بهرام آجرلو در گفت و گو با ایسنا، گفت: درحوزه بسته بندی اشتغالزایی خوبی در استان اتفاق افتاده است. یک کارخانه جعبه سازی حداقل برای ۲۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی میکند و زمینه و تولیدشان هم متفاوت است رستهای هست که برای جعبه سازی با استفاده از بازیافت کاغذ کار میکند. یا رستهای فقط تولید لولههای مقوایی یا جعبه مقوایی و یا کارتن تولید میکند و یا در بخش فشردهسازی ضایعات کاغذی و تبدیل آن به خمیر و فروش آن اشتغال دارد.
وی با اشاره به اینکه مجموع کارخانههای بسته بندی در کرج ۱۶۸ واحد است تصریح کرد: این رسته طی دو سال گذشته آسیب زیادی دید و حتی بعضی از واحدها به ورشکستگی رسیدند. البته اکنون در حال احیا هستند و این امر مرهون توجه و مساعدت کمیته امداد امام خمینی (ره) استان است.کمیته امداد به عنوان تنها نهادی که به صورت عملی وارد شد و به اتحادیه و اعضایش کمک کرد و بالغ بر ۲۰۰ تن از اعضا توانستند با استفاده از وامهای خوداشتغالی بدون بهره و بلند مدت کمیته امداد جان تازهای به کسب و کار خود بدهند و بخشی از دیون و بدهیهایشان را بپردازند.
آجرلو افزود: هرچند به علت کرونا و افزایش هزینه نگهداری کارخانهها و مواد اولیه صنف کارتن و جعبهسازان برای اینکه در یک شرایط مناسب باشد به مبلغی بیش از ۵ میلیارد تومان نیاز دارد اما این کمک خوبی برای رفع بخشی از مشکلات رسته شغلی جعبه و کارتن سازی بود.چرا که این رسته با وجود بسترهای مناسب اشتغالزایی آن حمایت عملی را دریافت نمیکند.
آجرلو در خصوص گستردگی کارجعبه وکارتنسازی در استان گفت: اکثر کارگاهتولیدی که نیاز به جعبه و کارتن دارند متقاضی تولیدات این رسته هستند. همچنین تمام شیرینی فروشیهای کرج جعبه های مورد نیازشان توسط این صنف تامین میشود. رسته جعبه سازی تولید جعبههای فانتزی، هدیه و دارویی را هم در استان انجام می دهد و تقریبا ۵۰ درصد محصولات آنها در استان عرضه و مصرف میشود. تعدادی هم هستند که تولیدات آنها به عراق صادر میشود.
وی در خصوص فراهم کردن بسترهای رشد صنایع بسته بندی کاغذی در استان خاطرنشان کرد: اگرمتولیان و مسئولین میخواهند در این بخش شاهد اتفاقاتی خوبی باشیم لازمه آن توجه به افزایش توان تولید و گستردگی بازار فروش آن در سطح بینالمللی است. صنایع بسته بندی کاغذی این توانایی را دارد که کالاها و اجناس را در بهترین و زیباترین بستهبندی به پرفروشترین کالا تبدیل کند. در حالی که تمام دستگاههای مورد استفاده قدیمی و فرسوده هستند.
آجرلو ادامه داد: دولت اگر بتواند وامهای بزرگ به این بخش اختصاص دهد می توان کاری کرد چون وام های خرد و کوچک در این حوزه کارساز نیست.این حرفه افراد بسیار باسواد و با استعدادی دارد که میتوانند به بهترین نحو این صنعت را مدیریت کنند اما سرمایه کافی ندارند. اگر شهرک صنعتی ایجاد شود و با وامهای بلند مدت به صنوف خلاق ما زمین اختصاص داده شود رشد و پیشرفت را خواهیم داشت. صنوف خلاق ما سرمایه مورد نیاز را در اختیار ندارند یا اگر در اختیار دارند و زمینی از شهرک های صنفی می خرند در ساختش می مانند اگر قادر به ساخت باشند در مرحله تجهیز و ورود ماشین آلات گیر می کنند.اگر ماشین آلات بیاید قادر به تأمین مواد اولیه نیست چون مشکل نقدینگی دارند.
آجرلو اضافه کرد: کشور چین بسیاری از استعدادها و نیروی خلاق ایرانی را در کشور خود به کار گرفته و از صفر تا صد کار را به آنها میدهد در حالی که با اختصاص تسهیلات و زمین اقتصادی بعد از پنج سال که بازدهی رسید درخواست برگشت تسهیلاتش را می کند بدون سود و تنها فکر و اندیشه اقتصادی و علمی آنها را که پایه پیشرفت صنعت است را مورد توجه قرار می دهد.
آجرلو اظهار کرد: ایجاد یک شغل هزینه هنگفتی برای دولت خواهد داشت. لذا دولت یا خودش اشتغالزایی کند و یا اینکه از فعالین بخش خصوصی استفاده کند. در این صورت اگر این مبلغ را در قالب تسهیلات به بخش خصوصی بدهد اصل آن تحت عنوان بازپرداخت به دولت برخواهد گشت و از این طریق این هزینه سنگینی که برای ایجاد شروع یک شغل واشتغالزایی باید بپردازد نجات خواهد داد و از سوی دیگر با بهبود و توسعه کارگاه های خصوصی که نیروی کار آن تمام شبانه روز در حال کار است افزایش بهره وری و تولید خواهیم داشت.
وی افزود: دولت اگر بتواند سرمایه طرحهای بلندمدت ما را تامین کند صنایع بستهبندی ما در خاورمیانه اول خواهد بود. در پیمانهای اقتصادی جدید که کشور ما یک کریدور محسوب میشود اگر فقط بتوانیم از کشوری محصولی را دریافت کنیم و با بستهبندی خودمان به کشور دیگر تحویل دهیم سود زیادی عاید صنعت بستهبندی کشور خواهد کرد. همین کار را کشورهای دیگر مثل اسپانیا و افغانستان در خصوص زعفران کشورمان میکنند. زعفران تولید کشور را به صورت فله خریداری کرده با بستهبندی خودشان میفروشند.
انتهای پیام