احمد دانایینیا در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: درخت چنار جنب چارتاقی شهر نیاسر و چنارهای کهنسال در روستاهای ون، چنار، نشلج و ازناوه که بیش از پنج قرن قدمت دارند در فهرست میراث طبیعی کشور به ثبت رسیده است.
وی افزود: ثبت چنارهای کهنسال، نخستین آثار طبیعی در شهرستان کاشان است که در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیده است و امیدواریم با ثبت و شناسنامهدار کردن آثار تاریخی، طبیعی و فرهنگی بتوانیم توجه و همکاری مردم را برای حفظ و نگهداری آنها جلب کنیم.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان، تأکید کرد: روستاهای شهرستان کاشان مملو از جاذبههای طبیعی است و تلاش میکنیم با روند رو به رشد ثبت آثار طبیعی منطقه، به آثار طبیعی هم مانند ابنیه تاریخی توجه بیشتری شده و در مسیر توسعه قابلیتهای گردشگری و جذب گردشگر استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ثبت آثار ارزشمند طبیعی علاوه بر شناسایی اثر در بُعد ملی و بینالمللی فرصتی برای کمک به رشد گردشگری مناطق مختلف و گامی مؤثر برای جلوگیری از تخریب و فرسایش این آثار است.
رئیس اداره میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان کاشان گفت: قدمت جاذبههای طبیعی کمیاب و کهنسال و اهمیت آنها به لحاظ زیست محیطی و گردشگری از جمله ویژگیهای آنها برای ثبت در فهرست میراث ملی طبیعی کشور به شمار میرود.
وی افزود: ثبت آثار طبیعی، ضمن رعایت حقوق مالکانه، تحت نظارت و حمایت سازمان میراث فرهنگی بوده و با تعیین عرصه و حریم آنها، هر گونه دخل و تصرف یا اقدامی که منجر به تخریب یا تغییر در اصالت آنها شود، ممنوع است.
دانایی نیا افزود: باغ تاریخی فین و دو میراث فرهنگی ناملموس قالیشویان و مهارت بافت فرش دستبافت در فهرست جهانی یونسکو به ثبت رسیده و ۳۴۰ بنای تاریخی ثبت ملی و ۴۰ رویداد فرهنگی به عنوان میراث فرهنگی ناملموس از منطقه فرهنگی - تاریخی کاشان به ثبت ملی رسیده است.
انتهای پیام