علی راستگو یکشنبه ۲۵ تیرماه در همایش روز تامین اجتماعی در شیراز با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه کشور نوعی تعرض به جیب کارگران است و حقوق کارگران شاغل و بازنشسته در آن دیده نشده است، گفت: برخی از فصلهای مرتبط این برنامه در حوزه سازمان تامین اجتماعی برخلاف سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری است.
او با تاکید بر لزوم اصلاح مواد ٩٦ قانون تامین اجتماعی و ٤١ قانون کار، برنامه هفتم را ضد کارگرترین برنامه دانست و با بیان اینکه در بخشی از این برنامه حق بیمه کارگران با افزایش ٨ تا ١١ درصد دیده شده است، افزود: برنامه ریزان اگر نمیتوانند همین حداقلها را برای ما حفظ کنند، بهتر است هیچ کاری نکنند و بگذارند ما با همین حداقلها ادامه دهیم.
راستگو همچنین ضمن اشاره به اینکه مطالبه کارگر اجرای قانون است، گفت: سازمان تامین اجتماعی صندوق نیست، بلکه یک سازمان حمایتی است که نصف جمعیت کشور را در بر میگیرد، لذا نباید با اطلاق نام صندوق آن را کوچک کرد.
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با اشاره به پیشینه شکل گیری سازمان تامین اجتماعی به عنوان نخستین و قدیمی ترین سازمان کشور در حوزه درمانی، تامین اجتماعی و حرف و مشاغل گفت: منابع این سازمان بین نسلی و به مثابه حقالناس است.
راستگو با تاکید بر اینکه سازمان برنامه و بودجه بدون کارشناسی دولت را در مسیری اشتباه قرار داده است، عنوان کرد: ادامه این مسیر منجر به شکل گیری ناهنجاریها و تحمیل هزینه های بزرگ و سنگینی برای کشور خواهد شد.
او با بیان اینکه امروز دولت به سازمان تامین اجتماعی به عنوان حیات خلوت خود نگاه کرده و دستش را در جیب کارگران کرده است، گفت: وظیفه دولت نظارت بر سازمان تامین اجتماعی است نه دخالت در آن، لذا اصل انتخاب مدیرعامل این سازمان توسط دولت اشتباه است و باید به صورت هیئت امنایی اداره شود.
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس همچنین با بیان اینکه امروز جامعه کارگری و کارفرمایی ٣٠ درصد حق بیمه میدهند و عدهای برای بردن آن آماده هستند، افزود: به ما پاسخ دهند که حق بیمهها کجا میرود؟
راستگو همچنین با اشاره به سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری پیرامون سازمان تامین اجتماعی در سال گذشته، گفت: فرمایشات رهبری را اجرا کنید و ما نوکر همه شما هستیم.
او تاکید کرد: با کدام نگاه کارشناسی حق بیمه شخصی را میخواهید به خزانه واریز کنید و از آن مالیات بگیرید؟
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس، رویکردهای سلیقه ای در حوزه سازمان تامین اجتماعی را آفت و چالش بزرگ این سازمان دانست و گفت: دولت بدهی این سازمان را نمی دهد. طرح اعطای سهام به جای بدهی را نیز رد کردهاند و به خودشان زحمت ندادند حتی سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری را بخوانند تا حداقل حرفی در مقابل سخنان رهبری نزنند.
راستگو خاطرنشان کرد: این خیلی زشت است که برخی از نمایندگان وقتی به سراغشان میروی، میگویند برنامه هفتم توسعه چه زمانی در مجلس طرح یا به تصویب رسیده است.
او تصریح کرد: دولت بدهکار صندوق بازنشستگان است و باید بدهی خود را به صورت نقدی در سال تسویه کند.
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس عنوان کرد: آنهایی که کارگران را مخل نظام و اقتصاد و بر هم ریختن جامعه معرفی میکنند خودشان با برنامه ریزیهای اشتباه در همین جایگاه قرار دارند و دست به دست هم دادهاند تا این سازمان را مانند سایر صندوقها خراب کنند.
راستگو با بیان اینکه طبق ماده ٣ قانون الزام، درمان جامعه کارگری باید رایگان باشد، گفت: در حال حاضر ٣٠٠ قلم دارویی از پوشش بیمه تامین اجتماعی خارج شده است.
او در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ٩٧ درصد بانک رفاه متعلق به کارگران است اما از خصوصی سازی آن سخن می گویند، گفت: هم اکنون هم این بانک خصوصی است و معلوم نیست با چه استنادی به اسم خصوصی سازی می خواهند آن را وارد بورس کنند.
دبیر اجرایی خانه کارگر فارس با بیان اینکه در حال حاضر در فارس ٣٠ تا ٤٠ درصد تختهای بیمارستانی تحت اشغال بیماران استانهای همجوار است، گفت: این در حالی است که دولت هیچ بودجه و اعتبار اضافی به استان نمیدهد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس نیز در ادامه این همایش گفت: برای حل مشکلات جامعه کارگری استان در کنار آنها هستیم تا علاوه بر ارج نهادن به تلاشهای آنها، از بار مشکلاتشان نیز بتوانیم بکاهیم. ظرفیتهای مناسب برای حل مشکلات جامعه کارگری در فارس وجود دارد.
اسماعیل قزل سفلی افزود: آن دسته از مشکلات و موانع پیش روی جامعه کارگری که قابلیت پیگیری و رفع در استان دارد را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
او ادامه داد: جامعه کارگری امروز با وجود مواجهه با مشکلات بسیار اما با قدرت در صحنه کار و فعالیت کشور و استان حضور دارد و هرچند نسبت به برخی ناملایمات و مشکلات گلایههای به حقی هم دارد اما خط و مسیر حرکت خود را از دشمن جدا کرده است.
قزل سفلی اظهار کرد: نظام اسلامی هم صدای جامعه بزرگ کارگری را شنیده، چرا که کارگر را پیشران حرکت اقتصاد و تولید میداند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: نفس تدوین برنامههای پنج ساله توسعه و اینکه بخش هایی را به حوزه تامین اجتماعی اختصاص دهند اقدامی مبارک و بیانگر توجه به جامعه بزرگ و ارزشمند کارگری است.
او همچنین با اشاره به قرار داشتن در فصل بررسی برنامه هفتم توسعه گفت: اینکه در برنامه توسعه هفتم نظام تامین اجتماعی در حدود ۱۰ بند به بحث تامین اجتماعی پرداخته شده از نقاط قوت این برنامه است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس ابراز امیدواری کرد که با پیگیری عالمانه و دقیق مشکلات جامعه کارگری از مجاری قانونی، شاهد حل مشکلات این قشر زحمتکش و تزریق روحیه امید و انگیزه در میان آنها باشیم.
انتهای پیام