شهناز آقاخانی در گفتوگو با ایسنا، درباره انجام مشاوره ژنتیک، اظهار کرد: سال گذشته در استان زنجان ۳۵۳ مورد مشاوره ژنتیک در بهزیستی صورت گرفته است و آمار غربالگری ژنتیک استان نیز ۱۳۲ مورد بوده است.
وی افزود: باید بدانیم که انجام آزمایشهای ژنتیک به منزله درمان بیماری ژنتیکی نیست، زیرا اصلا اغلب بیماریهای ژنتیکی درمان ندارد و هدف از انجام آزمایشهای ژنتیک این است که با تشخیص به موقع بیماری از تولد نوزادانی که سابقه بیماریهای خاص در خانواده آنها وجود دارد، پیشگیری شود.
این مسئول تصریح کرد: مشاوره ژنتیک با آزمایش ژنتیکی متفاوت است و عدم شناخت تفاوت این دو مورد توسط مراجعهکنندگان از مشکلات موجود در مراکز مشاوره ژنتیک است و درصورتی که همه زوجها برای بارداری نیاز به انجام مشاوره ژنتیک دارند ولی آزمایشات ژنتیک برای افراد بستگی به تشخیص مشاور دارد.
آقاخانی ادامه داد: گروههای هدف مشاوره ژنتیک زوجهای ازدواج فامیلی، افراد دارای بیماریهای ژنتیک در خانواده از قبیل عقب ماندگی ذهنی، بیماریهای متابولیک، عصبی و عضلانی، ناشنوایی، نابینایی و بیماریهای خونی همانند تالاسمی، هموفیلی و در نهایت زوجهای نگران در ارتباط با بارداری است.
معاون پیشگیری بهزیستی استان زنجان با بیان اینکه اغلب زوجها با نسبت فامیلی تصور میکنند که آزمایش ژنتیک باید برای آنها انجام شود در صورتی که اینگونه نیست، خاطرنشان کرد: زوجها با مراجعه حضوری به مراکز مشاوره ژنتیک با دریافت اطلاعات اولیه و بیوگرافی کامل مشاورههای لازم را دریافت میکنند و پس از تعیین ریسک خطر، در صورت نیاز آزمایشها را انجام میدهند.
انتهای پیام