تایید ۲۵ طرح جایگزین خدمت سربازی برای متخصصان ایرانی خارج از کشور/تعریف ۱۰ اولویت

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه علمی مرکز تعاملات علمی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، فناوران و فارغ التحصیلان ۱۰۰ دانشگاه برتر را از مخاطبان طرح پروژه جایگزین خدمت سربازی دانست و گفت: تاکنون ۳۰۰ پروپوزال ارسال شده که از ۲۵ طرح دفاع شده است.

به گزارش ایسنا، سید علی حسینی امروز در حاشیه مراسم اعطای کارت پایان دوره پروژه علمی جایگزین خدمت سربازی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از حدود ۳ سال پیش طرحی را به ستاد کل نیروهای مسلح ارائه کردیم که طبق آن طرح، پروژه جایگزین خدمت سربازی برای متخصصان و فناوران ایرانی خارج از کشور که دارای رزومه‌های ارزشمندی در حوزه‌های آکادمیک و صنعتی هستند، اجرایی می‌شود.

وی با بیان اینکه این افراد با چالش نظام وظیفه مواجه هستند، ادامه داد: در این طرح پروژه‌ها به عنوان پروژه‌های تخصصی جایگزین خدمت محسوب می‌شوند.

حسینی ادامه داد: این مدل از چند سال پیش در بنیاد ملی نخبگان برای فارغ‌التحصیلان داخلی اجرایی می‌شده است و از سال ۱۴۰۰ ما مجوز اجرای این طرح را دریافت کردیم.

وی تصریح کرد: مخاطبین این طرح فارغ‌التحصیلان ۱۰۰ دانشگاه برتر و افراد مشغول به فعالیت در شرکت‌های فناور در لبه تکنولوژی در خارج از کشور و همچنین کارآفرین و یا مدیر عامل شرکت‌های فناور خارج از کشور هستند.

معاون توسعه روابط علمی و سرمایه علمی مرکز تعاملات علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، افزود: برای این منظور پلتفرم کانکت با هدف برقراری ارتباط بین متخصصان ایرانی با شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی و دانشگاه‌ها ایجاد شده است و مخاطبان این طرح می‌توانند رزومه و پروپوزال‌های خود را که می‌خواهند در ایران اجرایی کنند، در این پلتفرم بازگذاری کنند.

وی افزود: طرح‌های ارسال شده در کارگروه معاونت بررسی می‌شود و در صورت تایید با همکاری ستاد کل این پروژه‌ها، تعریف و از زمان تعریف پروژه این افراد از نظام وظیفه معاف می‌شوند. 

به گفته وی مدت زمان پروژه ۱۲ تا ۲۴ ماه بوده و این افراد باید ۳ گزارش از فرآیند پیشرفت پروژه ارائه دهند و بعد از آنکه از پروژه دفاع کردند و تایید شد، کارت پایان دوره پروژه علمی جایگزین خدمت سربازی دریافت می‌کنند.

حسینی خاطرنشان کرد: امروز در این مراسم ۵ کارت صادر شد. از یکسال گذشته تاکنون حدود ۳۰۰ طرح تایید شده و این افراد از میان فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های برتر دنیا هستند و رزومه‌های ارزشمندی دارند. از این ۳۰۰ پروژه ارسالی، از ۲۵ پروژه دفاع شد که در مرحله چاپ کارت قرار دارند و از این تعداد ۵ کارت صادر و امروز به افراد اعطا شد.

حسینی در خصوص دانشگاه‌های همکار در این پروژه، گفت: ۲۰ دانشگاه اول ایران در رشته‌های فنی مهندسی، پزشکی و مدیریت اقتصاد و همچنین هولدینگ‌های دانش‌بنیان یعنی شرکت‌هایی که دارای بخش تحقیق و توسعه هستند و می‌توانند میزبان این پروژه‌ها در داخل و انتقال تکنولوژی باشند، به عنوان همکار طرح معرفی شدند. این طرح پروژه تخصصی جایگزین خدمت سربازی است و نباید این تلقی نشود که این افراد معاف از سربازی می‌شوند. 

این مقام مسؤول معاونت علمی ریاست جمهوری درباره اولویت‌ها و حوزه‌های مشمول این طرح، گفت: این طرح حداقل در ۱۰ حوزه پیشران مانند هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی، اقتصاد، سلول‌های بنیادی، علوم شناختی، کشاورزی و سایر حوزه‌های اولویت دار کشور که نیاز کشور را مرتفع کنند، تعریف شده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۸ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402041811451
  • خبرنگار : 30057