اسفندیار خزائی درباره کمربند حفاظتی استان همدان، اظهار کرد: به منظور جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی ملی ایجاد کمربند حفاظتی با رویکرد تعیین حدود اراضی، ملی و آگاهی دادن به کشاورزان و بهره برداران منطقه اجرا شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان اضافه کرد: طرح کمربند حفاظتی به وسیله نصب ستونهای بتنی (بنج مارکها)، کانال، کشت نهال صورت گرفته و با این کار مرز بین اراضی ملی و مستثنیات مشخص میشود.
وی با بیان اینکه فشار دام به مراتع همدان ۲.۵ برابر ظرفیت مراتع است، خاطرنشان کرد: این استان دارای یک ایستگاه تولید بذور مرتعی است که میزان تولید آن به ۴۰۰۰ کیلوگرم در سال میرسد.
خزائی با اشاره به اینکه همدان دارای ۱۰۸۵ سامانه عرفی ممیزی شده به وسعت ۶۶۹ هزار و ۱۷۵ هکتار است، اظهار کرد: تاکنون ۸۵۹ پروانه چرا برای روستائیان و عشایر استان همدان صادر شده است.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی استان همدان، وی افزود: شمار بهره برداران مجاز از اراضی ملی استان همدان ۶۴ هزار و ۴۸ نفر و میزان دام مجاز نیز ۵۳۰ هزار و ۶۶۹ واحد دامی است.
وی با بیان اینکه همدان تنها استانی است که وسعت منابع طبیعی آن کمتر از اراضی کشاورزی است، گفت: با ایجاد کمربندی سبز نسبت به رفع ۱۰۰ درصدی تداخلات در شهرستان های بهار، کبودراهنگ، تویسرکان و نهاوند اقدام شد.
انتهای پیام