به گزارش ایسنا، میدل ایست مانیتور نوشت، در بخشی از بیانیه وزارت امور خارجه رژیم صهیونیستی درباره سفر الی کوهن، وزیر امور خارجه این رژیم به کنیا آمده است: موقعیت منطقهای کنیا آن را شریکی مهم برای اسراییل در منطقه آفریقای شرقی میسازد. عضویت کنیا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی به آن اجازه میدهد که بر نظارت بینالمللی بر تخطیهای ایران اثر بگذارد.
طبق گزارش میدل ایست مانیتور، کوهن در پی تلاشهای این رژیم برای تخریب روابط ایران با کشورهای آفریقایی گفت که سفر دیپلماتیک او به نایروبی «با وجود پیشینه تلاشهای ایران برای گسترش نفوذ خود در این قاره، اهمیتی منطقهای و راهبردی دارد.»
اظهارات کوهن با اذعان به تلاشهای دولت ایران برای گسترش چندجانبهگرایی و با توجه به دستاوردهای سفر اخیر سید ابراهیم رئیسی، رییس جمهور ایران به کنیا مطرح میشود.
رئیس جمهوری ایران سفر خود به آفریقا را چند روز پیش انجام داد که این اولین سفر یک مقام ایرانی در این سطح در بیش از یک دهه گذشته محسوب میشد. هدف اعلام شده وی ایجاد همکاری بیشتر در زمینه مسائل اقتصادی بین جمهوری اسلامی و آفریقا است که آن را «قاره فرصت» میداند.
در چند روز گذشته، میر بن شابات، مشاور امنیت ملی رژیم صهیونیستی در سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ نیز در یادداشتی در روزنامه اسرائیل هیوم با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهوری ایران به آفریقا و بازدید از سه کشور کنیا، اوگاندا و زیمبابوه تصریح کرد: ایران در تلاش است تا با تقویت جایگاه خود در قاره آفریقا و افزودن کشورهای بیشتری به اردوگاه ضد آمریکایی، بر شتاب دیپلماتیکی که در ماههای اخیر از آن برخوردار بوده است، بیفزاید.
از نظر بن شابات ایران پس از احیای روابط با عربستان سعودی و امارات متحده عربی و حتی با تعمیق همکاری استراتژیک با روسیه، اکنون آفریقا را هدف گسترش روابط دیپلماتیک خود قرار داده است.
این مقام پیشین صهیونیستی نوشت که رییس جمهور ایران تلاش خواهد کرد «از این سفر برای تقویت شتاب دیپلماتیک ایران در ماههای اخیر با تقویت جایگاه خود در قاره آفریقا و افزودن کشورهای بیشتری به اردوگاه ضد آمریکایی استفاده کند. در واقع ایران کلید تشکیل این بلوک بوده است.»
او در ادامه به روابط گرم میان ایران و سایر کشورهای مهم آفریقایی، از جمله آفریقای جنوبی و الجزیره اشاره کرد و نوشت که هدف واقعی از این تلاشها از بین بردن تأثیر تحریمها بر ایران و گشودن فرصتهای جدید برای بهبود اقتصاد این کشور است.
بن شابات در بخش پایانی یادداشت خود تلاش کرد راهکارهایی را برای رژیم صهیونیستی به منظور مقابله با این شرایط ارائه دهد و نوشت: اول، اسرائیل باید حضور خود را در کشورهای آفریقایی، بهویژه در کشورهایی که مورد توجه ایران بوده اند، تقویت کند. دوم، باید قراردادهای عادیسازی روابط با سودان را با وجود آشفتگی داخلی آن نهایی کند. سوم، باید مطمئن شود که مصر را در سطوح مناسب درگیر میکند تا از اصطکاک بر سر روابط جدیدش با ایران جلوگیری کند. چهارم، باید حاکمیت مراکش بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسد.
انتهای پیام