به گزارش ایسنا و به نقل از نیوز وایز، یک فناوری چاپزیستی سهبعدی که میتواند سلولهای سرطانی را با استفاده از عملکرد سلولهای ایمنی از بین ببرد، برای اولین بار در جهان توسعه یافته است. «مؤسسه پژوهشی علوم زیستی و زیستفناوری کره جنوبی»(KRIBB) از طریق تحقیقات مشترک با «مؤسسه ماشینآلات و مواد کره جنوبی»(KIMM)، این فناوری چاپ زیستی سهبعدی را با استفاده از «سلولهای کشنده طبیعی»(NK cells) به عنوان یک روش جدید ایمنیدرمانی برای سرطان ابداع کرده است.
اجازه دادن به هیدروژلهای چاپ سهبعدی برای محصور کردن سلولهای کشنده طبیعی، مانع از دست رفتن سلولهای کشنده طبیعی میشود و بیشتر آن سلولها را قادر میسازد تا روی سلولهای تومور قرار بگیرند. منافذ در هیدروژل تشکیل میشوند و سلولهای کشنده طبیعی که زیستپذیری را حفظ میکنند، پس از مدت زمان مشخصی آزاد میشوند و توانایی انجام دادن عملکردهای ایمنی را به دست میآورند.
اگرچه سلولهای کشنده طبیعی عموما برای ایمنیدرمانی استفاده میشوند اما روش انتقال سلولهای کشنده طبیعی از طریق تزریق وریدی، نتایج مؤثری را در آزمایشهای بالینی روی تومورهای جامد نشان نداده است. دلیل چنین نتیجهای این است که سلولهای کشنده طبیعی قادر به حفظ کردن سطح مناسبی از زیستپذیری نیستند و نمیتوانند تومورهای جامد را هدف قرار دهند.
با استفاده از فناوری جدیدی که در این پژوهش ابداع شده است، پژوهشگران میتوانند سلولهای کشنده طبیعی را به هیدروژل تزریق و آنها را چاپ کنند. سپس، پژوهشگران میتوانند این سلولها را در یک محیط سهبعدی کشت کنند که به افزایش زیستپذیری سلول و فعالیت سلولهای کشنده طبیعی میانجامد و آنها را قادر میسازد تا با بافتهای سرطانی مقابله کنند.
«سو پارک»(Su Park) پژوهشگر مؤسسه ماشینآلات و مواد کره جنوبی و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این فناوری میتواند به بهبود قابل توجه عملکرد سلولهای کشنده طبیعی که برای درمان سرطان استفاده میشوند، کمک کند. ما انتظار داریم با این فناوری جدید بتوانیم به درمان بیماران مبتلا به سرطان کمک کنیم.
این پژوهش، در مجله «Biomaterials Research» به چاپ رسید.
انتهای پیام