محمد شبانی، امروز چهارشنبه ۲۱ تیر به رسانههای گروهی گفت: از ابتدای سال تاکنون ۳ هزار و ۸۹۵ تن گوشت و شیر شتر در خراسان جنوبی تولید شده است.
به گزارش ایسنا، وی افزود: ۳۲۰ تن گوشت شتر و ۳ هزار و ۵۷۵ تن شیر شتر از ابتدای سال تاکنون در استان تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی، ارزش این میزان تولیدات را ۲۸۷ میلیارد تومان تومان عنوان و اظهار کرد: در خراسان جنوبی بیش از ۳۷ هزار شتر وجود دارد و از این حیث رتبه دوم را در کشور دارد.
وی افزود: ۵۴۷ بهره بردار در این استان در واحدهای صنعتی و سنتی به شترداری مشغول هستند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه دامها به صورت زنده علاوه بر نیاز داخل به استانهای همجوار ارسال میشود، گفت: از جمله نژادهای شتر بلوچی، تک کوهانه و سندی است.
شبانی همچنین ظرفیت سالانه شیر شتر را ۱۱ هزار تن عنوان کرد افزود: این میزان شیر در ۳۹۵ واحد تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه یکی از ویژگیهای بارز شیر شتر، سرعت فساد پایین آن است گفت: شیر شتر بدون وسایل سرمایشی، کیفیت خود را در دمای ۴ درجه به مدت ۱۲ روز و در دمای معمولی اتاق به مدت ۴۸ ساعت و حتی بیشتر نگه میدارد و این در حالی است که شیر گاو در دمای اتاق ظرف ۱۲ ساعت ترش میشود.
شبانی ادامه داد: پیشگیری از بروز مشکلات قلبی عروقی، محافظت از لثه و دندانها، درمان التهاب روده بزرگ، درمان کم خونی، مقابله با دیابت، هضم راحت، کاهش وزن، جلوگیری از پیری زودرس و درمان آرتروز از جمله خواص شیر شتر است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی همچنین به طرح هاب شتر اشاره کرد و افزود: عملیات ساخت و ساز زنجیره تولید از واحد قرنطینهای حیدر آباد شهرستان نهبندان، میدان دام و بهره برداری کشتارگاه و همچنین مرکز تحقیقات ایستگاه پرورش شتر بجد که در حال حاضر فعالیت خود را شروع کرده و اقداماتی از جمله فرآوری شیر شتر به صورت سنتی (دوغ، قره قروت، دوغ زرد، صابون، کشک ) در حال اجراست.
انتهای پیام