برگزیدگان دومین جام قرآنی «ضحی» معرفی شدند

آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت استان و دومین دوره جام قرآنی «ضحی» گیلان با حضور حامد منیری، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت ارشاد در تالار مرکزی رشت برگزار و  از ۶ پیشکسوت قرآنی استان و برگزیدگان مسابقات تیمی قرآن تقدیر شد.

آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت استان و دومین دوره جام قرآنی «ضحی» گیلان، شب گذشته با حضور حامد منیری، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت ارشاد و محمدمهدی نیازمند، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان و رضا ثقتی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و جامعه قرآنی استان در تالار مرکزی رشت برگزار و از ۶ پیشکسوت قرآنی اوایل انقلاب و برگزیدگان مسابقات تیمی قرآن تقدیر شد.

حامد منیری، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج امور قرآن و عترت وزارت ارشاد در این آیین با بیان اینکه سیاست ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر مبنای خواسته صریح وزیر انقلابی و معاون قرآن و عترت، حمایت حداکثری از فعالیت‌های قرآن و عترت و تاکنون این امر به جد اتفاق افتاده است، اظهار کرد: در حوزه قرآن و عترت مباحث و ظرفیت‌های بسیاری را با هدف ترویج معارف و فرهنگی قرآنی طرح و دنبال می‌کنیم، همیشه خطه گیلان به لحاظ تأثیرگذاری در روند تاریخی از قبل از اسلام شهره بوده و حتی مقام معظم رهبری در سفر به این استان فرمودند «گیلانی‌ها با عشق، اسلام و قرآن را پذیرفتند و دنبال کردند»، این توقع را تاریخ ایجاد کرده و ما هم باید ترویج و گسترش دهیم.لذا نگاه ما به تبلیغ و ترویج قرآن همین آیه است، به تعبیری این حرکت شما فعالان قرآنی جهاد در جهت تبیین است.  

محمدمهدی نیازمند، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان هم ضمن گرامیداشت روز مباهله با اشاره به اینکه نزول آیات غدیر، تطهیر و هل عطا در فاصله عید غدیر تا روز مباهله انس قرآن و عترت را به نمایش گذاشت، اظهار کرد: نامگذاری هفته قرآن و عترت در استان در این بازه زمانی تصمیم شایسته‌ای بود؛ از جامعه قرآنی استان به جهت برنامه ریزی و اجرای مسابقات در این هفته تشکر و قدردانی می‌کنیم که انگیزه فضای رقابتی را برای قاریان و حفاظ فراهم کردند. با وجود همه تهدیدات دشمنان در ابعاد مختلف، همچنان شاهد هستیم که نیروهای انقلابی با اخلاص‌شان، نوآوری‌هایی را رقم می‌زنند و با اجرای برنامه‌های متعدد فعالیت‌های قرآنی را از حالت‌های انفعال خارج می‌کنند.

ضرورت تاریخ نگاری پیشکسوتان قرآنی استان

نیازمند با بیان اینکه آنچه در رشد سیر تکاملی انسان مؤثر بوده انس با قرآن است، گفت: آموزه‌های قرآنی همه جا مورد تأکید است، خوشحالم که این توفیق را داشتم تا شاگرد اساتید قرآنی حاضر باشم و هرکدام از این اساتید برگ زرینی در تاریخ قرآنی استان گیلان هستند، لذا ضرورت دارد تاریخ‌نگاری پیشکسوتان قرآنی استان انجام شود. برگزاری محافل قرآنی در دهه‌های مختلف همواره اثربخش بوده، به تعبیر امام(ره) که حتی انس با قرآن را در فضای بیمارستان فراموش نمی‌کردند، باید خود را مخاطب قرآن بدانیم زیرا قرآن و قرائتش سوددهنده هستند و نکات تربیتی در ساحت قرآن قابل تأمل است، با تدبر در قرآن می‌توانیم دریابیم که در حوزه رذائل و فضائل کجا قرار داریم.

نیازمند گفت: مبانی قرآن امروز بسیاری از آسیب‌های اجتماعی را برطرف می‌کند، در شرایطی که رسانه‌های غربی برای نوجوانان ما برنامه ریزی کرده‌اند باید بتوانیم بیشتر قشر آینده‌ساز را با کلام الهی مأنوس کنیم زیرا درک آیات قرآن نجات‌بخش است و با اتکا به قرآن می‌توانیم کاستی‌ها را تشخیص دهیم و به استعانت از کلام وحی مسیر روشنی بخش را انتخاب و نواقص را رفع کنیم.

امیرحجت مرادی، دبیر اجرایی دومین دوره جام قرآنی ضحی گیلان هم در این مراسم اظهار کرد: از عید غدیر تا روز مباهله به جهت فراوانی آیات نازل شده در شأن اهل بیت پیشنهاد نامگذاری هفته قرآن و عترت استان ارائه و تصویب شد، براین اساس دومین سالی است که در استان ویژه برنامه‌های هفته قرآن و عترت با رویکرد متفاوت برگزار می‌شود.

وی افزود: یکی از نقدها به برنامه‌های هفته قرآن و عترت این است گاهی برنامه‌ها در این هفته کلیشه‌ای برگزار می‌شود، اما طبق برنامه ریزی‌ها سعی شد در طول این هفته علاوه‌ بر محافل قرآنی جامعه را بیشتر درگیر فعالیت‌های قرآنی کنیم در این راستا سال گذشته هفته قرآن و عترت با محوریت هنری و رسانه‌ای در قالب جشنواره‌ای با هشت محور برگزار و با استقبال خوبی هم مواجه شد اما امسال به دلیل محدودیت بودجه‌ای بخش هنری و فرهنگی نداشتیم.

مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان گفت: سال گذشته با توجه به ارائه پیشنهاد نامگذاری هفته ملی قرآن و عترت از معاونت قرآن وزارت ارشاد می‌خواهیم که از همین طرح اجرایی گیلان برای دیگر استان‌ها استفاده کنند.

مرادی با اشاره به اینکه هفته قرآن و عترت استان با همین رویکرد در آینده برگزار می‌شود و امیدواریم سال آینده بتوانیم جشنواره هنری و رسانه‌ای هم داشته باشیم، گفت: جام قرآنی «ضحی» از ابتکاراتی است که در استان گیلان برگزار شد، البته پیش از این، مشابه این مسابقات در سه استان مازندران، بوشهر و مرکزی فقط یک‌بار برگزار شده اما در گیلان این مسابقات به صورت جام قهرمانی طی دو سال پیاپی برگزار کردیم.

وی افزود: سال گذشته ۶۵ تیم شرکت‌کننده در جام قرآنی ضحی داشتیم امسال ۳۰ درصد افزایش شرکت‌کننده داشتیم و ۹۷ تیم در دومین دوره جام قرآنی ضحی شرکت کردند، تیم‌ها متشکل از حافظان و قاریان استان خودجوش با همکاری خوب مؤسسات و تشکل‌های قرآنی، اساتید و مربیان قرآنی تشکیل تیم دادند و ثبت‌نام کردند.

دبیر اجرایی دومین دوره جام قرآنی «ضحی» گیلان افزود: در ابتدا شرایط شرکت در مسابقات این بود که تیم‌ها توسط مؤسسات و اساتید قرآنی معرفی شوند اما وقتی استقبال قاریان و حافظان را دیدیم این شرط حذف شد؛ در این دوره از دهه ۸۰ و ۹۰ هم تیم داشتیم که حرکت جالب توجه بوده و نشان‌دهنده استقبال نوجوانان قرآنی از جام ضحی است.

وی یکی از آثار جام قرآنی را رواج کار تیمی و گروهی در فعالیت‌های قرآنی دانست و بیان کرد: این شیوه مسابقات سبب شده تا حفاظ و قاریان دور هم جمع شوند و بهانه‌ای برای مباحثه بین حفاظ باشد. امسال بخش انفرادی را حذف کردیم چون مسابقات قرآن انفرادی بسیاری در طول سال در کشور اجرا می‌شود و تأکید بر تقویت بخش تیمی مسابقات قرآن است.

اعلام آمادگی جهت برگزاری لیگ قرآنی ضحی 

دبیر اجرایی دومین دوره جام قرآنی ضحی گیلان افزود: این آمادگی وجود دارد که لیگ قرآنی ضحی را برگزار کنیم، مسابقات جام یکبار در طول سال برگزار می‌شود اما با اجرای مسابقات در قالب لیگ، فرآیند شرکت در مسابقات تیمی قرآن در طول سال مستمر می‌شود و مباحث آموزشی و هم‌افزایی قرا و حفاظ هم بیشتر می‌شود. در سال گذشته و امسال از استان‌های هرمزگان، خوزستان و تهران متقاضی برای شرکت در جام ضحی داشتیم، ولی به جهت محدودیت امکانات و اعتبارات این شرایط فراهم نبود، اما این آمادگی در استان وجود دارد که در صورت حمایت‌ میزبان تیم‌های شرکت‌کننده از دیگر استان‌ها هم باشیم.

مدیرعامل مؤسسه تسنیم قرآن و عترت گیلان با اشاره به اینکه از ۹۷ تیم، ۳۱ تیم حائز رتبه شدند که ۱۹ تیم توسط تشکل‌ها و مؤسسات و ۱۲ تیم توسط اساتید و مربیان قرآنی در مسابقات شرکت کرده بودند، تصریح کرد: میانگین سنی شرکت‌کنندگان ما در دومین دوره جام ضحی در بخش آقایان ۲۰ سال و در بخش بانوان ۲۷ سال بوده و کوچک‌ترین شرکت‌کننده هم متولد مرداد سال ۱۳۹۵ است. تشکیل جمعیت قرآنیان گیلان با ۱۱ مجمع تخصصی یکی از اتفاقات خوبی است که در استان رقم خورده و ذیل سند راهبردی توسعه فرهنگ قرآنی اجرایی شده و مصوب شورای فرهنگ عمومی است که می‌تواند الگوی مناسبی برای کشور باشد.

دبیر اجرایی دومین دوره جام قرآنی ضحی گیلان با اشاره به تجلیل از ۶ استاد پیشکسوت قرآنی سال‌های اول انقلاب در آیین اختتامیه، گفت: در دبیرخانه دائمی هفته قرآن و عترت گیلان با حمایت‌های ارشاد استان بنا داریم که شناسنامه و رزومه بزرگان و پیشکسوتان قرآنی استان را جمع آوری و مستند کنیم، از ابتدای مرداد ماه این فرآیند شروع می‌شود تا هفته قرآن و عترت سال آینده بتوانیم یک شناسنامه خوبی از اساتید و پیشکسوتان قرآن استان تدوین کنیم، از همه بزرگواران قرآنی که اسناد، مدارک و مستنداتی در این حوزه دارند می‌خواهیم که در این فراخوان یاریگر ما باشند تا بتوانیم تاریخ مستند فعالیت‌های قرآنی گیلان را ثبت کنیم.

مرادی تصریح کرد: سلسله نشست‌هایی در قالب شب‌های خاطره و هم‌نشینی با پیشکسوتان قرآنی برای بعد از دهه محرم برنامه‌ریزی شده که مخاطبین این برنامه جوانان و نوجوانان قرآنی هستند تا بیشتر با سند هویت قرآنی اساتید و فعالان قرآنی استان آشنا شوند. بانوان به لحاظ مسائل شرعی نمی‌توانند در مجامع تلاوت داشته باشند، لذا برگزاری محافل قرآنی بانوان به ترویج و تشویق بانوان جهت شرکت در برنامه‌های قرآنی کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا؛ در آیین اختتامیه هفته قرآن و عترت گیلان از سیدعباس تقوی‌پور، مهدی ربیع‌زاده، حجت‌الاسلام محمد حسن‌خواه، محمدجعفر صاحبی، محمدصادق صالحی، محمود لطفی‌نیا به عنوان اساتید پیشکسوت و فعالان قرآنی اوایل انقلاب تقدیر و همچنین از لوح فشرده آموزش روش بازسازی محفوظات ویژه مدرسان قرآن کریم اثر محمد مصطفی‌پور، حافظ و مربی قرآن گیلان رونمایی شد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۳ تیر ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402042314536
  • خبرنگار : 50042