مارها در چرخه زیستی نقش مهمی را ایفا می کنند

امین شریف با بیان اینکه مارها در چرخه زیستی نقش مهمی را ایفا می کنند، گفت: فرهنگ مردم گیلان به گونه ای است که از کشتن مار پرهیز می کنند و این فرهنگ زیبا از قدیم الایام در استان ما حفظ شده است.

امین شریف در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه به دلیل تنوع اقلیمی در گیلان مارهای زیادی در استان زندگی می کنند، اظهارکرد: مارهای منطقه جلگه‌ای گیلان سمی نیستند اما در جنگل‌ها مارهای نیمه سمی هم وجود دارند.

شریف با بیان اینکه مارها در چرخه زیستی نقش مهمی را ایفا می کنند، ادامه داد: فرهنگ مردم گیلان به گونه ای است که از کشتن مار پرهیز می‌کنند و این فرهنگ زیبا از قدیم الایام در استان ما حفظ شده است.

وی با اشاره به اینکه مارهای سمی گیلان در شهرستان رودبار به خصوص در درفک هم دیده می شوند، تصریح کرد: به طور کل استان گیلان مار غول پیکر ندارد مگر اینکه فردی به عنوان حیوان خانگی که این روزها برای خودنمایی در فضای مجازی دیده می شود، در خانه خود داشته باشد.

فعال ارشد در حوزه محیط زیست گفت: در خصوص مشاهده مارغول پیکر در شفت و چنین مواردی که گزارش رویت یک جانور غیر بومی داده می شود، می توانیم این احتمال را هم بدهیم که افرادی در استان و یا از دیگر استان ها چنین گونه هایی را به عنوان حیوانات خانگی به گیلان آورده باشند و این حیوان در زمان فرار مورد مشاهده قرار بگیرد.

وی افزود: در مورد مار غول پیکر شفت همانطور که توسط کارشناسان محیط زیست بررسی شد این مار اصلا غول پیکر نبود.

شریف از مردم خواست در صورت مشاهده هرنوع، گونه های جانوری این چنینی و حتی پرندگان حتما با اداره محیط زیست شهرستان خود تماس بگیرند و از برخورد و یا دست زدن به حیوانات خودداری کنند.       

انتهای پیام 

  • پنجشنبه/ ۲۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402042214323
  • خبرنگار :