به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در جمع خبرنگاران پیش از نشست دو روزه ناتو در ویلنیوس، لیتوانی گفت: ما در حال رصد اوضاع از نزدیک هستیم.
در یک هفته گذشته، لهستان بیش از یکهزار تن از سربازانش را به سمت شرق کشور و در میانه افزایش نگرانی درباره حضور نیروهای واگنر در بلاروس مستقر کرده چون میترسد که این روند به افزایش تنش در مرزهایش منجر شود.
دبیرکل ناتو همچنین گفت، تضمینهای امنیتی دو جانبه برای اوکراین تصمیمات نشست امروز و فردای ناتو را برای عضویت این کشور در این ائتلاف تکمیل میکند.
استولتنبرگ همچنین گفت: برخی از متحدان گفتوگوهای دو جانبه و چند جانبه با اوکراین و در چارچوب تداوم حمایتها از کییف داشتهاند.
این مقام ارشد ائتلاف نظامی ناتو افزود: با وجود اعلام مسکو در استقرار تسلیحات هستهای خود در بلاروس ائتلاف تغییری در موقعیت اتمی روسیه مشاهده نکرده است. لفاظیهای اتمی روسیه خطرناک و بی محاباست. متحدان ناتو از نزدیک آنچه را مسکو انجام میدهد، رصد میکنند. تاکنون اما تغییری در روند تحریکات هستهای این کشور مشاهده نشده است. با این حال، ما همچنان هوشیار هستیم.
استولتنبرگ در ادامه صحبتهایش با خبرنگاران گفت: من مطمئنم که این نشست در ویلنیوس مثبت و پیامی قدرتمند برای اوکراین و راهی به سوی عضویت آن است.
دبیرکل ناتو گفت، همزمان با نشست سران ناتو در ویلنیوس و بررسی پیامدهای حمله روسیه به اوکراین، کییف امروز پیامی مثبت در مسیر عضویت در ناتو دریافت میکند.
اختلافات میان ۳۱ عضو ائتلاف نظامی ناتو در مورد اجازه دادن به اوکراین برای الحاق به آن به این معنی است که دعوت مستقیمی برای کییف برای پیوستن به آن وجود نخواهد داشت؛ مسالهای که مسکو میگوید امنیت ملی این کشور را تهدید میکند.
اما استولتنبرگ گفته که کییف کمکهای نظامی بیشتری دریافت میکند و شرایطش برای پیوستن به ناتو به صورت یک شکل جدید همکاری با ائتلاف تسهیل میشود که "شورای ناتو-اوکراین" نام دارد و روز چهارشنبه نخستین جلسهاش برگزار میشود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا نیز درباره این نشست گفت: گردهمآیی اعضای ناتو در ویلنیوس پیامی مثبت درباره عضویت اوکراین در ناتو است. دیپلمات ها در ویلنیوس نیز اعلام کردند که مذاکرات ناتو در حال نزدیک شدن به توافقی نهایی درباره اوکراین است.
وی ادامه داد، ایالات متحده به دنبال انتقال جنگندههای اف-۱۶ به ترکیه است؛ اما زمان آن مشخص نیست. رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در نهایت با عضویت سوئد در ناتو موافقت کرده است.
انتهای پیام