به گزارش ایسنا، در نشست خبری امروز سخنگوی وزارت امور خارجه سوالاتی درباره ارتباطات با باکو و ادعای مذاکرات میان ایران و رژیم صهیونیستی برای تبادل اسرا مطرح شد که ناصر کنعانی در پاسخ گفت: ما برای اظهارات رسانهای منابع رسانهای رژیم صهیونیستی و مقامات این رژیم که با اهداف و انگیزههای سیاسی اقدام به ایجاد موج رسانهای میکنند ارزشی قائل نیستیم. ما این گونه اخبار را در راستای سیاست توام با موج آفرینی رژیم صهیونیستی میدانیم و ارزشی برای آن قائل نیستیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد وضعیت کنونی روابط ایران و آذربایجان در پی سفر اخیر حسین امیرعبداللهیان به باکو و رایزنیاش با «الهام علی اف» رییس جمهور آذربایجان در حاشیه برگزاری نشست وزیران امور خارجه اجلاس غیر متعهدها در باکو گفت: خوشبختانه اکنون در مسیر خیلی خوب و سازنده دوجانبه قرار گرفتهایم . دو طرف اتفاق نظر دارند که از آن چیزی که در روند روابط دوجانبه اتفاق افتاد و موضوع ناگوار مرتبط با حمله انجام شده به سفارت این کشور در تهران، در چارچوب گفتوگوهای دوجانبه عبور کرده و روابط را به مسیر درست خود برگردانند.
پس از آنکه در ادامه جوسازیها علیه توان موشکی ایران با تکیه بر همکاری نظامی تهران و مسکو در جنگ اوکراین، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان روز پنجشنبه هفته گذشته با صدور بیانیهای مشترک، خواستار عدم رفع تحریمهای موشکی ایران - که مطابق با قطعنامه ۲۲۳۱، مهرماه سال جاری پایان مییابد - شدند، امروز ایسنا در گزارشی به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا اروپا از برجام عبور میکند؟.
در بخشی از این گزارش آمده است: اخبار رسمی و غیررسمی به ویژه بیانیه اخیر سه کشور در سازمان ملل نشان میدهد، آنها سعی دارند به طور رسمی تعهدات برجامی خود را نقض کنند. سه کشور اروپایی ایران را شدیدا به عدم اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱، همکاری کافی نداشتن با آژانس و توسعه برنامه غنیسازی و موشکی خود فراتر از برجام متهم میکنند و از ایران می خواهند که یک جانبه بدون آنکه طرفهای مقابل به تعهداتشان پایبند باشند برجام را اجرا کند. اما در صورت لغو نکردن تحریمهای تسلیحاتی از سوی این کشورها این مساله برای ایران بیش از پیش مسجل خواهد شد که این کشورها به احیای برجام و حفظ این توافق پایبند نیستند.
همچنین، در حالی که اخیرا بحثهایی در خصوص میدان گازی آرش مطرح شده است، منابع خبری از برگزاری نشست کمیته مشترک نفتی عربستان و کویت و تاکید بر تسریع روند اقدامات در میادین مشترک خبر دادند.
این نشست در پی به وجود آمدن اختلافات با ایران بر سر میدان گازی الدره (آرش) برگزار شد، آخرین تحولات مربوط به عملیات مشترک از جمله در منطقه الوفره و الخفجی و عملیات نفتی در منطقه مشترک زمینی و دریایی را بررسی کرد.
****
روز گذشته خبر ابطال حکم انتصاب میثم لطیفی به عنوان معاون رییس جمهور و رییس سازمان اداری و استخدامی کشور منتشر شد و امروز معاونت حقوقی ریاست جمهوری اعلام کرده که درخواست رسیدگی مجدد به موضوع انتصاب میثم لطیفی را مطرح کرده است.
هیات عمومی دیوان عدالت اداری در بخشی از رای خود با اشاره به ممنوعیت به کارگیری کارمندان شرکتها و موسسات غیردولتی برای انجام تمام یا بخشی از وظایف و اختیارات پستهای سازمانی دستگاههای اجرائی اعلام کرد: میثم لطیفی یکی از اعضای هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق (ع) است و انتصاب او به سمت رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، مصداق به کارگیری کارمند یک موسسه غیر دولتی برای انجام بخشی از وظایف و اختیارات یک پست سازمانی در دستگاههای اجرایی بوده و مشمول ممنوعیت مقرر در ماده ۴۷ قانون مدیریت خدمات کشوری است.
در همین ارتباط رئیس دیوان عدالت اداری گفت: انتصاب رئیس سازمان اداری استخدامی کشور برخلاف مفاد ماده ۴۷ قانون مدیریت خدمات کشوری است و ۶۵ درصد از اعضای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری معتقد به ابطال حکم انتصاب رئیس سازمان اداری و استخدامی بودند.
یک عضو کمیسیون حقوقی مجلس دهم نیز با اشاره به درخواست تجدیدنظر معاونت حقوقی به روسای قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری، پیشنهاد داد که دولت با میثم لطیفی قرارداد استخدام موقت امضاء کند.
همچنین در پی انتشار خبری در برخی از رسانه ها با تحلیل های نادرست مبنی بر عدم امکان برخورد با متقلبین کنکور ۱۴۰۱ و دانشجو دانستن آنها توسط کمیسیون اصل نود، این کمیسیون در اطلاعیهای ضمن تکذیب این موضوع اعلام کرد که با اقدام صحیح کمیسیون اصل نود نه تنها بستری برای حضور متقلبین در دانشگاه ها فراهم نگردید بلکه موجب شد تا در کنکور سال ۱۴۰۱ شبهات تقلب و تخلف در موعد مقرر و قبل از اعلام نتایج نهایی کنکور توسط سازمان سنجش بررسی شود و از تعداد قریب به هزار نفر داوطلب دارای احتمال تقلب، حدود ۱۵ درصد در آزمون مجدد موفق به اخذ نمره قبولی شدند و متقلبین اساسا به دانشگاه ها راه نیافتند و حق سایر داوطلبان ضایع نگردید.
****
در اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فارابی که امروز برگزار شد، رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ناآرامی های سال گذشته، گفت: اگر نهضت نرم افزاری تولید علم که در دهه ۸۰ مطرح شد ادامه پیدا کرده بود چه بسا شاهد رخدادهایی مثل ناآرامیهای سال گذشته نبودیم یا مواجهه متفاوتتری با آن داشتیم. اگر فراخوان حکمرانی نو را جدی میگرفتیم امروز با مساله تو در توی عرفی و قانونی پیرامون حجاب مواجه نمیشدیم.
همچنین در جلسه ویژهای که صبح امروزبه منظور بررسی آخرین وضعیت اجرای تکالیف قانونی دستگاهها در حوزه حجاب و عفاف تشکیل شده بود، رئیس جمهور از دستگاههای مختلف از جمله وزارت کشور، وزارت ارشاد، قوه قضاییه و نیروی انتظامی خواست تا به تکالیف قانونی خود عمل نمایند و اجرای تکالیف قانونی هیچ دستگاهی نباید به بهانه تاخیر در تصویب لایحه جدید حجاب و عفاف معطل بماند.
رئیس قوه قضاییه هم طی سخنانی در نشست شورای عالی این قوه گفت: در مقوله مخدوش کردن امنیت روانی مردم، شاهد هستیم که برخی حرفی را به طرق مختلف بیان میکنند و منکر حرف خود نیز نمیتوانند شوند؛ در اینجا گوینده حرف، یا برای اظهارات خود دلیل و مدرک دارد و یا ندارد؛ شاید بتوان ظرف یک هفته این قبیل موضوعات را تعیین تکلیف کرد، لذا نباید در این موارد و به طور کلی تمامی مواردی که در مرئی و منظر مردم است، با اطاله مواجه باشیم و باید در رسیدگیها تسریع شود.
انتهای پیام