محمدعلی شاددل در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: متاسفانه تغییر اقلیم، بروز خشکسالی و خشک شدن مراتع سبب شده تا ضربات سنگینی به زنبورداران استان در حوزه تولید عسل وارد شود.
وی گفت: در سال های گذشته در ابتدای شروع فصل بهار تعدادی از زنبورداران کندوهای زنبور عسل را به ارتفاعات آلاداغ منتقل می کردند اما در حال حاضر با تغییر اقلیم، تقویم جابه جایی زنبورستان ها نیز تغییر پیدا کرده است.
شاددل افزود: متاسفانه فشار گرما آنقدر زیاد شده که زمان عمر گل ها کمتر شده است و اگر عمر گل ها در گذشته ۱۵ روز بود اکنون به ۵ روز رسیده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر این وضعیت با توجه به خشک بودن مراتع، زنبورداران را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.
این مقام مسئول بیان کرد: تولید عسل در شهرستانی همچون اسفراین با شکر انجام می شود که وضعیت پیش آمده برای آن ها بسیار سخت است.
وی به کرایه های حمل و نقل زنبورستان ها نیز اشاره کرد و توضیح داد: اگر در گذشته زنبوردار برای جابه جایی کندوها حدود ۵ میلیون تومان پرداخت می کردند اکنون این رقم به ۲۵ میلیون تومان رسیده است و در مجموع شرایط حال حاضر زنبورداران به گونه ای است که دخل آن ها با خرجشان هم خوانی ندارد.
خراسان شمالی از لحاظ تولید عسل در کشور رتبه ۱۲ را دارد اما از لحاظ میانگین تولید عسل در هر کندو رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. این استان دارای ۱۸۸ هزار کلونی زنبورعسل و ۲ هزار و ۱۱ زنبورستان است.
انتهای پیام