رئوف زمانی، کارشناس حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ۱۹ تیر در این گردهمایی به معرفی، تاریخچه ، علائم بیماری سفیدک دروغی سیب زمینی اشاره کرده و در ادامه روش پیشگیری و کنترل این بیماری را به تفضیل توضیح و به معرفی سموم جدید برای مبارزه با این بیماری پرداخت.
سلیمان اصغری، کارشناس هماهنگی ترویج استان اردبیل نیز در این گردهمایی در رابطه با اهمیت و نقش مددکاران ترویجی در پیشبرد اهداف نظام نوین ترویج و به تبع آن حصول و دستیابی به محصول با کیفیت و عملکرد بالا اشاره کرد و گفت: در خصوص بیماری سفیدک دروغی سیب زمینی که در منطقه حادث شده، ضرورت دارد تا این بیماری با همکاری سازمان های مربوطه و کشاورزان منطقه کنترل شود.
وی به کشاورزان توصیه کرد ضمن بازدیدهای روزانه از مزارع خود با مراجعه به مرکز جهادکشاورزی و مشاوره با کارشناسان، نسبت به اجرای عملیات مبارزه و کنترل این بیماری مطابق توصیه کارشناسان اقدام کنند.
اصغری در ادامه افزود: باتوجه به فرارسیدن زمان برداشت غلات بعضی از کشاورزان به اشتباه اقدام به آتش زدن کاه وکلش مزارع گندم و جو میکنندکه عملی اشتباه بوده وصدمات جبران ناپذیری به اراضی کشاورزی و محیط زیست وارد می کند.
کارشناس هماهنگی ترویج استان اردبیل بیان کرد: از مهمترین دلایل سوزاندن عمدی، آمادهسازی سریع مزرعه برای کشت بعدی و یا نابودی آفات خصوصاً حشرات جوانه خوار در فصل بهار می باشد، در حالی که آتش، نه تنها موجب کاهش حاصلخیزی خاک، افزایش فرسایش آبی و بادی، نابودی میکروارگانیسم های بسیار مفید و آلودگی های هوا میشود، بلکه با برهنه شدن سطح خاک، کاهش نفوذ آب باران، ایجاد رواناب های سطحی، افزایش تبخیر و نیاز به آبیاری بیشتر می شود.
انتهای پیام