به گزارش ایسنا به نقل از یورونیوز، این طرح که پیشتر نیز خبر اجرایی شدن آن توسط رسانههای محلی مطرح شده بود با انتقادهایی حتی در درون دولت ائتلافی آلمان به رهبری «اولاف شولتس» مواجه شده است.
با این حال «کارل لوترباخ»، وزیر بهداشت آلمان روز جمعه بار دیگر بر عزم دولت برای تصویب این طرح در پارلمان کشورش و لازمالاجرا شدن آن پس از تبدیل شدن به قانون تاکید کرد.
به گفته مسوولان وزارت بهداشت آلمان، پیشنویس این طرح قرار است به پارلمان ارائه شود.
پیشتر برخی ایالتهای آلمان قانون مشابهی را اعمال و جرایمی تا سقف ۳۰۰۰ یورو برای متخلفان در نظر گرفته بودند. بعلاوه سیگارهای الکترونیکی و سایر مواد دخانی یا مخدر هم شامل این ممنوعیت میشوند.
وزیر بهداشت آلمان که به نمایندگی از حزب سوسیال دموکرات در دولت ائتلافی این کشور حضور دارد با انتشار توییتی تاکید کرد: کودکان و زنان باردار به حمایت بهتر در جامعه نیاز دارند.
کارل لوترباخ با تاکید بر خطر بالقوه آسیبهای جبران ناپذیر در صورت استعمال غیرفعال دخانیات (قرار گرفتن در معرض دود مواد دخانی) افزود: ممنوعیت استعمال دخانیات در خودرو هنگام سفر یک ضرورت است و این ممنوعیت باید زودتر اعمال می شد.
بیش از ۸۰۰ هزار کودک در معرض استعمال «باواسطه» دخانیات
مرکز تحقیقات سرطان آلمان که از جمله حامیان این طرح به شمار میرود با استناد به دادههای پنج سال گذشته هشدار داده است که دست کم ۸۰۰ هزار کودک زیر سن قانونی در معرض استعمال غیرفعال دخانیات در خودروها قرار دارند.
انجمن حرفه ای پزشکان کودکان و نوجوانان آلمان حتی به این سطح از ممنوعیت استعمال دخانیات در مکانهای سربسته نیز قانع نیست و بر فراتر از آن تاکید دارد.
سخنگوی این انجمن روز گذشته (شنبه) به روزنامه بیلد گفت: ممنوع کردن سیگار در خانه ضروری است. مسوول انجمن حرفهای پزشکان کودکان و نوجوانان معتقد است که این ممنوعیت به ویژه باید در چهار دیواری خانهها نیز اعمال شود زیرا کودکان بیشترین آسیب را از استعمال غیرفعال دخانیات متحمل می شوند.
گفتنی است که سیگار کشیدن در خودروی حامل افراد زیر سن قانونی در فرانسه نیز ممنوع است و افرادی که این قانون را رعایت نکنند تا ۷۵۰ یورو جریمه خواهند شد. در برخی از دیگر کشورها چون استرالیا، آفریقای جنوبی و امارات متحده و نیز برخی ایالتهای آمریکا نیز سیگار کشیدن در داخل خودرو در حضور کودکان ممنوع است.
انتهای پیام