یک فروشنده مرغ گرم در اردستان به ایسنا گفت: وضعیت بازار مرغ در اردستان خوب نیست و روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ کیلو مرغ گَرم در سامانه رهتاب با نرخ ۸۲ هزار تومان میتوانیم خریداری کنیم. این مقدار مرغ برای فروشگاه من نهایت نیم ساعت تمام میشود.
وی با بیان اینکه البته در بازار آزاد هر مقدار مرغ بخواهیم با قیمت فروش ۱۰۰ هزار تومان وجود دارد، گفت: مردم ناچار هستند وقتی مهمان دارند یا موارد دیگر، مرغ را با قیمت ۱۰۰ هزار تومان خریداری کنند.
همچنین یک فروشنده دیگر مرغ در اردستان گفت: سهمیه مرغ در سامانه رهتاب کم است و مجبوریم با همین وضعیت مشتریهای خود را راضی نگه داریم. به دلیل عدم استقبال مشتریهای فروشگاه ما مرغ در بازار آزاد را خریداری نمیکنیم.
وی افزود: البته استقبال مردم از مرغ ۸۲ هزار تومانی هم بیشتر شده که شاید یکی از دلایل آن افزایش قیمت گوشت قرمز گوسفندی باشد. هفته گذشته قیمت گوشت قرمز را کیلویی ۳۵۰ هزار تومان میفروختیم، اما امروز به حدود ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.
تولید مرغ اصفهان به بیرون از استان میرود
یک مرغدار نیز به ایسنا گفت: وضعیت جوجهریزی در سطح شهرستان اردستان و استان نسبت به مصرف مردم کم نشده، اما با توجه به اینکه قیمت مرغ در استانهای همجوار اصفهان ۱۰۰ هزار تومان است مرغدار تولیدات خود را به بیرون از استان منتقل کند.
وی با بیان اینکه دولت اعلام میکند قیمت جوجه یک روزه ۱۶۹۰۰ تومان است، ولی در واقعیت ما جوجه را تا ۲۷ هزار تومان میخریم، گفت: همچنین برای خرید سویا و ذرت با مشکلات خاص خود مواجه هستیم و دیگر هزینههای مرغدار مانند واکسن، دارو و حتی نیروی انسانی افزایش داشته، بنابراین با محاسباتی که دولت انجام میدهد همخوانی ندارد.
این مرغدار با اشاره به دیگر مشکلات مرغداران ادامه داد: سویا و ذرت با نرخ دولتی ۱۷ هزار تومان در بازار نیست، ولی در بازار آزاد با قیمت ۲۸ هزار تومان هر مقدار بخواهیم وجود دارد.
تا از مرغدار حمایت نشود قیمت کاهش نمییابد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردستان نیز در گفتوگو با ایسنا در خصوص علت گرانی مرغ گرم، اظهار کرد: با توجه به کمبود نهادها و حمایتهای کافی از تولید کننده، جوجهریزی در مرغداریها برابر پیشبینیهای انجام شده افزایش پیدا نکرد و این موضوع علت اصلی کمبود گوشت سفید و طبیعتاً گرانی آن شد.
محمد امینی با بیان اینکه افزایش قیمت گوشت قرمز یکی دیگر از دلایل تقاضای مردم به سمت گوشت مرغ است، افزود: اکنون با صحبتهایی که با مرغدار انجام میدهیم آنها میگویند هزینههای جوجه ریزی برای ما بیشتر شده و مجبوریم تولیدات خود را بیشتر از نرخ مصوب به فروش برسانیم.
وی تصریح کرد: اکنون قیمت مصوب مرغ زنده کیلویی ۵۸ هزار تومان است، اما مرغدار به دلیل افزایش هزینههای تولید بین ۶۶ تا ۶۸ هزار تومان میفروشد. همچنین خرید نهاده توسط مرغدار از بازارهای آزاد یکی از دلایل افزایش قیمت تمام شده برای تولید است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اردستان با اشاره به اینکه در اردستان اکنون ۱۳۲ واحد مرغداری فعال هستند که در خردادماه ۳۰ واحد حدود ۱ میلیون ۲۶۳ هزار قطعه جوجه ریزی کردند، گفت: وضعیت جوجهریزی در خردادماه نسبت به اردیبهشت، ۷۵ درصد افزایش داشته است.
امینی خاطرنشان کرد: تا زمانی که از مرغدار و تولیدکننده مرغ برای تهیه نهاده حمایت نشود وضعیت قیمت به همینگونه است و قیمتها کاهشی نمیشود که امیدواریم متولیان امر به این نکته توجه بیشتری داشته باشند.
وی بر لزوم نظارت بیشتر در کشتارگاههای مرغ تأکید کرد و گفت: با توجه به اطلاعات دریافت شده کشتارگاههای مرغ برای فروش قطعات مرغ به شرکتهای قطعهبندی مرغ ترغیب بیشتری دارند و این موضوع خود یکی از عوامل گرانی مرغ است.
انتهای پیام