به گزارش ایسنا، سازمان نظام صنفی رایانهای استان قم امروز ۲۲ تیرماه به مناسبت روز ملی فناوری اطلاعات نشست صمیمی را با حضور سیدمهدی قریشی معاون توسعه و مدیریت منابع استانداری قم و فعالین اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات استان قم؛ اعضای نظام صنفی رایانهای استان، مدیران فناوری اطلاعات ادارات دولتی و مدیران بخش خصوصی بهمنظور گرامیداشت این روز و بررسی فعالیتهای صورتگرفته در عرصه فناوری اطلاعات استان قم برگزار شد.
نگاه ما به حوزه فناوری اطلاعات نگاه مثبتی است
سیدمهدی قریشی در این مراسم عنوان کرد: حوزه فناوری اطلاعات از اولویتها و ظرفیتهای استان قم است؛ قم در موضوعات مختلف در حوزه فناوری اطلاعات جایگاه ویژهای در کشور دارد و نیازمند حفظ و تقویت این جایگاه هستیم.
معاون توسعه و مدیریت منابع استانداری قم، بیان کرد: نگاه ما به حوزه فناوری اطلاعات نگاه مثبتی است و در همین راستا شورای راهبری فناوری اطلاعات را در استان با حضور بخشهای دولتی و خصوصی و با هدف پیگیری موضوعات مرتبط با فناوری اطلاعات تشکیل دادیم.
وی با اشاره به تدوین سند راهبردی توسعه فناوری اطلاعات بر لزوم همکاری فعالین اکوسیستم فناوری اطلاعات و ارتباطات استان تاکید کرد.
بیش از ۴۰ درصد شرکتهای دانش بنیان پارک در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت میکنند
خیر الله رهسپارفرد در حاشیه این مراسم در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: بیش از ۴۰ درصد از مجموعه شرکتهای دانش بنیان فناور پارک و علم فناوری استان قم که بیش از ۵۰ شرکت هستند در حوزه فناوری اطلاعات در زمینه های مختلف امنیت اطلاعات، ایتا فعالیت می کنند.
رئیس پارک علم و فناوری استان قم ادامه داد: رویکرد فعلی ما باید بر تقویت پرسنل تخصصی حوزه فناوری اطلاعات متمرکز باشد لذا این کار را دنبال می کنیم و در همین راستا حمایت تسهیلاتی داریم.
وی با بیان اینکه امیدواریم با توجه به رفع نسبی مشکلات زیرساختی شرکت ها افزایش قابل توجهی در بخش تولید داشته باشیم، اظهار کرد: ما بیش از نیمی از بودجه پارک علم و فناوری را به حوزه تولید اختصاص دادیم علاوه بر بخش های تولیدی بخش نمایشگاهی و شرایط بروز و ظهور در عرصه بین الملل را برای شرکت ها فراهم کردیم.
در ادامه این گفتوگو سید حسن هانی عنوان کرد: سازمان نظام صنفی رایانهای کشور طبق قانون مجلس شورای اسلامی تصویب شده است و ریاست سازمان نیز با حکم ریاست جمهوری تعیین می شود لذا تنها سازمانی است که قانون مشخص و معینی در ۲۰ سال گذشته برای آن مصوب شده است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان قم، ادامه داد: به لحاظ صدور مجوزهای کسب و کار تنها سازمانی است که مجوزهای کسب و کار شرکت های حقوقی و مشاورهای را صادر می کند.
وی افزود: یکی از چالشهای عمده ما که امروز تا حد زیادی کمرنگ شده است، شناخت جایگاه فعالین و همکاران ما در حوزه فناوری اطلاعات است و این که مجوزهای سازمان توسط نهادهای رسمی قابل قبول باشد که این اتفاق خوشبختانه رخ داده است.
تورم و کاهش سهم هزینههای فناوری اطلاعات(IT) در سبد خانوارها
هانی در ادامه تورم و کاهش سهم هزینههای فناوری اطلاعات(IT) در سبد خانواده ها را از دیگر چالشها عنوان کرد و گفت: به عنوان مثال خانواده ای که می توانست با یک چهارم حقوق خود یک کامپیوتر بخرد در حال حاضر با چهار ماه حقوق میتواند همان کامپیوتر را تهیه کند لذا این چالش سبد اقتصادی همکاران ما کاهش داده است.
وی ادامه داد: از طرفی این چالش ها سبب شده حوزه فناوری اطلاعات جایگاه اصلی خود را پیدا کند؛ به شدت نظامهای مبتنی بر فناوری داده در کشور جای خود را پیدا کرده و به همین جهت با کمبود نیرو روبه رو هستیم.
هانی بیان کرد: در استان قم ۳۰۰ شرکت و بالغ بر دو هزار فروشگاه و نزدیک به ۵۰ مشاور حقیقی در حوزه فناوری اطلاعات در نظام صنفی یارانهای استان مشغول به فعالیت هستند.
در حوزه فناوری اطلاعات بالاترین نرخ مهاجرت را شاهد هستیم
وی یکی دیگر از چالشهای نظام صنفی یارانهای استان را پدیده مهاجرت عنوان کرد و گفت: در حوزه فناوری اطلاعات بالاترین نرخ مهاجرت را شاهد هستیم؛ در استان قم با توجه به نزدیکی به پایتخت اولین مهاجرت ما به سمت تهران و در مرحله بعد به خارج از کشور است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان قم علت مهاجرت در حوزه فناوری و اطلاعات را مشکلات اقتصادی و درآمدی عنوان کرد و افزود: یک مهندس نرمافزار در تهران بین دو تا سه برابر همان فرد در قم درآمد دارد.
هانی افزود: روند ساخت و ساز شهرک فناوری اطلاعات تقریبا از ۱۵ گذشته آغاز شده اما هنوز به بهره برداری نرسیده است؛ اختلاف بین دوایر دولتی این سرمایه را که می توانست به کسب و کار تبدیل شود را از بین میبرد.
وی راهکار مشکل ساخت شهرک فناوری اطلاعات را نگاه ویژه به مسائل بازار و شکوفایی حوزه اقتصادی استان قم و کنار گذاشتن مباحث سیاسی دانست و گفت: با تکمیل این شهرک می توانیم بازیگرانی را در حوزه فناوری اطلاعات در استان قم وارد کنیم که می توانند اتفاقات مثبتی را رقم بزنند و ارزش افزوده برای استان داشته باشند.
هانی با بیان اینکه برگزاری این نوع نشست های صمیمی منجر به هم افزایی بین فعالین حوزه فناوری اطلاعات میشود، اضافه کرد: خوشبختانه قم در برخی حوزه ها جز برندهای معروف کشور است؛ در حال حاضر در حوزه هوش مصنوعی به لحاظ عملیاتی جز سه استان برتر هستیم و به لحاظ پهنای باند بعد از تهران در رتبه دوم قرار داریم.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای استان قم در پایان تاکید کرد: حوزه فناوری اطلاعات از جمله مسائل راهبردی است که مسئولین باید نگاه ویژهای به آن داشته باشند؛ مقام معظم رهبری، همواره بر اهمیت مباحث هوش مصنوعی و پرداختن به این مسائل راهبردی تاکید دارند.
فعالیت جهاد دانشگاهی در ایجاد زیرساختهای آموزشی و مطالعاتی در حوزه هوش مصنوعی
همچنین محمد رستمی معاون آموزشی جهاد دانشگاهی واحد قم در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی با توجه به ماهیت آموزشی و پژوهشی خود سعی میکند بر اساس پیشرفت های روز حرکت کند.
وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در حوزه هوش مصنوعی در زمینه ایجاد بستر و زیرساخت البته نه به معنای فنی، بلکه ایجاد زیرساختهای آموزشی، فرهنگسازی و مطالعاتی فعالیت میکند.
معاون آموزشی جهاد دانشگاهی قم، یادآور شد: در حال حاضر در دو موضوع علم داده و هوش مصنوعی از طریق ارتباط با بخش خصوصی و استفاده از تجربیات آنها دپارتمان خود را تشکیل و برنامه ریزی میکنیم.
رستمی آموزشهای بلند مدت را مورد توجه قرار داد و گفت: در حال حاضر تدوین رشتههای جدید در حوزه هوش مصنوعی به صورت آموزشهای بلند مدت در قالب علمی کاربردیها در حال شکل گیری است.
انتهای پیام