این رویداد امروز چهارشنبه، ۲۱ تیر به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی واحد اصفهان و با همکاری مرکز تحقیقات مطالعات آب دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) و دبیرخانه همایش ملی «زایندهرود و گاوخونی از بحران تا احیا»، در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان برگزار شد.
در ابتدا و پیش از آغاز مسابقه، مهدی ژیانپور، رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، ضمن بیان نکاتی در مورد اهمیت مسئله زایندهرود، اظهار کرد: اگر از مردم اصفهان سوال شود که در مورد یک اتفاق، پدیده یا رویداد نگران کننده در اصفهان صحبت کنند، احتمالا آنها به اتفاق از زایندهرود صحبت میکنند.
وی در خصوص اهمیت این مسئله برای شهروندان، خاطر نشان کرد: در اولین سالی که جهاد دانشگاهی اصفهان از شهروندان اصفهان، نیازسنجی عمومی انجام داد، تقریبا ۹۹/۹ درصد از مردم به اتفاق، مهمترین مسئله شهر اصفهان را زایندهرود مطرح کردند.
وی ادامه داد: ما در ادبیات حوزه علوم اجتماعی، زمانی از یک مسئله یاد میکنیم که آن مسئله همه مردم را نگران کرده باشد و نیز همه متفق باشند که آن حل شدنی خواهد بود. از این رو، میتوان گفت که زایندهرود برای مردم به یک مسئله تبدیل شده است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، در پایان افزود: صحبتهای خود را با نقل قولی از همکار فقیدمان آقای اسماعیلی که معاون فرهنگی سابق جهاد دانشگاهی بودند به پایان میرسانم، ایشان در یادداشتی نوشته بودند که «همه به نجات زایندهرود برخیزیم» و در پایان میتوانم بگویم که برگزاری چنین مسابقهای تکهای از پازل برای حل مسئله زایندهرود است.
پس از آن شرکت کنندگانی بهصورت حضوری در این مسابقه شرکت کردند و پایان نامههای خود را در مدت سه دقیقه ارائه کردند. اسامی این شرکت کنندگان به قرار زیر است:
- فهیمه انگیزه، از دانشگاه شهید چمران با موضوع: «مدل سازی دینامیکی جریان و انتقال رسوب معلق غیر چسبنده در رودخانه زاینده رود»
- الهه زیلابی از دانشگاه صنعتی اصفهان، با موضوع: «امکان سنجی جایگزینی اکوتوریسم در راستای کشاورزی در محدوده تالاب بینالمللی گاوخونی»
- سحر فائقی، ار دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات تهران، با موضوع: «مطالعه پیامدهای اجتماعی- فرهنگی کم آبی و خشکسالی زایندهرود»
- فاطمه فتاحی وانانی، از دانشگاه آزاد واحد تهران مرکزی، با موضوع: «طراحی شهری پایدار با تاکید بر رویکرد اکولوژیک و با محوریت آب»
- عفت فتحی از دانشگاه اصفهان، با موضوع: «تاثیر کاهش آب بر کشاورزی (زراعت و باغداری)»
- امیر فرح نسب، از دانشگاه علوم و تحقیقات، با موضوع: «بررسی غلظت فلزات سنگین در چنگر نوک سرخ (Gallinula Chloropus) در حوضه آبریز زاینده رود، حد فاصل پل شهرستان تا پل چوم»
- مریم قره باغی، از دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع: «استخراج چارچوبی به منظور ارزیابی عملکرد سازمانهای حوضه رودخانه»
- مجتبی موسوی از دانشگاه امام خمینی قزوین با موضوع: «ارائه مدل ارزیابی بحران خشکسالی هیدروکلیما تولوژیکی (مورد مطالعه: حوضه زایندهرود»
- هدیه نادعلی از دانشگاه اصفهان با موضوع: «تحلیل هیدروپلیتیکی استان اصفهان»
- الهام رمضانی از دانشگاه صنعتی اصفهان با موضوع: «پذیرفتاری مغناطیسی برای پایش آلودگی فلزات سنگین در مغزههای رسوبی دلتای گاوخونی»
- زینب کریمی از دانشگاه یزد با موضوع: «الگوی مدیریت جامع بوم سازگان در زایندهرود (حوزه آبخیز اسکندری)»
سپس، دو شرکت کننده پایان نامههای خود را به صورت آنلاین ارائه دادند. اسامی این دو دانش آموخته و موضوع ارائه شده توسط آنها عبارت است از: پریسا الماسی از دانشگاه تهران با موضوع: «ارزیابی کارایی برخی از مدلهای هیدرولوژیکی توزیعی، نیمه توزیعی و یکپارچه در شبیه سازی رواناب» و زهرا حسین قلیپور از دانشگاه هنر اصفهان با موضوع، «طراحی شهری حساس به آب؛ ارزیابی پیامدهای خشک شدن فصلی زایندهرود بر کیفیات تجربی- زیبایی شناختی فضای شهری (نمونه موردی: محدوده اطراف پل خواجو تا پل جویی)» بودند.
در پایان، برگزیدگان این مسابقه توسط داوران مسابقه اعلام شدند و از آنها تقدیر شد. برگزیدگان ارائه حضوری، امیر فرح نسب، از دانشگاه علوم و تحقیقات به.عنوان نفر اول، مریم قره باغی، از دانشگاه تربیت مدرس، در جایگاه نفر دوم و الهه زیلابی از دانشگاه صنعتی اصفهان، بهعنوان برگزیده سوم معرفی شدند. همچنین، زهرا حسین قلیپور از دانشگاه هنر اصفهان بهعنوان برگزیده ارائه غیر حضوری در این مسابقه معرفی شد.
جهانگیر عابدی کوپایی، مسعود برهانی اصفهانی و مهدی خاشعی نیز مسئولیت داوری این مسابقه را بر عهده داشتند.
انتهای پیام