به گزارش ایسنا، حسن بابایی در حاشیه دومین همایش ملی ایدههای تحول آفرین ثبتی در جمع خبرنگاران درباره قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار گفت: قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در بحث سرمایه گذاری است و به این دلیل اعطای مجوز وکالت از آن حذف شد. در قانون دفاتر اسناد رسمی مصوب ۱۳۵۴ که هنوز نسخ نشده است، سردفتر باید دارای صلاحیت عملی و علمی باشد، موادی که قانون تسهیل هم آن را نسخ نکرده است.
وی تأکید کرد: سردفتری شغل نیست بلکه منصب است و حساسیتهایی دارد. از این رو مباحثی که رئیس قوه قضاییه در آیین نامه اصلاحی قانون دفاتر اسناد رسمی به آن تصریح کرده، ممانعتی با قانون ندارد.
رئیس سازمان ثبت اسناد در پاسخ به این سؤال که سرنوشت ۹۵۰۰ متقاضی قبول شده در آزمون سردفتری سال گذشته چه میشود؟ گفت: فرایند جذب این پذیرفتهشدگان آغاز شده است و اگر همه آنها هم صلاحیت داشته باشند، پروانه به تمامی آنها اعطا میشود. در حقیقت تمام کسانی که صلاحیت علمی دارند وارد فرآیند پذیرش میشوند اما صلاحیت عملی از باب منصب و گزینش مورد رسیدگی قرار میگیرد.
وی در ادامه درباره تعارض بررسی صلاحیت پذیرفتهشدگان با قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار و نیز مصوبه هیئت مقرراتزدایی گفت: صلاحیت عمومی پذیرفتهشدگان بر اساس قانون دفاتر اسناد رسمی که هنوز نسخ نشده است، انجام میشود.
بابایی همچنین درباره زمان اتمام فرآیند اعطای پروانه به پذیرفتهشدگان گفت: فرآیند پذیرش آغاز شده و به محض اینکه صلاحیتهای عمومی پذیرفتهشدگان بررسی شود، پروانه سردفتری به پذیرفتهشدههای نهایی اعطا میشود. برای افزایش سرعت کار هم به تمام استانها اجازه دادیم تا اختبار متقاضیان را در دادگستریهای مرکز آغاز کنند تا در این باره با تأخیر مواجه نشویم.
وی افزود: مقررات قانون تسهیل مغایرتی با آیین نامه اصلاحی رئیس قوه قضائیه ندارد و آنچه برای دفاتر اسناد رسمی مبناست قانون است و برای جذب سردفتری به نسبت جمعیت باید دفتر ایجاد شود و میزان درآمد و نسبت بازنشسته شدن نیز نیازسنجی شده و براساس آن آزمون برگزار میشود.
بابایی در پایان اظهار کرد: آزمون سردفتری امسال هم برگزار میشود.
انتهای پیام