ایسنا رویداد بزرگ فرهنگی استان همدان را تشریح می‌کند؛

کنگره‌ای که هم جشن تولد دارد هم ارکستر سمفونیک/زنده‌شدن خاطرات «شب‌های آفتابی» با «فصل شیدایی»

دوران هشت سال دفاع مقدس به عنوان ارزشمندترین مقطع دوران انقلاب بخشی از تاریخ مهم ایران اسلامی بوده که شناخت دقیق ابعاد آن و ارزش‌های نشأت گرفته از آن و همچنین استمرار و حفظ این دستاوردها و ارزش‌ها تبیین و بازتعریف آن برای جامعه به ویژه نسل جوان و نوجوان را با راهکارهای مختلف ضرورت می‌بخشد چراکه دفاع مقدس و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌تواند برای سالیان متمادی در جامعه اثرگذار باشد.

کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان به عنوان یک فرصت استثنایی و طلایی برای استان بوده که ستاد این کنگره از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ کار خود را آغاز کرده و طبق تاریخ اعلامی توسط سازمان بسیج مستضعفین، این کنگره به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی در مهرماه سال جاری برگزار می‌شود.

این رویداد بزرگ فرهنگی باشکوه، پرارزش و فاخر بر آن است تا بتواند تأثیر ارزنده ای در تبیین جامعه به ویژه قشر نسل جوان و نوجوانان با فرهنگ اصیل دوران دفاع مقدس داشته باشد. به طور قطع به واسطه برگزاری این کنگره عطر شهدا در شهر دارالمؤمنین و دارالمجاهدین همدان می‌پیچد و شهروندان این بوی خوش را استشمام خواهند کرد. در همین رابطه دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان با حضور در دفتر ایسنا، به تشریح این کنگره ملی پرداخت.

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان اعلام کرد: کنگره اول ۸۰۰۰ شهید استان همدان حدود ۱۱ سال پیش در سال ۸۹ برگزار شد که برای این کنگره با محوریت شهید همدانی حدود ۱۱ سال کار شده بود.

سردار مهدی فرجی با بیان اینکه راه اندازی باغ موزه دفاع مقدس را می‌توان به عنوان یکی از کوچکترین خروجی‌ها و ره‌آورد نخستین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان در ۱۱ سال پیش دانست، افزود: در حال حاضر موزه دفاع مقدس استان همدان به عنوان یک مرکز فرهنگی در رابطه با انتقال و ترویج فرهنگ دفاع مقدس، ایثار و شهادت به جوانان، نوجوانان و مردم، یک پاتوق فرهنگی برای رزمندگان و نیز برای برگزاری مراسم های مختلف در طول سال است.

وی با اشاره به برگزاری چندی پیش همایش «عفاف و حجاب» در باغ موزه استان همدان یادآور شد: پیش بینی بر این بود در این همایش حدود ۵۰۰۰ نفر از بانوان سطح استان همدان شرکت داشته باشند این در حالی بود که حدود ۵۰ هزار نفر از خواهران استان در این همایش شرکت کردند و این شرکت و حضور بانوان با پوشش چادر در این همایش برای بسیاری غیرقابل باور بود.

مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان بیان کرد: علاوه بر موزه دفاع مقدس، می‌توان یادمان های شهدا و باغ بهشت ها را از دیگر ره‌آوردها، خروجی و کارهای بزرگ انجام شده در کنگره اول ۸۰۰۰ شهید استان همدان در ۱۱ سال پیش دانست.

کنگره دوم ۸۰۰۰ شهید استان همدان ۱۶ مهرماه برگزار می‌شود

وی با بیان اینکه برگزاری کنگره دوم ۸۰۰۰ شهید استان همدان ابلاغ شده و در ۱۶ مهرماه این رویداد بزرگ فرهنگی در استان برگزار می‌شود، خاطرنشان کرد: نوع کار برگزاری کنگره دوم ۸۰۰۰ شهید استان همدان تغییر کرده و به فرموده مقام معظم رهبری کنگره دوم باید وارد چند کار شود که از جمله می‌توان به خدمات رسان بودن کنگره اشاره کرد.

فرجی با اشاره به اینکه در بحث خدمات رسان بودن کنگره دوم ۸۰۰۰ شهید استان همدان از ظرفیت خیرین نیز برای این امر مهم استفاده می‌شود، گفت:‌ آزادی ۸۰۰ زندانی غیرعمد با محوریت آزادی بانوان زندانی غیرعمد یکی از برنامه‌های در حال اجرا در دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان در بحث خدمات رسان بودن کنگره است.

وی با بیان اینکه در دومین کنگره بر آن هستیم که نوجوانان با هر طیف در این کنگره شرکت داشته‌ باشند، افزود: در کنگره جدید ۳۰ هزار نفر از نوجوانان سطح استان همدان از باغ موزه دفاع مقدس بازدید رایگان داشته‌اند که مستندات آن و تأثیرگذاری این بازدیدها موجود است.

فرجی با اشاره به اینکه در برگزاری کنگره دوم مردمی بودن کنگره از اهمیت ویژه برخودار بوده و جوانان و نوجوانان در برگزاری این کنگره محوریت اصلی هستند، تصریح کرد: دشمن در حال حاضر نقاط قوت کشورمان که جوانان و نوجوانان هستند را نشانه گرفته و در این رابطه نوجوانان و جوانان با محوریت دختران مقطع دوم راهنمایی از موزه دفاع مقدس استان بازدید دارند.

وی ادامه داد: بازدید نوجوانان از موزه دفاع مقدس، بازدید از ادوات جنگی نیست بلکه در این موزه نوجوانان سطح استان همدان با راویانی که تربیت شده اند از جمله امیر ربانی، محمود حسام و مهندس عزیزی که شغل اصلی آنها معلمی است و بهتر می‌توانند با دانش آموزان ارتباط گیری داشته باشند، دوران دفاع مقدس و عملیات و دلاوری شهدا، رزمندگان و ایثارگران برای قشر نوجوان روایتگری می‌شود.

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان، تهیه ۸۰۰۰ جهیزیه به نیت ۸۰۰۰ شهید استان همدان برای نوعروسان نیازمند این استان را از دیگر برنامه های کنگره دانست و اضافه کرد: تاکنون ۵۰ درصد جهیزیه با حفظ شأن و منزلت نوعروسان و خانواده آنها تهیه و توزیع شده است و پیگیریم از تهران ۴۰۰۰ جهیزیه دیگر را نیز تا زمان برگزاری کنگره دریافت کنیم ضمن اینکه نهادهای حمایتی کمیته امداد و بهزیستی نیز به صورت مجزا تهیه و توزیع ۸۰۰۰ جهیزیه را در برنامه خود دارند که در حال انجام است.

ایجاد اشتغال پایدار با محوریت زنان سرپرست خانوار به نیت ۸۰۰۰ شهید استان

وی بیان کرد: در بحث اشتغال نیز دبیرخانه اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان کار اساسی دیگری را در حال انجام دارد و در این ارتباط با آموزش و مهارت آموزی لازم تسهیلات اشتغالزایی ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال پایدار با محوریت زنان سرپرست خانوار به نیت ۸۰۰۰ شهید استان پرداخت می‌شود.

فرجی، محرومیت زدایی را از دیگر برنامه‌های در حال انجام ستاد دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان برشمرد و یادآور شد: در حال حاضر بسیج سازندگی به منظور مأموریت محرومیت زدایی و آبرسانی روستایی در مناطقی چون فامنین، کبودراهنگ، نهاوند و سایر مناطق ورود پیدا کرده و اقداماتی را با همکاری مجموعه آبفا در حال انجام دارد به طوریکه مقرر شده تا پایان سال ۱۴۰۲ دیگر هیچ روستایی با تانکر آبرسانی سیار نشود ضمن اینکه این برنامه هم اکنون در دستور کار بسیج سازندگی است.

وی با بیان اینکه در دانشگاه ها توسط بسیج اساتید کارهای خوبی در حال پیگیری است، مطرح کرد: ارتباط و صحبت با دانشجویان، حضور در برخی محافل دانشجویی و در دستور کار بودن یادواره های شهدای دانشجویی از جمله برنامه‌هایی است که می‌توان به عنوان دیگر برنامه‌های این کنگره به آن اشاره داشت.

فرجی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه با برگزاری کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان قرار است یک رویداد بزرگی فرهنگی رقم بخورد، تصریح کرد: این رویداد فقط صرفاً محدود به برگزاری یک مراسم نبوده بلکه یک رویداد ریشه‌ای و اثرگذار بوده که سعی شده همه اقشار از بسیجی و اساتید، دانشجویان و جوانان و نوجوانان از هر طیف، گرایش و فکری در این رویداد ورود پیدا کنند.

وی با بیان اینکه در بحث کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان طراحی‌هایی صورت گرفت که چند کار بزرگ انجام دهیم، گفت: در کنار همه سرکشی ها و دلجویی هایی که توسط بنیاد شهید استان همدان از خانواده شهدا انجام می‌شود، یکی از برنامه های ستاد اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان سرکشی از تمام خانواده های شهدای سطح استان همدان بوده که از سوم خردادماه آغاز شده و با دیدار از خانواده ۸۰۰۰ شهید تمام مشکلات آنها را برای رسیدگی احصاء و جمع بندی می‌کنیم.

تقدیم نشان «سرو» به خانواده های شهدای استان

مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان از اهداء و تقدیم مدال و نشان «سرو» به خانواده‌های ۸۰۰۰ شهید استان همدان در این دیدار و سرکشی‌ها خبر داد و بیان کرد: برای طراحی نشان و مدال افتخار «سرو» که نماد صبر و استقامت است، حدود یک سال هنرمندان استان همدان طراحی این مدال را از بین ۱۲۰ نشان و لوح طراحی شده پیگیری کردند.

وی با بیان اینکه طراحی نشان «سرو» کار بسیار سنگینی بود، برخی از عکس شهدا به علت قدیمی بودن نیازمند استفاده از هوش مصنوعی و کارهای گرافیکی بود که در این رابطه دانشجویان و دوستان هنرمند ورود پیدا کردند، اظهار کرد: مدال ها در استان قزوین طراحی شده و در حال تحویل به استان است، مدال شهدا در نماز روز عید فطر رونمایی شده و سرکشی ها از خانواده های چهار شهیدی از جمله شهیدان بهادربیگی، حق‌گویان، تیموری و چنگیزی انجام دادیم در ضمن برای برخی از خانواده ها دو مدال افتخار یکی برای مادر شهید و دیگری برای همسر شهید درنظر گرفته شده است.

فرجی با بیان اینکه با تقسیم کار انجام شده براساس جدول زمانبندی قبل از برگزاری اجلاسیه ۱۶ مهرماه از تمامی خانواده شهدای سطح استان همدان سرکشی و دیدار خواهد شد، اظهار کرد: در این سرکشی ها مدیران، بانک ها، طلبه ها، اقشار مختلف از جمله اصناف، هیئات مذهبی، دانشجویان و تیم دانش آموزی ستاد برگزاری دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان از هر یک از خانواده شهدا مرتبط با قشر خود سرکشی خواهند داشت.

برگزاری «فصل شیدایی» از ۱۲ مردادماه

مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های ارزشمند و فاخر درنظر گرفته شده توسط ستاد اجرایی کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان برگزاری کاری هنری، رزمی و فرهنگی به نام «فصل شیدایی» است که این برنامه در نخستین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان «شب‌های آفتابی» نام داشته است؛ در حال حاضر «فصل شیدایی» توسط مؤسسه اوج در ۳۰ شهر داخل و خارج از کشور اجرا شده که هم اکنون این مؤسسه در موصل عراق در مرکز خلافت داعش برگزاری این برنامه را در دست اجرا دارد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با مؤسسه اوج که دارای یک مجموعه هنری است، قرارداد لازم برای برگزاری این برنامه در استان همدان منعقد شده و شهرداری همدان برای برگزاری این برنامه همکاری دارد، به محل برگزاری برنامه «فصل شیدایی» و نیز اجلاسیه ۸۰۰۰ شهید استان اشاره و تصریح کرد: برنامه «فصل شیدایی» در محوطه نمایشگاه بین المللی مرکز استان همدان و اجلاسیه ۸۰۰۰ شهید استان همدان در ۱۶ مهرماه در داخل نمایشگاه بین المللی برگزار خواهد شد.

فرجی با بیان اینکه برگزاری برنامه دو ساعته «فصل شیدایی» به عنوان یک نمایش فیزیکی براساس پیش بینی هر شب دارای ۷۰۰۰ تا ۱۰ هزار شرکت کننده از مرکز استان و شهرستان ها خواهد بود، افزود: آماده سازی محل برنامه از حدود یک ماه پیش آغاز شده و در این رابطه بیش از ۲۰۰۰ کمپرسی خاکبرداری، گودبرداری و خاکریز انجام گرفته که در این کار سنگین تیم تیپ انصارالحسین(ع) استان با کار مهندسی لازم کمک بسیاری داشته اند ضمن اینکه مسئول نمایشگاه نیز در این کار پای کار است.

وی با اشاره به اینکه آماده سازی و تجهیز زمین برنامه «فصل شیدایی» با فعالیت شبانه روزی ۵۵۰ نفر  به صورت مستقیم انجام شده است، یادآور شد: این برنامه دو ساعته هر شب بعد از نماز مغرب و عشاء از ۱۲ مردادماه به مدت ۱۵ تا ۲۰ شب در محوطه نمایشگاه بین المللی همدان برگزار خواهد شد و به طور قطع برگزاری این برنامه تا سال ها در اذهان مردم به ویژه نسل جوان ته‌نشین خواهد شد.

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان به خبرنگار ایسنا گفت: احداث پارکینگ، سیستم روشنایی، تجهیز فضای داخل و سایر اقدامات دیگر با مشارکت لازم دستگاه هایی چون صمت، برق، آب و وزارت راه در حال انجام بوده و استاندار دستورات لازم برای آماده شدن این برنامه را داده تا هیچ گونه مشکلی وجود نداشته باشد و تا سال ها این برنامه در اذهان باقی بماند در ضمن انتظار داریم مسئولان شهرستانی همکاری لازم برای انتقال شهروندان شهرستانی برای شرکت در این برنامه را داشته باشند.

هیچ گونه فشاری بابت برگزاری کنگره برای مردم نداریم

وی یادآور شد: ممکن است برخی از هجمه های دشمن به این سمت باشد که برای این کنگره هزینه های هنگفتی هزینه شده در حالیکه ما هیچ گونه فشاری از بابت برگزاری کنگره برای مردم نداریم و به شدت دارای محدودیت اعتبار هستیم اما به طور قطع شهدا در برگزاری این کنگره یاریگر ما خواهند بود.

فرجی با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی ستاد اجرایی این کنگره دارای ۲۳ کمیته بوده که هر یک از کمیته ها بر حسب مسئولیت محوله وظیفه تخصصی خود را انجام می‌دهند و این دبیرخانه در مرکز استان مستقر است، مطرح کرد: جا دارد از مجموعه کمیته استان  همدان که بهترین مکان با دسترسی آسان را به عنوان امانت برای ستاد کنگره در اختیار ما قرار دادند، تقدیر کنیم. برخی از دستگاه ها برای تجهیز این ستاد لوازم و تجهیزات اضافه انبار خود را به عنوان امانت به این ستاد داده اند که بعد از پایان کنگره به آنها تحویل می‌شود. در واقع با کمترین هزینه ممکن به اندازه برگزاری یک یادواره کوچک آبرومحله ساختمان امانی ستاد اجرایی دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان را تجهیز کرده ایم.

حضور یکی از سران قوا در زمان برگزاری اجلاسیه

وی برگزاری اجلاسیه را مهمترین قسمت دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان دانست و گفت: این اجلاسیه به مدت چهار روز (۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۱۹ مهرماه) برگزار خواهد شد و طی این روزها فرمانده ارتش، فرمانده فراجا و فرمانده کل سپاه سخنران در مراسم خواهند بود ضمن اینکه سعی داریم یکی از سران قوا به عنوان یکی از سخنرانان این مراسم باشد و علاوه بر آن با رایزنی مسئولان ارشد استان از رئیس جمهور نیز برای حضور در اجلاسیه دعوت شود.

فرجی با بیان اینکه از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ این کنگره به استان همدان ابلاغ شده و از ابتدای ۱۴۰۱ در حال انجام کار در این رابطه هستیم و جلسات کاری نتیجه بخش بسیاری برگزار شده است، به برگزاری بیش از ۲۰۰۰ یادواره شهدای مدارس در سطح استان همدان اشاره و و اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون یادواره‌های شهدای مختلفی از جمله یادواره های شهرستانی و استانی، یادواره شهدای آبرومحله، یادواره شهدای ورزشکار، فرهنگی، اصناف و ... در سطح استان همدان برگزار شده است.

مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان از دیدار اعضای هیأت امنا و ستاد یادواره‌های شهدا با مقام معظم رهبری خبر داد و اعلام کرد: در این رابطه روز و ساعت این دیدار را دفتر مقام معظم رهبری اعلام خواهد کرد و به طور قطع این برنامه قبل از برگزاری اجلاسیه در شهریورماه خواهد بود.

وی با بیان اینکه استان همدان در رابطه با شهدا و دفاع مقدس دارای سوژه های بسیار خوب و مختلفی که کمتر به آنها پرداخت شده، است که برای این کنگره و ارائه گزارش آن به مقام معظم رهبری انتخاب کرده‌ایم، اعلام کرد: کمترین نمازجمعه در کشور در دوران دفاع مقدس بمباران شده که همدان در بین آنها به چشم می خورد به طوریکه در بمباران نمازجمعه همدان بیشترین شهید با تعداد ۳۷۰ نفر به قشر بانوان اختصاص داشته است.

ساخت فیلم سینمایی زندگی شهیدان همدانی و قهاری‌سعید و خانم دباغ در دست برنامه است

فرجی با اشاره به وجود شهدا و انسان های بزرگی در استان همدان چون شهید همدانی، شهید قهاری‌سعید و شهید شهبازی به عنوان سوژه‌های خوب دفاع مقدس یادآور شد: در رابطه با شهیدان همدانی و قهاری‌سعید و خانم دباغ ساخت فیلم سینمایی زندگی این شهدا در دست برنامه است به طوریکه قرارداد ساخت فیلم سردار شهید سعید قهاری سعید از شهدای والا مقاوم اسدآباد با همکاری سپاه و یکی از کارگردانان منعقد و فیلمنامه اش تهیه شده است.

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان در رابطه با ساخت فیلم سینمایی شهید همدانی نیز خاطرنشان کرد: ساخت فیلم این شهید والا مقام نیز در حال پیگیری و انعقاد قرارداد با یکی از کارگردانان بزرگ کشور است و به دنبال هماهنگی با خانواده وی هستیم.

برگزاری ارکستر سمفونیک توسط آقای انتظامی در تهران 

وی با بیان اینکه چندین جلسه با بنیاد روایت، مؤسسه اوج و وزیر ارشاد به منظور برگزاری برخی برنامه های ملی برای این کنگره برگزار شده است، اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه کتاب دفاع مقدس قبل از کنگره در همدان، برگزاری ارکستر سمفونیک توسط آقای انتظامی در تهران با محوریت شهدای همدان، برگزاری جشنواره و مسابقات ورزشی و استانی و چاپ ۸۰ کتاب با موضوع دفاع مقدس استان همدان از دیگر برنامه های پیش بینی شده به صورت ملی بوده که در رابطه با ۸۰ کتاب تاکنون ۵۰ کتاب به چاپ رسیده و قرارداد چاپ مابقی کتاب‌ها نیز منعقد شده است. 

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه همایش علمی کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان با محوریت دانشگاه پیام نور در حال برگزاری است، مطرح کرد: برای خانواده های شهدایی که از استان‌ همدان به تهران مهاجرت کرده اند نیز به دنبال آن هستیم که مراسم ویژه‌ای در تهران شامل دعای ندبه و کمیل برگزار شود.

برگزاری جشن ۱۰۰ سالگی یکی از رزمندگان همدانی

وی در ادامه از برگزاری جشن ۱۰۰ سالگی یکی از رزمندگان استان همدان به عنوان یکی دیگر از برنامه‌های های ستاد اجرایی دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان خبر داد و اظهار کرد: این رزمنده آزاده، جانباز به عنوان یکی از سوژه های خوب دوران دفاع مقدس ساکن یکی از روستاهای استان بوده که در حال حاضر به کشاورزی اشتغال داشته و دارای فرزندان بسیار موفقی است.

فرجی شهید ۱۳ ساله اسدآبادی محمدرسول رضایی، شهید ۱۲ ساله فامنینی، تعداد قابل توجه شهدای دانش آموز، نخستین شهید مقاومت رسول حیدری، بمباران انبار نفت در نخستین روز جنگ و شهادت پدر شهیدان حق گویان، ۱۶ شهید همدانی نیروی دریایی ارتش، ۱۲ خلبان شهرستان ملایر، شهید تاجوک، شهید ستاری رزن و شهید نوری کبودراهنگ را از دیگر سوژه های دوران دفاع مقدس این استان دانست و گفت: در رابطه با حوزه کودک و نوجوان کتاب های بسیاری در زمینه شهدا و دفاع مقدس نوشته شده است ضمن اینکه یکی از بانوان نویسنده شهرستان اسدآباد در رابطه با حوزه کودک و نوجوان در بحث دفاع مقدس ۱۵ کتاب تألیف کرده که در کشور حائز رتبه اول شده و ۱۰ کتاب نیز در رابطه با شهید شمسی پور به عنوان شهید شاخص کشور در دست چاپ دارد.

نصب یادمان شهدای بمباران نمازجمعه در استادیوم قدس؛ دستاورد کنگره دوم

وی با اشاره به اینکه نویسندگان صیفی کار و حسام نیز چاپ کتاب در رابطه با شهید همدانی و سایر شهدا را در دستور کار دارند، بیان کرد: در رابطه با خروجی و دستاورد دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان همدان به دنبال آن هستیم که در استادیوم قدس یک یادمان فاخر ایجاد کنیم و با این اقدام همه بدانند یک مکان مقدس و قدمگاه شهداست چراکه این استادیوم در دوران دفاع مقدس دارای ۱۲ شهید مفقودالاثر، ۱۵۰ شهید و ۸۰۰ جانباز بوده است بنابراین سعی بر آن است این یادمان با کمک شهرداری و بنیاد حفظ آثار در این استادیوم ساخته و نصب شود و در روز اجلاسیه یادمان خوبی را در این مکان افتتاح کنیم. 

نگهداشتن «امید و ایمان» در دل جامعه؛ دیگر خروجی کنگره دوم

وی مطرح کرد: بنا بر تأکید مقام معظم رهبری با برگزاری این کنگره به دنبال نگهداشتن «امید و ایمان» در دل جامعه هستیم و اگرچه مشکلات در جامعه بسیار است اما کارهای بسیار خوبی نیز به برکت انقلاب صورت گرفته که باید با جهاد تببین این دستاوردها برای مردم بازگو شود. به فرموده مقام معظم رهبری کار برای کنگره شهدا جهاد بزرگی است. باید با برگزاری یادواره ها و کنگره‌های شهدا اجازه ندهیم یاد و خاطره شهدا از اذهان فراموش شود.

مشاور فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان ادامه داد: استان همدان بیشترین مدال فتح را در سطح کشور دارد که در این رابطه شهید همدانی، فرمانده امیر جوادی و یک کارگر همدانی رزمنده به نام حاج ولی صیفی سه انسان بزرگی هستند که از دست مبارک مقام معظم رهبری مدال فتح دریافت کرده اند.

وی با بیان اینکه همدان دارای بیشترین روحانی شهید دوران دفاع مقدس بوده و این استان دارای بیشترین روحانی بوده که فرزندان آنها در دفاع مقدس به شهادت رسیده اند، مطرح کرد: استان همدان به عنوان دارالمجاهدین و دارالمؤمنین در هر حوزه ای حرف برای گفتن دارد و این استان دارای ۱۷ شهید مدافع حرم بوده که در کنگره اول این شهدا نقش مؤثری در برگزاری این کنگره داشته‌اند. از کنگره اول تا کنگره دوم استان همدان طی ۱۱ سال گذشته ۴۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده که از این تعداد ۱۶ شهید جزو شهدای مدافع حرم بوده اند.

غفلت از ظرفیت های همدان در رابطه با دوران دفاع مقدس 

فرجی با اشاره به اینکه نهاوند در رابطه با دوران دفاع مقدس دنیایی حرف برای گفتن دارد و شهید طالبی، قدوسی، حیدری و گروه ابوذر را می‌توان از سوژه های دوران دفاع مقدس این شهرستان معرفی کرد، تصریح کرد: استان همدان در رابطه با دوران دفاع مقدس دارای ظرفیت های بسیار خوبی بوده که از این ظرفیت ها غفلت شده است و باید با معرفی این ظرفیت ها این شهدا را به جامعه بشناسانیم.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد شهدای ما بسیجی هستند و بیش از ۵۰۰۰ نفر از شهدای استان همدان به شهدای لشکر انصارالحسین(ع) اختصاص دارد و ۹۰۰ نفر از شهدای استان جزو شهدای دانش آموز بوده اند، اظهار کرد: در این کنگره ملی سعی داریم تا شهدا، شخصیت ها و ظرفیت های استان همدان در رابطه با دوران دفاع مقدس که به آن کمتر پرداخته شده را در این کنگره معرفی کنیم.

دبیر اجرایی دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان با اشاره به برخی دیگر از کارهای انجام شده توسط ستاد دومین کنگره ۸۰۰۰ شهید استان همدان تصریح کرد: یکی از کارهای بزرگ انجام شده کاشت ۸۰۰۰ نهال به نیت ۸۰۰۰ شهید استان همدان بود که با استقبال خوب مردم در این رابطه ۲۴ هزار نهال در سطح استان همدان کشت شد همچنین برنامه تلاوت ۸۰۰۰ بار قرآن کریم به نیت شهدای استان را داشتیم که باز هم با استقبال خوب مردم ۲۴ هزار بار قرآن تلاوت شد.

وی اضافه کرد: تولید مستند، انیمیشن، پادکست، اینفوگرافی شهدا، برگزاری یادواره‌ها در نقاط مختلف استان به منظور پاسداشت مقام شامخ شهدا و بیان روایت‌های مختلف از ادبیات دفاع مقدس بخشی دیگر از برنامه‌های ستاد دومین کنگره ملی ۸۰۰۰ شهید استان در راستای تبیین و آشنایی نسل امروز جامعه با فرهنگ اصیل و ناب دوران دفاع مقدس خواهد بود.

۲۰ مستند در رابطه با شهدای استان تولید می شود

فرجی با بیان اینکه به دنبال آن هستیم با کمترین هزینه بهترین کارها را در این کنگره انجام دهیم، افزود: بر آن هستیم تا ۲۰ مستند در رابطه با شهدای استان همدان که فراجا، ارتش و جهاد و سایر دستگاه ها به ما معرفی کرده اند، تولید کنیم که در این ارتباط قراردادها با صداوسیما منعقد شده است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402042012644
  • خبرنگار : 50037