وحید عزیزی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه امسال با رعایت دستورالعملها، ضوابط و مقررات بهرهبرداری از رویشگاه های بنه در سراسر استان کرمانشاه مجاز است، گفت: استان کرمانشاه ۲۰۰ هزار هکتار رویشگاه طبیعی بنه دارد که امسال استحصال سقز از همه این رویشگاهها مجاز اعلام شده است.
وی با بیان اینکه از هر درخت بنه به طور تقریبی ۵۰۰ گرم شیره بنه استحصال می شود، گفت: پیش بینی می شود امسال در مجموع حدود ۱۰۰ تن سقز از بنه زارهای استان برداشت شود.
رئیس اداره بهرهبرداری، کشت و توسعه گیاهان دارویی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه سقزگیری در ماههای تیر و مرداد و با ایجاد شیارهایی روی درختان بنه انجام می شود، گفت: سقز در صنایع داروسازی، ساخت شکلات و آدامس کاربرد دارد، ضمن اینکه در بعضی مصارف صنعتی نیز کاربرد دارد.
عزیزی یادآور شد: در سالهایی که برداشت سقز از عرصه های منابع طبیعی استان مجاز است، حدود نیمی از سقز برداشت شده در استان کرمانشاه در داخل استان مصرف و نیمه دیگر آن به کشورهای اروپایی و کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه ۲۵۰ سامان - از مجموع سامانههای عرفی در ییلاق و قشلاق سامان به وجود میآید- بهره برداری سقز داریم، گفت: بهره برداران سقز در استان امسال حدود ۳۰ میلیارد تومان درآمد خواهند داشت.
وی در ادامه با اشاره به ممنوعیت برداشت کتیرا از سطح گون زارهای استان در سال جاری، گفت: امسال در هیچ نقطه ای از استان مجوز برداشت کتیرا داده نشده است.
وی با بیان اینکه سال گذشته برداشت هر دو محصول سقز و کتیرا در استان ممنوع بود، گفت: برداشت سقز هر سه سال یکبار و برداشت کتیرا هر پنج سال یکبار امکانپذیر است.
انتهای پیام