به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی بیمه ملت، این شرکت که در سال ۱۴۰۱ تغییرات مدیریتی را تجربه کرده بود، موفق شد با حضور اعضای هیأت مدیره جدید و علیرضا یزداندوست، مدیرعامل جوان این شرکت، کارنامه درخشانی را رقم بزند.
صورتهای مالی حسابرسی شده دوره منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ بیمه ملت نشان میدهد، سود خالص این شرکت در مقایسه با سال پیش، رشد چشمگیر 337 درصدی را ثبت کرده است.
رشد 337 درصدی سود هر سهم شرکت بیمه ملت در سال ۱۴۰۱، بیانگر عملکرد بسیار مناسب این شرکت است که در سایه ثبات مدیریتی، دوری از حاشیه و تمرکز بر فعالیتهای بیمهگری رقم خورده و میتواند سودآوری و رشد پایدار را برای بیمه ملت تضمین کند. در همین حال، مدیریت مناسب پرتفوی بیمهای و عدم تمدید قراردادهای زیانده و با ضریب خسارت بالا توسط شرکت، از دیگر دلایل رشد سودآوری بیمه ملت محسوب میشود.
حق بیمه صادره بیمه ملت در سال 1401 با شش درصد رشد نسبت به سال 1400، به 31 هزار و 887 میلیارد ریال رسید. در این سال بیشترین رشد مبلغ حق بیمه صادره متعلق به بیمه بدنه با رشد 75 درصدی است و پس از آن بیمههای شخص ثالث و آتشسوزی و انرژی با رشد 40 و 20 درصدی قرار دارند.
از نظر میزان سهم در پرتفوی، بیشترین سهم مربوط به بیمه شخص ثالث با سهم 31 درصدی است که این سهم نسبت به سال 1400 از رشد حدوداً 40 درصدی برخوردار بوده است. بیمه عمر و حوادث نیز با سهم 16 درصدی، در جایگاه دوم سهمبری از پرتفوی شرکت بیمه ملت قرار دارد.
بر اساس صورتهای مالی حسابرسیشده این شرکت در سال منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، بیمه ملت توانسته از محل فروش بیمهنامه، به درآمد ۲۸ هزار و ۲۳۰ میلیارد ریالی دست یابد و درآمد حق بیمه ناخالص این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱، نسبت به سال مالی قبل، ۳۴ درصد افزایش پیدا کرده است.
در سال 1401 بیمه ملت موفق شده است 100.5 درصد از پرتفوی پیشبینی شده در بودجه مصوب هیأتمدیره را محقق کند. این شرکت با توجه به تمدید قراردادهای گذشته و عقد قرارداد جدید با مشتریان بزرگ 144.6 درصد از بودجه پیشبینیشده بیمه درمان را محقق کرده است. توسعه شبکه فروش و عقد قرارداد با صندوق بازنشستگی و سازمان تأمین اجتماعی نیز منجر به تحقق 110 درصدی بودجه بیمه شخص ثالث و 136.8 درصدی بیمه بدنه اتومبیل شرکت شد.
در مقابل، وجود تحریمها و شرایط فعلی اقتصادی نیز موجب شدند تا شرکت نتواند بودجه پیشبینیشده در بخش بیمه باربری، بیمه کشتی، بیمه مهندسی و انرژی و بیمه قبولی اتکایی را به صورت کامل محقق کند.
شرکت بیمه ملت در سال 1401 با توجه به منابع در اختیار، چهار هزار و 858 میلیارد ریال از محل سرمایهگذاری درآمد کسب کرد که 12 درصد این درآمد مربوط به سود فروش سرمایهگذاریها، 13 درصد مربوط به سود سپردههای بانکی، 72 درصد سود سهام نقدی و چهار درصد نیز سود سایر اوراق بهادار بوده است.
در همین حال درآمد حاصل از سود سهام نقدی با رشد قابل توجه 234 درصدی نسبت به سال 1400 برخوردار بوده و از یک هزار و 40 میلیارد ریال به سه هزار و 475 میلیارد ریال رسید.
در مقابل خسارات و مزایای پرداختی ناخالص این شرکت در سال ۱۴۰۱، رقمی حدود ۲۴ هزار میلیارد ریال و خسارت سهم بیمهگران اتکایی، سه هزار و ۹۴۸ میلیارد ریال بوده است که نسبت به سال مالی پیش، رشد ۴۷۱ درصدی داشته است.
اما شاید مهمترین نکته صورتهای مالی بیمه ملت در سال ۱۴۰۱، ردیفهای سود خالص و سود پایه هر سهم این شرکت باشد. سود خالص این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱، ۲ هزار و ۱۲۱ هزار میلیارد ریال است که نسبت به سال گذشته، ۳۳۷ درصد رشد را نشان میدهد و در نهایت سود پایه هر سهم این شرکت، با رشد ۳۳۷ درصدی به ۷۰ ریال رسیده که خبر خوبی برای سهامداران این شرکت است.
صورت سود و زیان تلفیقی شرکت بیمه ملت نیز حاکی از رشد قابل توجه سود تلفیقی گروه بیمه ملت است. سود عملیاتی تلفیقی بیمه ملت با 582 درصد رشد به یک هزار و 602 میلیارد ریال رسید. سود خالص تلفیقی شرکت نیز از یک هزار و 892 میلیارد ریال در سال 1400 با رشدی معادل 126 درصد، به چهار هزار و 278 میلیارد ریال در سال 1401 رسیده است.
انتهای رپرتاژ آگهی