محمدباقر الفت در آیین تحلیف کارآموزان دوره هشتم و افتتاحیه دوره نهم کارآموزی قضایی استان خوزستان که در اهواز برگزار شد، با تاکید بر اهمیت تکریم مراجعهکنندگان، توصیه به صلح و سازش در دعاوی و رسیدگی سریع و با دقت به دعاوی، گفت: قضات جوان باید در آرای خود، فرصت بازاجتماعی شدن را به افرادی که از سر غفلت دچار جرم و بزه شدهاند، در نظر بگیرند.
به گزارش ایسنا به نقل از دادگستری کل خوزستان، وی گفت: مطالعه و آموزش مستمر، استفاده از تجربیات قضات باتجربه و مطالعه آرای آنان، اطلاع از آخرین آرای وحدت رویه و شرکت در مجامع علمی، تسلط به اصول استنباط و قواعد فقه، رعایت آداب و معاشرت، حفظ صلابت و شخصیت و رفتار و نیز حفظ استقلال قضایی در رسیدگی به پروندهها، از دیگر مسائلی است که از قضات دستگاه قضایی انتظار میرود.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت علی(ع) با این مضمون که انسان هرچه قدرتمندتر، باید تواضع بیشتر داشته باشد، افزود: خشوع و فاصله گرفتن از کبر و غرور، موجب نفوذ در دلها شده و انسان را به قله صلابت و سلامت میرساند.
الفت با تبریک عید سعید غدیر خم و کسب رتبه مدیر برتر قضایی توسط رئیس کل دادگستری استان، این موفقیت را مرهون ضرباهنگ هماهنگ در این مجموعه و همدلی و فضای صمیمانه همکاری در میان مدیران و کارکنان، برشمرد و این روحیه را تحسین کرد.
الفت گفت: استان خوزستان منابع و سرمایههای زیادی دارد که ممکن است مورد طمع برخی افراد سودجو قرار بگیرد. گاهی یک شهرستان از این خطه با یک استان برابری میکند از این رو صدور یک دستور قضایی اشتباه میتواند جریان اقتصادی کشور را به هم بزند.
وی با تاکید بر اهمیت کسب مهارتهای مرتبط با منصب قضاوت در دوران تحول و تعالی قضایی، گفت: با وجود فناوریهای نوین و ضرورت استفاده از ابزارهای الکترونیک جدید، قضات باید مهارتهای مرتبط با آن را فراگرفته و به منظور ارتقای عملکرد خود و دستگاه قضایی، در دادرسیهای خود به کار گیرند.
در ادامه این آیین، علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان، نیز ضمن تبریک اعیاد قربان و غدیر و تبریک به کارآموزان پذیرفته شده در دوره هشتم کاراموزی قضایی استان، گفت: قضاوت در اسلام از جایگاه رفیع و منیعی برخوردار است زیرا نظام قضایی با ایجاد عدل و قسط، در آسایشآفرینی و ایجاد امنیت در جامعه نقش موثری دارد و ملجاء و پشتیبان مردم است.
وی با ارائه توصیههایی به قضات جوان، افزود: باید همواره خود را به برخی آداب توجه و تنبه دهیم و هرگاه احساس کردیم که از این آداب فاصله گرفتهایم، به آن برگردیم تا جاهلانه و غافلانه به عرصه خطا گرفتار نشویم.
وی با بیان این که اقتدار دستگاه قضایی وابسته به توانمندی قضات است، ادامه داد: قاضی هرگز به مقام والای داوری و مظهر عدل الهی نمیرسد مگر این که خود را به علم و ادبی که شایسته جایگاه قضاوت است، آراسته کند.
دهقانی گفت: ادب قاضی هم در علم فقه و هم در اخلاق است. از سوی دیگر علم و عمل دو خصلتی است که اگر در کنار هم به کار گرفته نشود، موجب ضرر و خسران میشود. قاضی باید آگاه به همور امور باشد و به قوانین مختلف حقوقی، کیفری، تجاری و ... و آیین نامهها آشنایی داشته باشد تا بتواند احکام مستند و متقن صادر کند.
رئیس کل دادگستری استان خوزستان در ادامه بر رعایت اخلاقیات آداب القضاء و حفظ شأن قضاوت تاکید کرد و گفت: رفتار قاضی در جامعه برای دیگران الگو است و قضات باید ضمن صراحت در کلام، دارای صداقت در رفتار و گفتار باشند.
دهقانی گفت: قضاتی که امروز به عنوان قاضی در مجموعه دادگستری استان سوگند یاد میکنند، با گذراندن ۵۹۶ ساعت حضوری و ۶۰ ساعت کارورزی در شعب دادسرا و دادگاه و پذیرش در دورههای پودمانی و اختبار، پذیرفته شدهاند.
وی افزود: از سال ۱۳۹۵ تاکنون، ۲۰۰ قاضی بومی در استان خوزستان پذیرش شدهاند.
در پایان این مراسم، ۱۴ نفر از کارآموزان قضایی استان خوزستان برای خدمت در دادگستری استان، ادای سوگند کردند.
انتهای پیام