به گزارش ایسنا، آیتالله عباس کعبی در دیدار با جمعی از طلاب استان آذربایجان غربی گفت: امروز به برکت انقلاب اسلامی، عرصه برای تبلیغ و گسترش اسلام و مکتب اهل بیت بیش از پیش فراهم شده است.
وی افزود: عصر حاضر را عصری مهم و تأثیرگذار است و روحانیت باید در این دوران، کادرسازی کند، در زمینههای گوناگون تحقیقی، آموزشی، تبلیغی متخصصان کارآمد تربیت کند و بیش از هر زمان دیگری، حضور فعال داشته باشد.
کعبی با بیان اینکه وظیفه روحانیت حفظ نظام است و باید در عرصههای گوناگون یار و یاور انقلاب باشد، اظهار کرد: روحانیت باید ضمن ورود به دیپلماسی دینی، فرهنگی و اجتماعی، به تعامل با جهانیان پرداخته و در فضای بین الملل اثرگذار ظاهر شود. حفظ انسجام ملی، وحدت، همگرایی، همافزایی و خدمت به مردم هم وظایف روحانیت است و آنان باید مطابق وظیفه تاریخی خود عمل و به حل مشکلات در حوزههای مختلف، کمک کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری یادآور شد: قهر یا عزلت و عافیتطلبی یا کنارکشیدن روحانیت از مسئولیتهای اجتماعی گناهی نابخشودنی است. انسان مؤمن باید قیام و قعودش را خالصانه برای خداوند انجام دهد و چشم به تشکر دیگران نداشته باشد و همیشه خود را نسبت به نعمات الهی بدهکار بداند.
طرح سخنانی درباره لزوم حضور مؤثر روحانیت در عرصه اجتماعی و افزایش مسئولیتپذیری آنان در ماههای اخیر بارها از سوی اعضای ارشد جامعه مدرسین مورد تاکید قرار گرفته است. پیش از این آیتالله سیدهاشم حسینی بوشهری رئیس شورای عالی جامعه مدرسین در دیدار با استاندار بوشهر از رویآوردن دشمن به جنگ ادراکی بهجای جنگ سخت سخن گفته و یادآور شده بود: جهاد تبیین نقطه مقابله با جنگ ادراکی دشمن است. او فرارسیدن ماه محرم را فرصت طلایی برای مبلغان و مسئولان دانسته بود تا با حضور در میان مردم امیدآفرینی را منتقل کنند.
دو روز پیش - ۲۲ تیرماه - هم آیتالله کعبی در دیدار با جمعی از ائمه جمعه و جماعات کشور عراق بر توجه به «جهاد تبیین» بهعنوان زنجیرهای برای تقویت ارزشها در جامعه و تولید قدرت نرم در مقابل اقدامات رسانهای و تبلیغاتی دشمن تاکید کرده و آن را ضامن موفقیت جهاد تبیین دانسته بود. سخنانی مشابه گفتههای آیتالله علیرضا اعرافی در ابتدای دیدار اخیر حوزویان با رهبری که هدف جنگ ترکیبی دشمن را حوزه، مرجعیت و ولایت دانسته و سرمایه حوزه علمیه برای مقابله با آن را نسل جوان طلابِ فعال و جهادی معرفی کرده بود. طلابی که به گفته او وظیفه رصد «مخاطرات، ضعفها، نقشههای دشمنان و تحرکات رقیب» را بر عهده دارند و البته مسیر حرکتشان نیازمند بازنگری و بازاندیشی است.
انتهای پیام