با تغییر در مواد تشکیل دهنده، طعم و چاشنی عرضه می‌شود.

روز جهانی بستنی که در سومین یکشنبه جولای جشن گرفته می‌شود، در سال ۱۹۸۴ به عنوان ماه بستنی آغاز شد. ماه جولای نیز به عنوان ماه جهانی بستنی محسوب می‌شود. امسال این تاریخ مصادف با ۲۶ تیر ماه شده است. این روز توسط «ریگان» یکی از روسای جمهور آمریکا به این عنوان انتخاب شد. او می‌خواست این خوراکی را که بیش از ۹۰ درصد از مردم ایالات متحده از آن لذت می‌برند را گرامی بدارد.

برخی از مورخان معتقد بودند که چینی‌ها مسئول اختراع نسخه‌های اولیه این دسر بوده‌اند. در حدود سال ۶۹۷ پس از میلاد، چینی‌ها در سلسله «تانگ» لبنیات را با نمک و یخ منجمد کردند، با این حال برخی دیگر معتقدند رومی‌ها برف را با عسل و میوه‌ها مخلوط کرده‌اند تا نمونه اولیه بستنی را ایجاد کنند. اگرچه قدمت اختراع بستنی به هزاران سال قبل باز می‌گردد.

طعم‌ها و رنگ‌های بستنی آنقدر متنوع است که اگر یک طعمی از آن را دوست نداشتید می‌توانید به سراغ طعم دیگر بروید. بیشتر مردم دنیا عاشق این دسرهای سردند برای همین بیشتر کشورها بستنی‌های سنتی مخصوص خودشان را دارند.

دوندورما، جاذبه گرشگری ترکیه

امکان ندارد در خیابان‌های شهرهایی چون استانبول و آنکارا قدم بزنید و چشمتان به بستنی فروشی‌های معروف آن‌ها نیفتد. در ترکیه به بستنی دوندورما گفته می‌شود. علاوه بر این، دوندورما دیرتر آب می‌شود و انتخاب خوبی در روزهای گرم تابستان است، اما شاید چیزی که باعث شهرت این بستنی در جهان شده است، نحوه سرو آن توسط فروشنده‌های خلاق و خوش ذوق ترکیه‌ای باشد.

بافت نرم و دیر آب شدن این بستنی باعث می‌شود که خیلی از فروشنده‌ها برای سرگرم کردن مشتری‌ها با این بستنی‌ها حتی نمایش‌های خنده‌دار نیز اجرا کنند.

جلاتو، خوشمزه‌ترین بستنی جهان

شاید خیلی‌ها ایتالیا را با پیتزا و پاستاهای معروفش می‌شناسند، اما این پایان داستان هیجان‌انگیز خوراکی‌ها در ایتالیا نیست، زیرا پایگاه خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین بستنی دنیا نیز جایی نیست جز کشور ایتالیا.

گردشگران با سفر به ایتالیا سراغ جلاتو بستنی‌های خاص این کشور را می‌گیرند که نسبت به بستنی‌های معمولی هم چربی کمتری دارد و هم نرم‌تر و شیرین‌تر است.

بستنی جلاتو یا گلاتو در سراسر جهان طرفداران پروپاقرصی دارد و گردشگرانی که به این کشور سفر می کنند نیز حتما سراغی از این خوراکی خوشمزه در کافی‌شاپ‌ها می‌گیرند.

پلتا، بستنی میوه‌ای مکزیک

اگر به میوه علاقه دارید، بستنی مکزیکی می‌تواند بهترین انتخاب ممکن برای شما باشد. پلتا یک نوع بستنی چوبی میوه‌ای در مکزیک است که برای تهیه آن به جای اسانس، مستقیما از میوه استفاده می‌شود.

برای خریدن بستنی‌های میوه‌ای و چوبی مکزیکی باید سراغ فروشنده‌های خیابانی بروید. از شکلات و توت فرنگی گرفته تا وانیل و پرتقالی تنوع طعم‌های این بستنی سنتی دست شما را در انتخاب باز می‌گذارد.

کولفی، بمب انرژی هندی

بستنی کولفی هند، بستنی سنتی و اصیل هندی که کمتر کسی پیدا می‌شود که بگوید مزه‌اش را دوست ندارد. این بستنی آنقدر بادام و پسته دارد که مثل بمب انرژی شده و با خوردن آن دیگر یک لحظه هم سر جای خود بند نمی‌شوید.

برای تهیه این بستنی از زعفران، هل، پسته، نارنج و انبه استفاده می‌شود. قطعا بستنی‌های سرزمین هفتاد و دو ملت باید طعم‌های مختلف و متفاوتی داشته باشند.

بستنی یا یک اثر هنری استرالیایی

وقتی به ظاهر این بستنی نگاه می‌کنید نمی‌دانید که با یک خوراکی خوشمزه سروکار دارید یا یک اثر هنری زیبا.

یکی از خوشمزه‌ترین بستنی‌ها را شهر سیدنی عرضه می‌کند. البته شهرت این بستنی برای طعمش نیست، بلکه نحوه سرو و ارائه آن برای مشتری‌ها جذابیت دارد به طوری که در مقابل این بستنی فروشی همیشه شاهد صف‌های طولانی خواهید بود.

بستنی زغالی ژاپنی

در حالی که همه ما بستنی را با رنگ‌های شاد می شناسیم، اما در ژاپن بستنی سیاه رنگ و با طعم زغال تولید شده است تا مرزهای خلاقیت و نوآوری را جابه‌جا کند.

سیاه بودن نان بستنی و خود آن موجب شده تا مشتری‌ها برای خرید و تست کردن طعم آن اشتیاق فراوانی داشته باشند. طعم اصلی بستنی زغالی را عموما بادام و زغال تشکیل داده‌اند زیرا نان مشکی رنگ آن از زغال فعال تهیه می‌شود. برای تزئین این بستنی از بیسکوییت‌های کرم‌دار شکلاتی و پودر نارگیل استفاده می‌شود.

بستنی که آب نمی‌شود

پرمیوم بستنی که اصلا آب نمی‌شود؛ یکی از معضلات بستنی خوردن این است که در روزهای گرم تابستان به سرعت آب شده و نمی‌توان به درستی از طعم و مزه آن لذت برد. اگر دوست دارید در فراغ بال از خوردن بستنی لذت ببرید بهتر است پرمیوم را امتحان کنید.

کمپانی بستنی‌سازی Gastronaut نوعی بستنی از مواد طبیعی و ارگانیک و بدون استفاده از افزودنی‌های مصنوعی تولید کرده که خیلی دیر آب می‌شود و شما می‌توانید در آرامش از مزه دسر مورد علاقه‌تان لذت ببرید. جالب است بدانید که پس از گاز زدن به این بستنی، مواد آن با بزاق ترکیب شده و درون دهان نرم و لطیف می‌شود.

منبع:

www.chechilas.com

www.eligasht.com

www.tourdo.ir

www.alamto.com

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402042616914
  • خبرنگار : 50093