خوب به خاطر دارم از زمان کودکی وقتی پدرم درباره خاطرات سربازیاش صحبت میکرد پدر بزرگم بدون وقفه صحبش را قطع میکرد و میگفت خدمت سربازی پسران را آب دیده میکند و آنان را به عنوان یک جوان پخته تحویل جامعه میدهد تا بتوانند مسئولیت یک خانواده را بر عهده بگیرند، اشکال ندارد که ۲ سال هم آشخور باشی تا قدر دست پخت مادرت را بدانی.
چشمتان روز بد نبیند شوهرخالهام که هر وقت چشمش به چشم ما میخورد از سیر تا پیاز ۲ سال سربازیاش را طوری تعریف میکرد که گویی او جای فرمانده پادگان بوده؛ خاطرات سربازی شوهرخالهام کم بود خاطرات شوهر عمه کوچک هم به دورهمیهای خانواده پدری اضافه میشد همان شوهرعمهای که در تمام نقطه شهر آشنا دارد و در سربازی هم به جای خدمت، پادشاهی کرده و از گل نازکتر نشنیده است.
از حق که نگذریم خاطرات پدر، شوهرعمه و شوهرخالهام تناقض بسیاری دارد، میگویند روزهای سختی را در ۲ سال سربازی گذراندهاند اما نمیدانم اگر سخت بوده چرا ۲۰ سال است آن را بازگو میکنند و ما هم مجبور به هزار باره شنیدن این خاطرات هستیم البته چارهای هم جز گوش سپردن نداریم.
حالا به مراسم رونمایی از کتاب از «سربازی بگو» دعوت شدهام و قرار است با فضایی که از خاطرات گفته شده شوهر عمهام درباره پادگان در ذهنم نقش بسته روبهرو شوم، وارد سالن میشوم نگاهی کلی به فضا میاندازم برخی از سربازان روی صندلی به صورت نشسته خوابیدهاند برخی دیگر هم لبخند بر لب دارند و با مجری همراهی میکنند؛ حقیقتاً سرباز باشی، شب قبل سر پست باشی، در این هوای گرم پوتین پوشیده باشی و همچنان حفظ انرژی کنی، کار دشواری است، در همین لحظه به این فکر میکنم خوب شد که طرح سربازی دختران رد شد.
این مراسم، رونمایی از کتاب شعر و داستان «از سربازی بگو» است که در یازدهمین محفل طنز «سنگ پا» به میزبانی اهالی طنز و سربازان استان با حضوراسماعیل امینی، داود امیریان از شعرا و داستان نویسان مطرح کشوری و مقامات ارشد نظامی در قرارگاه لشگر ۱۶ زرهی قزوین برگزار شده است.
۱۷ استان در این جشنواره شرکت کردند
روحالله شریفی مسئول آفرینشهای ادبی حوزه هنری قزوین در حاشیه این مراسم در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: این برنامه آیین رونمایی از کتاب «از سربازی بگو» در مجموعه شعر و داستان به همت حوزه هنری است، این کتاب حاصل جشنوارهای به همین نام است.
وی میگوید: از ۱۷ استان در این جشنواره شرکت کردهاند حاصل این جشنواره در این محفل رونمایی شد، «سنگ پا» نیز یکی از محفلهای قدیمی است که عموماً با حضور شاعران قزوین و میهمانی از تهران برگزار میشود.
شریفی بیان میکند: این مراسم با حضور دکتر اسماعیل امیری و داوود امریان که از طنزپزدازان موفق کشور هستند و به مناسبت میلاد امام موسی کاظم (ع) در لشگر ۱۶ زرهی برگزار شده است، سربازی یکی از موضوعات عمومی در جامعه است و پرداختن به چنین موضوعی قطعاً با استقبال بسیاری روبه رو میشود که همین اتفاق را نیز شاهد بودیم.
۹۱ نفر در جشنواره از سربازی بگو شرکت کردند
در ادامه محمدرضا امامقلی رئیس حوزه هنری قزوین در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: ۹۱ نفر در ۲ بخش شعر و داستان این جشنواره شرکت کردهاند که در بخش داستان ۱۰۸ اثر و در بخش شعر ۴۲ اثر به دبیرخانه ارسال شد.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی قزوین ادامه میدهد: در این جشنواره ۶۵ نفر آقا و ۲۶ خانم از شهرهای تهران، شیراز، اصفهان، بندرعباس، لار، ایلام، همدان، زنجان، قم، کرمان، چهارمحال، بوشهر، لرستان، بابل و سمنان حضور داشتند.
وی با اشاره به داوران جشنواره «طنز از سربازی بگو» گفت: داوری این جشنواره را در بخش داستان آقایان مهدی فرج الهی، رضا ساکی و داود امیریان و در بخش شعر آقایان ناصر فیض، سعید بیابانکی و عبدالجواد موسوی از اساتید مرکز حوزه هنری انقلاب اسلامی کشور بر عهده داشتند.
امامقلی بیان میکند: این جشنواره در اوایل فروردین ماه ۱۳۹۹ آغاز شد و در ۲۷ تیرماه ۱۴۰۰ با معرفی افراد برگزیده به پایان رسید؛ خوشبختانه در نخستین جشنواره طنز از سربازی بگو ۱۵۰ اثر به بخش داوری راه یافت.
وی تصریح میکند: به نفرات برتر در بخش شعر و داستان مینیمال نخستین جشنواره طنز «از سربازی بگو» به ترتیب به نفر اول: ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال همراه با یک کیلو عناب، نفر دوم: ۲۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال همراه با یک کیلو عناب، نفرسوم: ۱۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال همراه با یک کیلو عناب و یک نفر برگزیده جوان در هر بخش: ۵.۰۰۰.۰۰۰ ریال اهدا شد.
این مسئول عنوان میکند: همچنین از ۲ مجموعه شعر و داستان از سربازی بگو در این برنامه رونمایی شد که کتاب شعر از سربازی بگو شامل ۱۷ شعر طنز و کتاب داستان شامل ۱۰ داستان و یک خاطره طنز با موضوع سربازی و دنیای پیرامون آن است، این ۲ کتاب توسط حوزه هنری و با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه روانه بازار نشر شده است.
یک لبیک در ارتش مربوط به حفظ منزلت سربازان است
امیر سرتیپ دوم علی زمانی فرمانده تیپ ۱۱۶ صفوی قزوین نیز در حاشیه این برنامه در گفتوگو با ایسنا اظهار میکند: در سازمان ۳۱ طرح لبیک داریم یک لبیک تحت عنوان لبیک ۲۲ به عنوان طرح حضرت علی اکبر(ع) مخصوص سربازان با هدف منزلت و قداست سرباز در نظر گرفته شده تا بتوانیم سربازی تربیت کنیم که ایثارگر و فداکار باشد.
وی ادامه میدهد: یکی از دغدغههای اصلی فرمانده معظم کل قوا موضوع سربازخانه و سرباز است لذا ما در همین راستا قدم برداشتهایم تا سربازانی تربیت کنیم که درآینده وقتی مسئولیتی بر عهده آنان گذاشته شد به خوبی کار خود را انجام دهند؛ سربازان باید به ارتش، نظام و انقلاب خوشبین و به آینده امیدوار باشند.
به گزارش ایسنا، این مراسم با رونمایی از کتاب طنز «از سربازی بگو» و هدیه ۴۸ ساعت تشویقی به سربازان این پادگان به پایان رسید.
انتهای پیام