یوسف یوسفعلیزاده در ستاد توسعه راهبردی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر با عنوان «قرارگاه کرامت» با حضور دستگاههای متولی جامعه هدف که امروز ۲۶ تیر ۱۴۰۲ برگزار شد، با بیان اینکه بیمه یک کار مقدس است، اظهار کرد: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، این صندوق سال ۱۳۸۴ پیرو تصویب قانون ساختار نظام جامع قانون رفاه و تأمین اجتماعی تشکیل شد و مشمولین این صندوق افراد ۱۸ تا ۵۰ سال عشایر، ساکنین روستا و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، شاغلین بخش کشاورزی، صنایع دستی قالیبافی که در مناطق غیر روستایی ساکن هستند، است.
وی افزود: بیمهشدگان این صندوق از مزایای سالمندی، از کار افتادگی کلی و مستمری فوت برای بازماندگان بهرهمند میشوند، نقل و انتقال سوابق بیمه پردازی از صندوق بیمه روستایی به سایر صندوقها از جمله سازمان تأمین اجتماعی و بالعکس وجود دارد.
شرط برخورداری مستمری سالمندی ۱۵ سال سابقه بیمه است
یوسفعلیزاده عنوان کرد: شرایط برخورداری از مستمری سالمندی داشتن ۶۵ سال سن و حداقل ۱۵ سال سابقه پرداخت حق بیمه است، شرایط برخورداری از مستمری از کار افتادگی کلی شامل ناشی از بیماری، از کار افتادگی ناشی از کار، از کار افتادگی غیر ناشی از کار یعنی اگر فرد در اثر حادثه مرتبط با شغل آسیب ببیند و به تأیید کمیسیون پزشکی حداقل ۶۶ درصد از کار افتاده شود بدون توجه به میزان سابقه عضویت مشمول دریافت مستمری میگردد اما اگر از کارافتادگی بر اثر بیماری با حادثه غیرمرتبط با شغل شخص باشد، در صورت داشتن ۹۰ روز سابقه طی یک سال قبل از تاریخ از کار افتادگی فرد مشمول دریافت مستمری خواهد شد.
این مسئول تصریح کرد: همسر و فرزندان بیمه شده، پدر بالای ۶۰ سال و مادر بالای ۵۵ سال، فرزندان اناث، مجرد و غیرشاغل تا سن ۱۸ سالگی و پس از آن به شرط نداشتن شغل و همسر و فرزندان ذکور تا ۲۰ سالگی و پس از آن در صورت اشتغال به تحصیل تا ۲۵ سالگی و یا در صورت از کار افتادگی کلی افراد تحت کفالت بیمه شده اصلی هستند.
وی در خصوص اینکه آیا پدر و مادر تحت کفالت فرزند قرار میگیرند، گفت: پدر بالای ۶۰ سال و مادر بالای ۵۵ سال در صورتی که بیمه شده اصلی مستمری بگیر سازمان یا ارگانی نباشند تحت کفالت فرزند قرار میگیرند و به آنها مستمری بازماندگان تعلق خواهد گرفت و یا در صورتی که به تشخیص کمیسیونهای پزشکی از کار افتادگی کلی شناخته شوند.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین عنوان کرد: سالانه ۸ سطح درآمدی برای محاسبه حق بیمه و مستمری پرداختی به بیمه شدگان توسط شورای عالی رفاه تعیین میشود شخص متقاضی عضویت در هنگام ثبت نام مجاز است بر اساس توانایی مالی یکی از سطوح بیمهای را انتخاب کند.
وی در خصوص اینکه آیا پرداخت اقساطی حقبیمه امکان پذیر است، گفت: در زمان نامنویسی یا تمدید عضویت بیمه شده میتواند پرداخت حق بیمه به صورت یکجا یا اقساط شامل ۲ قسط ۶ ماهه یا ۴ قسط سه ماهه درخواست نماید.
این مسئول بیان کرد: صندوق بیمه اجتماعی روستائیان از سال ۱۳۹۱ در سطح استان شروع به کار کرده است و در سال گذشته قرارگاه کرامت با دستور وزیر وقت ایجاد شد، ۲۵ کارگزاری بیمه در قزوین مشغول فعالیت هستند و با توجه به سهمیه قرارگاه کرامت توانستیم ۶۰ درصد از هدف سال ۱۴۰۱ را پوشش دهیم، یعنی به طور کلی توسعه ۶۰ درصدی و پایداری ۹۲ درصدی را پوشش دادیم.
رشد ۱۶۷ درصدی بودجه صندوق در دولت سیزدهم
وی افزود: در دولت سیزدهم بودجه این صندوق با رشد ۱۶۷ درصدی از ۱۵۰۰ میلیار تومان بودجه به ۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. در سال ۱۴۰۱ به طور متوسط ۴۳ درصد افزایش حقوق مستمری بگیران انجام شد و در کل کشور ۲۲ هزار فقره وام به مستمری بگیران پرداخت شد که سهم قزوین ۱۳۰۰ خانواده بود.
یوسفعلیزاده بیان کرد: در ۳ استان بیمه تکمیلی از طریق این صندوق به صورت پایلوت انجام شد که قزوین هم یکی از این استانها بود که امیدواریم در این خصوص هم اتفاقات خوبی رقم بزنیم. در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال گذشته شاهد افزایش ۲۱ درصدی در حوزه افزایش توسعه بیمه یعنی جذب افراد در بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر بودیم.
مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر استان قزوین در پایان گفت: صندوق بیمه ما تنها صندوق دولتی کشور است که به ازای هر فردی که بیمه میشود دو برابر حق بیمه توسط دولت پرداخت میشود یعنی شخص فقط یک سوم از حق بیمه را پرداخت میکند.
انتهای پیام