سیامک اسماعیلی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به مهمترین گونههای حیات وحشی که در کرمانشاه در معرض خطر قرار دارند، از یوزپلنگ ایرانی به عنوان یکی از مهمترین این گونهها یاد کرد که در حال حاضر جمعیت بسیار محدودی در استان دارد و گفت: یوزپلنگ در استان کرمانشاه تنها در منطقه اورامانات ثبت شده است.
وی ادامه داد: در نقاط دیگری از استان نیز گزارش مشاهد پلنگ را داشتهایم، اما چون به راحتی دیده نمیشود، تاکنون در منطقه دیگری جز اورمانات ثبت نشده است.
کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه با بیان اینکه در بخش پستانداران شوکا نیز جزو گونههای در معرض خطر محسوب میشود، یادآور شد: شوکا نیز در منطقه اورامانات ثبت شده است.
اسماعیلی اضافه کرد: در بخش پستانداران شاه روباه نیز در معرض خطر قرار دارد و گونههای کل و بز، قوچ و میش و آهو نیز در دسته گونههای آسیب پذیر - وضعیت بهتری نسبت به گونههای در معرض خطر دارند- قرار دارند.
وی با بیان اینکه در دسته خزندگان نیز گونههای مهمی همچون جکوی کرمانشاهی(نوعی مارمولک) و افعی دم عنکبوتی در معرض خطر قرار دارند، یادآور شد: سوسمار خاردُم بینالنهرین و سمندر آتشین نیز از دیگر خزندگان در معرض خطر استان هستند.
به گفته کارشناس حیات وحش محیط زیست استان کرمانشاه، در دسته پرندگان نیز هوبره از مهمترین گونههای در معرض خطر به شمار میرود که عمدتا در منطقه نفت شهر ثبت شده است.
وی گفت: میش مرغ، کرکس مصری و دراج نیز از دیگر پرندگان در معرض خطر انقراض هستند.
اسماعیلی درباره معیارهایی که باعث میشود یک گونه در معرض خطر قرار بگیرد نیز خاطرنشان کرد: جمعیت کم، تخریب زیستگاه و شکار سه عامل اصلی است که یک گونه را در معرض خطر قرار میدهد.
وی تاکید کرد: لازم است گونههای در معرض خطر به صورت ویژه مورد حفاظت قرار گیرند و اعتبارات مناسبی برای حفظ آنها در نظر گرفته شود.
کارشناس حیات وحش محیط زیست کرمانشاه گفت: خوشبختانه سایر گونههای جانوری کرمانشاه از نظر جمعیت در شرایط مناسبتری نسبت به گونههای در معرض خطر قرار دارند.
انتهای پیام