یعقوبعلی نظری شامگاه ۱۹ تیرماه در مراسم بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن که در نمایشگاه بینالمللی مشهد برگزار شد درباره جریان اقتصادی استان در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: با عنایت خداوند و لطف امام رضا (ع) و تلاشهای گسترده تلاشگران عرصه اقتصاد به صورت عام و بخش صنعت و معدن به صورت خاص شاخصهای استان در سرمایهگذاری خارجی، سرمایه گداری داخلی، فضای کسب و کار، اشتغال و... در سال گذشته قابل قبول بود.
وی افزود: در سال گذشته شاخصهایی که به عنوان نماد حرکت رو به جلو در عرصه اقتصادی ملاک عمل است، قابل قبول بوده است. مسائل مختلف با تکیه بر این مزیتها و استفاده از ظرفیتهای استان نیاز به تلاشهای مضاعف و بیشتری دارد.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در سال گذشته شناخت فی مابین بین بخش خصوصی و مسئولان ایجاد شد و ایجاد دیدگاه مشترک و درک متقابل یک ضرورت جدی و قطعی بود که در سال گذشته حاصل شد.
نظری بیان کرد: حضور نیروهای جدید و تازه نفس در تشکلهای مردمی از جمله اتاق بازرگانی و خانه صنعت، معدن و تجارت یک فرصت جدید بود که با استفاده از حضور این نیروها با تلاش بیشتر به اهداف قاطع در استان دست پیدا کنیم. ماحصل همه تلاشها در سال گذشته بستههایی است که با استفاه از تجربه به دست آمده و همکاران بنده در حوزه اقتصاد مشغول برنامه ریزی و اجرای این بستهها هستند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: اقتصاد زیارت از مولفههای اساسی استان بوده و مزیت ویژه در استان ما و به ویژه شهر مشهد است. همچنین اقتصاد زیر ساخت، انرژی، کشاورزی و صنعت و معدن نیز از جمله عرصههای مورد توجه در استان است و در عین حال طراحی و برنامهریزی و انسجام بخشی مورد تاکید است. انسجام و درک مشترک با استفاده از تجربه سال گذشته و نیروهای تازه نفس برای سال ۱۴۰۲ ضروری است. بناداریم تا با استفاده از مزیتهای موجود در استان مزیت محوری و مساله محوری راهبرد اساسی برای مدیریت جریان اقتصادی استان باشد. با توجه به این موضوع و تجربه مدیریتی ۴ راهبر اساسی در قرارگاهها اجرا شد. اولین راهبرد حفظ و نگهداشت بود تا واحدی در استان تعطیل نشود و اگر تعطیل شد احیا شود. در سال گذشته حدود ۳۰۰ واحد راکد در استان احیا شد. برای مثال با تلاشهای صورت گرفته یک شرکت تولید ژلاتین بعد سالها دوباره احیا شد. همچنین افزایش بهره وری از راهبردهای جدی در بخش کشاورزی، دامداری، صنعت، معدن و.... در استان است. همچنین ماشین آلات خطوط تولید باید به روز و بهینه شوند. در حوزه کشاورزی نیز اقدامات دانش بنیانی و برنامههای مبتنی بر دانش بنیانی در استان نیاز داریم.
نظری بیان کرد: اهمیت دارد تا با استفاده از اقدامات گذشته در سال ۱۴۰۲ رویکرد اساسی در اقتصاد مد نظر قرار دهیم. یکی از موضوعات جدی در سال ۱۴۰۱ ایجاد زنجیره ارزشی و راهبردی در استان بود. امروز در جلسه با کمیته اقتصادی مجلس یکی از موضوعات مورد تاکید ما زنجیرههای ارزش راهبردی استان مبتنی بر مزیتها بوده است. مزیتهای زیادی در استان از جمله وجود مرز مشترک، معدن، گردشگری، دامداری، کشاورزی و... وجود دارد تا بتوانیم زنجیره و خوشههای ارزشی راهبردی تایید کننده در جریان اقتصادی استان را طراحی، اجرا و ساماندهی کنیم. مسئولان در سطوح عالی دولت و نمایندگان مجلس در بخش اقتصادی اعتقاد دارند که همه دست به دست هم دهیم تا موجب تقویت مدیریت استانی با هدف به فعلیت درآوردن مزیتها و ظرفیتها برای حل مسائل استانی و ملی شود. لذا نسبت به سال گدشته به اراده و عظم و تدابیر ویژه ای نیاز داریم. گامهای ابتدای و هماهنگی برداشته شده است اما گامهای جدیتری نیاز است. معتقدیم خیلی از مشکلات با برجسته کردن و به رخ کشیدن حل نمیشود بلکه آنچه باید به رخ کشیده شود استعدادها و ظرفیتها است. قدرت حل مسائل در استان در عرصه اقتصادی وجود دارد.
وی با اشاره به توانمندی نیروی انسانی در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: جوانان برومند و خلاقی در استان هستند که مشکلات را با استفاده از استعدادهای خود حل میکنند اما ارتباطات ضعیف است. ارتباط بین بخش صنعت با بخش علمی ضعیف است. با عزم راسخ مبتنی بر تجربه یکسال قبل ایمان داریم در سال ۱۴۰۲ به مراتب در بخش اقتصادی و به ویژه در بخش صنعت و معدن نسبت به سال قبل قویتر عمل خواهیم کرد. توقع ما از بخش خصوصی صرفا اقدام در بنگاههای فردیشان نیست بلکه تشکلهای مردمی و اتاق باید خود را اساس قرار دهند و ایدهها باید از تشکلات مردمی آغاز شود. از تشکلات مردمی انتظار داریم تا در ابعاد مختلف نرم افزای و سخت افزاری در حوزه اجرا و عملیات از برجستگی کافی برخوردار باشد. نباید نگران زیرساختها باشیم.
نظری افزود: در حال حاصز ۱۷ تا ۱۸ پست ۱۳۲ کیلوولت در سطح استان چه در شهرکهای صنعتی و چه در بخشهای دیگر در حال اجرا و اقدام است.همچنین شهرک صنعتی شماره ۵ استان به سرعت بر اساس مشکلات در محور غرب افتتاح شد. شهرک فناوری نیز به طور جد در دستور کار قرار دارد. دولت به شدت در حال کاهش کسری بودجه است. این کسری بودجه طی سالهای قبل ایجاد شده است و رفع آن نیاز به زمان دارد. امسال نسبت به سالهای قبل درصد بالایی از کسری بودجه کاهش یافته است.
انتهای پیام