بانوی فعال فرهنگی لرستانی:

بانوان بر فواید حجاب و ضررهای بی‌حجابی تفکر کنند

یک بانوی فعال فرهنگی لرستان با تأکید بر اینکه حجاب فقط فردی نیست بلکه یک مسئله اجتماعی است، به نقش حجاب و عفاف در استحکام بنیان خانواده اشاره کرد و گفت: زن به‌عنوان یک انسان که صاحب خرد و اندیشه است باید خودش روی فایده‌های حجاب و ضررهای بی‌حجاب و بدحجابی تفکر کند.

آذر سپهوند از بانوان فرهنگی لرستان است که توانسته است با رعایت حجاب کامل اسلامی در زندگی فردی و اجتماعی خود به موفقیت‌هایی دست یابد و به‌عنوان یک بانوی موفق و تأثیرگذار در حوزه حجاب و عفاف در لرستان مطرح شود.

این بانوی لرستانی که متولد سال ۱۳۴۸ و ساکن خرم‌آباد، متأهل و مادر دو فرزند است، تحصیلاتش را در مقطع دکترا در رشته فلسفه به پایان رسانده است و در حال حاضر به‌عنوان مدرس در دانشگاه فعالیت دارد و تاکنون توانسته است مقالات زیادی در موضوعات مختلف فلسفی، دینی و اجتماعی را تألیف و این مقالات را در نشریات علمی، پژوهشی و فصلنامه‌های علمی داخل کشور به چاپ برساند.

این بانوی فعال فرهنگی لرستانی در دوران دانش‌آموزی و دانشجویی ارتباط مستمری را با بسیج داشته و پس از پایان تحصیلات نیز به عضویت بسیج فرهنگیان درآمده است و در حال حاضر نیز با بسیج جامعه زنان همکاری دارد.

آذر سپهوند در گفت‌وگو با ایسنا رمز موفقیت خود در زمینه حجاب و عفاف را در درجه اول از محیط خانواده دانست و گفت: من در یک خانواده مذهبی و متدین متولد شدم و با وجود اینکه خردسالی و کودکی‌ام در دوره حکومت طاغوت بود، من شاهد بودم که مادرم همواره با حجاب بود، لذا من نیز تشویق شدم که حجاب داشته باشم.

وی با بیان اینکه حجاب در خانواده ما نهادینه شده بود و وقتی انقلاب اسلامی در ایران به پیروزی رسید من در پایه چهارم ابتدایی مشغول تحصیل بودم، ادامه داد: انقلاب اسلامی نقش مهمی را در شکل‌گیری تفکر من در رابطه با حفظ حجاب داشت.

این بانوی موفق و محجبه لرستانی با بیان اینکه قبل از اینکه به مدرسه بروم در دوران کودکی در کلاس‌های آموزش قرآن مسجد جوادالائمه(ع) شهر خرم‌آباد شرکت می‌کردم و لذا با آیات قرآن تا حدودی آشنا بودم، افزود: من برای اینکه ضرورت حجاب و عفاف را شخصاً درک کنم و حجاب را قلباً و با انتخاب و میل خودم بپذیرم و این امر از روی اجبار خانواده و یا تقلید از مادر نباشد. بارها آیات قرآن در رابطه با حجاب و عفاف را مطالعه می‌کردم و در دوران نوجوانی پای سخنرانی روحانیون می‌نشستم، لذا توانستم با اهمیت و ضرورت حجاب و عفاف به‌خوبی آشنا شوم و بعد از خانواده می‌توانم بگویم تفکرات خودم در رابطه با حجاب و عفاف بود که توانستم حجاب را به‌عنوان یک تکلیف و واجب شرعی و عقلی بپذیرم.

سپهوند با یادآوری اینکه حجاب دارای دو بُعد فردی و اجتماعی است و بُعد فردی آن نیازمند اقدامات فرهنگی است تا مخاطب در رابطه با اهمیت و ضرورت حجاب به اقناع برسد، اظهار کرد: حجاب در واقع تنظیم روابط بین زن و مرد است؛ زن وقتی وارد اجتماع می‌شود باید خود را ملزم به رعایت حجاب و عفاف بداند، چراکه استحکام بنیان خانواده بستگی به این موضوع دارد.

وی انجام فعالیت‌های فرهنگی در بحث حجاب و عفاف با استفاده از زبان هنر، تألیف کتاب، مقاله و آموزش را متذکر شد و گفت: در بُعد اجتماعی حجاب و عفاف حکومت‌ها نقش مهمی دارند و می‌توانند با استفاده از یکسری قوانین و ابزارهای تشویقی یا تنبیهی به فرهنگ‌سازی حجاب و عفاف در جامعه کمک کنند.

این بانوی فعال فرهنگی به تصویب قانون حجاب پس از پیروزی انقلاب اسلامی در کشور اشاره کرد و افزود: با توجه به این قانون بانوان برای وارد شدن به اجتماع ملزم به رعایت حجاب و حفظ پوشش شدند که این یک اقدام خوب برای ترویج فرهنگ و حجاب بود، چراکه تا قبل از تصویب این قانون بانوان برای ورود به اجتماع الزامی به رعایت پوشش و حجاب نداشتند و با هر پوششی می‌توانستند وارد اجتماع شوند.

سپهوند با بیان اینکه ضرورت حجاب و عفاف به‌صورت کلی و جزئی در آیاتی از قرآن کریم بیان شده و این می‌رساند که رعایت حجاب و عفاف یک واجب شرعی و عقلی است، اظهار کرد: یک زن به‌عنوان یک انسان که صاحب خرد و اندیشه است باید خودش روی فایده‌های حجاب و ضررهای بی‌حجابی و بدحجابی تفکر کند.

این بانوی فعال فرهنگی لرستانی با تأکید بر اینکه حجاب فقط فردی نیست بلکه یک مسئله اجتماعی است، به نقش حجاب و عفاف در استحکام بنیان خانواده اشاره کرد و ادامه داد: اگر بانوان خود را ملزم کنند که با حفظ حجاب و پوشش اسلامی وارد اجتماع شوند قطعاً بنیان خانواده مستحکم و آرامش خانواه‌ها و امنیت اجتماعی نیز حفظ می‌شود. بی‌حجابی باعث می‌شود بانوان امنیت اجتماعی لازم را نداشته باشند و هر کسی به خود اجازه دهد به حقوق و حریم زن تعدی و تجاوز کند.

سپهوند نقش رسانه به‌ویژه صداوسیما در فرهنگ‌سازی حجاب و عفاف را بسیار مهم دانست و گفت: امروزه انواع رسانه از دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی را در اختیار داریم و ضرورت دارد از این فضا برای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف بهره لازم را ببریم. وقتی یک رسانه دینی باشد قطعاً تلاش می‌کند در زمینه تبیین و تبلیغ مباحث دینی به‌ویژه حجاب و عفاف کار کند، این در حالی‌ است که ما می‌بینیم رسانه‌های غربی تلاش خود را روی ترویج بی‌حجابی و بدحجابی متمرکز کرده‌اند.

این بانوی موفق محجبه لرستانی با اشاره به اینکه امام راحل(ره) صداوسیما را یک دانشگاه خواند، بیان کرد: برخی از هنرپیشه‌ها را داریم که تلاش می‌کنند بی‌حجابی را در جامعه ترویج کنند که لازم است رسانه ملی در این زمینه الگوسازی مناسب داشته باشد و در وهله اول کارکنان خود، بازیگران و هنرپیشه‌ها را ملزم به رعایت حجاب و عفاف کند و بعد هم روی افکار عمومی کار کند و با ساخت فیلم‌ها و سریال‌های مناسب و گفت‌وگوهای خبری و بحث‌های کارشناسی بانوان و دختران را تشویق به حجاب و عفاف کند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۲۲
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402042012669
  • خبرنگار : 50176