کشمکش شهرداری اسدآباد و دانشگاه سیدجمال بر سر یک ساختمان

اسدآباد یکی از شهرهایی است که ازدیاد خودروهای شخصی و وسایل نقلیه و عرض کم معابر و فعالیت واحدهای صنفی و مشاغل پرمخاطب در خیابان های اصلی به ویژه در مرکز شهر وضعیتی نامطلوب و گره های ترافیکی در این شهر ایجاد کرده است.

خودروهای شخصی تک سرنشین در کنار استقرار مدارس در خیابان های اصلی در ساعات شروع مدارس و ابتدای ظهر و شب صحنه هایی از ترافیک را در شهر اسدآباد موجب شده که نبود پارکینگ عمومی نیز در این گره‌های ترافیکی را می‌توان مزید بر این علت دانست.

در سال های اخیر همواره شهرداری اسدآباد و نیز مسئولان امر بر آن بوده اند تا با راهکاری مناسب معضل ترافیک این شهر را برای همیشه مرتفع کنند اما تاکنون این برنامه همچنان به صورت ابتر باقی مانده و حکایت ترافیک شهر اسدآباد به ویژه در مرکز این شهر همچنان باقی است ضمن اینکه کاهش بار ترافیکی موجود در شهر احداث پارکینک‌های عمومی و طبقاتی را بیش از گذشته در این شهر ضرورت می‌بخشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر اسدآباد در این باره در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: یکی از نتایج ازدیاد خودروها در سطوح شهر نبود محل پارک برای خودروها و اشباع شدن معابر از خودروهای پارک شده در معابر به ویژه معابر و خیابان‌های اصلی بوده که این امر به عنوان یک معضل در شهر اسدآباد به شمار می‌رود و رفع این مشکل از مطالبات مهم مردمی است.

حمیدرضا مرادی‌ضمیر با بیان اینکه پیگیر ایجاد پارکینگ عمومی برای شهر اسدآباد هستیم، افزود: متأسفانه نبود مکان مناسب برای ایجاد پارکینگ عمومی یکی از دلایل مهم به تأخیر افتادن این برنامه برای حل مشکل ترافیک  سطح شهر به ویژه در مرکز شهر بوده است.

وی با اشاره به اینکه ایجاد پارکینگ عمومی و طبقاتی از نقش مؤثری در کاهش بار ترافیکی مرکز شهر برخوردار خواهد بود، تصریح کرد: بسیاری از شهروندان اسدآبادی و نیز اهالی روستاها که به داخل و مرکز شهر تردد دارند، به علت نبود پارکینگ عمومی به ناچار خودروهای خود را در حاشیه خیابان ها و یا کوچه‌های اطراف خیابان های مرکز شهر پارک می‌کنند که این امر علاوه بر حجم بالای ترافیک، نارضایتی های فراوانی را برای سایر شهروندان ایجاد کرده است.

مرادی‌ضمیر ادامه داد: تنها مکان شناسایی شده برای احداث پارکینگ عمومی و طبقاتی ساختمان جهادکشاورزی قدیم شهر اسدآباد بوده که دارای کاربری پارکینگ است و این مکان از سال ها پیش برای پیاده کردن چنین برنامه ‌ای هدفگذاری شده است.

وی بیان کرد: مالکیت ساختمان جهادکشاورزی سابق واقع در خیابان ۱۵ خرداد با دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی است و چندین بار تلاش کرده‌ایم با راهکاری مناسب این مکان را با ساختمان دیگری با دانشگاه سیدجمال تهاتر و یا معاوضه و معامله کنیم اما موفق نشده‌ایم.

مرادی‌ضمیر اظهار کرد: متأسفانه دانشگاه سیدجمال برای تهاتر و معاوضه این ساختمان با شهرداری موافقت نمی‌کند و کوتاه نمی آید و حرف آنها این است که ابتدا باید تغییر کاربری آن را انجام دهند و این ساختمان را از کاربری پارکینگ به کاربری مسکونی تغییر دهند سپس نسبت به فروش آن اقدام کنند چراکه با تغییر کاربری ساختمان مورد نظر از پارکینگ به مسکونی قیمت محل سه تا چهار برابر خواهد شد.

وی اضافه کرد: کمیسیون ماده ۵ استانداری هم با این موضوع که این مکان از کاربری پارکینگ به مسکونی تبدیل شود، به علت نبود پارکینگ عمومی در شهر اسدآباد مخالفت کرده است و اصرار دارند باید این مکان به پارکینگ  اختصاص یابد.

وی با اشاره به اینکه این ساختمان مربوط به دانشگاه سیدجمال است و فعلاً نتوانسته‌ایم با آنها به توافق برسیم، خاطرنشان کرد: ایجاد پارکینگ نیاز به جا و مکان دارد و باید در جای مناسب شهر با دسترسی آسان برای مردم باشد ضمن اینکه در مرکز شهر فعلاً تنها این یک مکان را برای احداث پارکینگ عمومی داریم.

مرادی‌ضمیر با تأکید بر اینکه از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای احداث پارکینگ در شهر اسدآباد استقبال و حمایت می کنیم، گفت: به طور قطع با مرتفع شدن محل مکان نسبت به ایجاد پارکینگ عمومی در شهر اسدآباد  توسط شهرداری و یا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی اقدام خواهد شد چراکه ایجاد پارکینگ عمومی برای این شهر ضروری است.

رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی هم در این رابطه اظهار کرد: کلنگ خوابگاه دانشجویی این دانشگاه در تابستان سال گذشته در پردیس دانشگاه به زمین زده شده و محل بودجه آن از فروش زمین دانشگاه واقع در خیابان ۱۵ خرداد(جهاد سابق) که هم اکنون در دست شهرداری و وانت‌بارهای میوه‌فروشان است، بوده و برای فروش، مصوبه هیأت امنا، هیأت وزیران و مولدسازی را داریم که آن را با تغییر کاربری به بالاترین ارزش به فروش برسانیم.

دکتر صادق خزل‌پور افزود: حال برای این امر باید کمیسیون ماده ۵ آن را تغییر کاربری دهد که با وجود تمام پیگیری‌ها این اتفاق نیفتاده است ضمن اینکه شهرداری هم در این تغییر کاربری آن محل را به عنوان پارکینگ دیده که ارزش آن کم و یک دهم زمین است بنابراین با این وضعیت عملیات اجرایی خوابگاه را شروع نکنیم بهتر است تا اینکه یک معضل را بر دست دانشگاه بگذاریم.

رئیس دانشگاه سیدجمال الدین اسدآبادی ادامه داد: اعتبار برآورد ساخت خوابگاه دانشجویی این دانشگاه ۵۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ دیده شده است اما با توجه به تورم ۶۷ میلیارد تومان پیش‌بینی می‌شود.

شهردار اسدآباد هم چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا، احداث پارکینگ در نقاط مختلف شهر اسدآباد را مهم دانست و تصریح کرد: با توجه به افزایش چشمگیر خودروهای شهر اسدآباد می طلبد در مناطق پرتردد شهر برای کاهش بار ترافیک پارکینگ های عمومی احداث شود بنابراین شهرداری اسدآباد از سرمایه گذاران احداث پارکینگ به طور جد حمایت می کند.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تنها راهکار ممکن برای ایجاد پارکینگ عمومی و طبقاتی در شهر اسدآباد اعلام آمادگی سرمایه گذاران برای این برنامه بوده و تا مشخص نشدن وضعیت مالکیت زمین جهاد سابق واقع در خیابان ۱۵ خرداد شهرداری برای ایجاد پارکینک در این محل و در این نقطه از شهر امکان ورود نخواهد داشت ضمن اینکه اعلام آمادگی سرمایه گذاران برای ایجاد پارکینگ عمومی نیز نیاز به اطلاع رسانی و ترغیب و تشویق داشته و  عملیاتی و اجرایی کردن چنین پروژه‌ای به طور قطع با پیش بینی توجیه اقتصادی طرح توسط سرمایه گذار همراه خواهد بود و به هر ترتیب احداث پارکینک عمومی در اسدآباد بر سر دو راهی و  چشم انتظار جذب سرمایه گذار و یا توافق با دانشگاه سیدجمال  است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۹ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402041911906
  • خبرنگار : 50037