کردستانی‌ها خطر تب کریمە کنگو را جدی بگیرند

مدیرکل دامپزشکی کردستان نسبت به امکان افزایش شیوع انواع بیماری های مشترک بین انسان و دام از جمله تب کریمه کنگو در استان هشدار داد.

مجتبی ورمقانی در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو(مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده است، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی عنوان کرد: این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام‌ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در در مای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد.( دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

ورمقانی بیان کرد: ویروس در برابر حرارت حساس است بنابراین پختن گوشت باعث از بین رفتن آن می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و یا بروز علائم بیماری، سریعاً به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۳۳
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402041912129
  • خبرنگار : 50294

برچسب‌ها