سیدصمد ضیائی در گفتگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: با هدف رفع نگرانی کشاورزان از تأمین کودهای کشاورزی مورد نیاز خود، علاوه بر چهار محصول اساسی گندم، جو، کلزا و چغندرقند به دیگر محصولاتی که زیر پوشش الگوی کشت در استان معرفی شدهاند، کود یارانهای تخصیص یافت.
ضیائی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع بیش از ۲۴ هزار و ۱۵۵ تُن انواع کود شامل ازته، فسفاته و پتاسه بین کشاورزان گلستانی توزیع شده، که ۹۳ درصد آن در قالب الگوی کشت بوده است.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۲۳ هزار و ۶۰۰ تُن انواع کود در انبارهای استان ذخیره شده که ۳۰ درصد بیشتر از پارسال است، افزود: خوشبختانه با وجود اینکه در مقطع تابستانه هستیم و اوج تقاضا و مصرف برای کودهای یارانهای است، کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
وی ادامه داد: در استان گلستان بیش از ۷۰ نوع محصول اعم از گندم، ذرت، سویا، سبزی و صیفی جات و.. کشت میشود که زمره محصولات الگوی کشت قرار میگیرند و علاوه بر آن برای کشت برنج خشکه کاری و برنجی که به وسیله اراضی نسق آبیاری میشود نیز کود یارانهای تعلق میگیرد.
ضیایی با بیان اینکه برای کشت پائیزه نیز توزیع سهیه کودهای پایه از اول مرداد اجرا میشود، گفت: روزانه بهطور متوسط حدود ۴۰۰ تُن کودای یارانهای به مقصد شهرستانها حمل و تحویل شبکه توزیع میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان با اشاره به اینکه رعایت الگوی کشت در کشور سبب میشود تا کشاورزان به همان میزانی که در کشور نیاز است محصولات مختلف را کشت کنند، گفت: به طور مثال کشت بیش از پنج هزار هکتار سیب زمینی در استان گلستان باعث تولید محصول مازاد نیاز بازار و هدررفت محصول شده و در محصولات دیگر نیز عدم رعایت الگوی کشت کشاورزان را با مشکل مواجه میکند.
ضیایی توجه به تناوب کشت و به تبع آن کنترل آفات و بیماریها را از دیگر مزایای رعایت این طرح دانست و توضیح داد: با اجرای سند الگوی کشت در کشور کاهش ۶ درصدی مصرف آب معادل (سه میلیارد مترمکعب)، افزایش ۱۸ درصدی بهرهوری آب، افزایش ۱۱ درصدی تولید، صرفهجویی ۲.۲ میلیارد دلاری ارزی، افزایش ۴.۵ میلیون تنی تولیدات دیمزارها و افزایش ۱۵۸ درصدی تولید دانههای روغنی را موجب میشود.
وی با تاکید اینکه اجرای الگوی کشت نباید باعث زحمت کشاورزان شود، گفت: در چشم انداز الگوی کشت به نوع کشت محصولات مختلف در مناطق گوناگون توجه شده تا مبارزه با آفات و سموم برای کشاورزان راحتتر باشد و برای رسیدن به اهداف الگوی کشت باید هر سه قوه در کشور تلاش کنند.
انتهای پیام