به گزارش ایسنا، نماینده پارلمان عراق در اجلاس کمیته دائمی بودجه و برنامه ریزی مجمع مجالس آسیایی با تاکید بر لزوم هماهنگی بیشتر پارلمان ها برای تحقق اهداف مجمع مجالس آسیایی (APA) گفت: ما باید در راستای اهداف مجمع برای تحقق عدالت در آسیا و جهان و هماهنگی بین پارلمان ها و احترام به حقوق انسان ها گام برداریم که فرصت خوبی برای ملت های آسیاست که از منافع خود استفاده بهتری داشته باشند؛ مجمع از طریق اعضا سعی می کند مشکلات را در راستای منافع جمعی حل کند.
نماینده پارلمان لبنان نیز در این جلسه با بیان اینکه هدف ما رشد مستمر مجمع وپارلمان ها است، افزود: مادر همه بحرانها ظلمی است که به فلسطین شده که باید باید به ظلمی که رژیم صهیونیستی به فلسطین روا داشته، توجه کنیم که سبب بسیاری از جنگ ها و ظهور افراط گرایی شده است.
وی تاکید کرد: نباید جلسات ما تنها به صدور بیانیه ختم شود؛ باید در راستای منافع ملت ها وکشورها به اجرای قطعنامه ها بیندیشیم و به آنها عمل کنیم.
نماینده پارلمان پاکستان نیز گفت: باید مراقب باشیم تا برخی اقدامات به تقویت پروژه اسلام هراسی منجر نشود؛ ما به تفاهم وهمکاری نیاز داریم.
نماینده پارلمان فلسطین همچنین گفت: ما باید یک راهبرد واحد در مقابل رژیم صهیونسیتی وضع کرده و توجه کنیم تا وقتی فلسطین تحت اشغال باشد کشور های آسیایی هم آزاد نخواهند بود؛ هنوز پناهندگان نتوانستند به سرزمین خود بازگردند. ضروری است کشورهای آسیایی عضو مجمع مجالس اسیایی موضع شفاف حمایتی علیه جنایتات صهیونیست ها اتخاذ کنند. تا وقتی فلسطین تحت اشغال است نمیتوان از استقلال و استفاده از توان و ظرفیت ملی حرف زد.
وی با اشاره به جنایات اخیر رژیم صهیونسیتی در جنین و سرزمین های اشغالی گفت :باید اعلام موضع واحدی در قبال این جنایات داشته باشیم و از دولت فلسطینی به پایتختی قدس حمایت و از جنایات اسرائیل اعلام انزجار شده و تاکید کنیم دولت های دیگر هم اقدام به عادی سازی روابط با این رژیم نکنند. حمایت آمریکا از رژیم صهیونسیتی، امنیت منطقه را با خطر انداخته است.
در این نشست نماینده پارلمان ترکیه نیز گفت: توجه به مدل ها و مباحث انجام شده همه باید بر اساس نیاز کشورها و ملت ها ومنشور APA و درآمد سرانه هر کشور تصمیم بگیریم تا به بودجه مجمع کنیم. ما کشورهای مختلف و با فرهنگ های مختلف و جی دی پی های مختلف هستیم اما میتوانیم فرمولی را مد نظر قرار دهیم که به نفع همه کشورهای عضو باشد.
وی افزود: در اجلاس های قبل مصوباتی را در این زمینه داشتیم و باید کمک کنیم تا پیشنهادی درباره مدل پرداختی ارائه شود که اکثریت موافقت کنند وما هم قطعا موافق خواهیم بود تا به تصمیم واحد برسیم. APA اگر این مکانیسم را نهادینه کند برای ادامه بحث و گفتگو بین کشورهای آسیایی موثر خواهد بود.
نماینده پارلمان ویتنام گفت که تحت تاثیر عزم راسخ مردم ایران قرار گرفتیم؛ پارلمانهای عضو به صورت منظم در تمام فعالیتها مشارکت داشته باشند.
نماینده مجلس سوریه بیان کرد: استفاده از منابع اقتصادی آسیا به عنوان قاره ای پیشگام برای همه مهم است و اما پیش از آن باید از این فرصت استفاده کنم و از همه اعضای اتحادیه دعوت کنم در کنار ملت سوریه در مقابل تحریم ها و قانون سزار که رنج ملت سوریه را افزایش داده است قرار گیرند. ما به دنبال بازگشت روابط با کشورهای منطقه و کشورهای عربی هستیم تا به کاهش آلام مردم سوریه کمک کرده و به روند آبادانی کشور را تسریع بخشد.
نماینده پارلمان اندونزی نیز بیان کرد: این مجمع از فعالیت یک قاره کهن حمایت می کند و به عنوان سازمان پارلمانی تصمیماتی می گیرد اما نتیجه آن خیلی ملموس نبوده است. APA به عنوان تنها ساز و کار پارلمانی آسیایی باید کارایی و اثربخشی مجمع را شناسایی و تقویت کند و در مسیر برنامه ریزی برای مسائل مالی حرکت کنیم. اهداف استراتژیک مجمع نیز باید مجددا بررسی شود به نوعی که عملکردها را بررسی کنیم.مجمع می تواند روابطش را با سازمان ملل و حتی همکاری خود را با اتحادیه آفریقا و سازمان همکاری اسلامی افزایش دهد، اما لازم است مجمع شرکای جدید را شناسایی کند البته در این خصوص باید به اجماع برسیم.
نماینده پارلمان عربستان سعودی نیز ضمن تشکر از استقبال ایران برای برگزاری این نشست در تهران، گفت: موضع عربستان هماهنگ با دیدگاه کشورهای حوزه خلیج فارس است و بحرین این مواضع را در سخنان خود مطرح کرد.
نماینده پارلمان چین نیز گفت: منشور APA و ارزشهای آن برای ما قابل احترام است اما در مورد برنامهریزی و بودجه نظر ما بر این است که همه کشورهای با نگاه برابر دیده شوند.
انتهای پیام