اعلام نمرات «امتحانات نهایی» دانش‌آموزان؛ فردا/ مهلت ثبت اعتراض تا ۲۰ تیر

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با اعلام این که نمرات امتحان نهایی امروز به مدارس و فردا توسط مدارس به دانش آموزان اعلام می‌شود، گفت: نزدیک به ۶۵ درصد مغایریتی بین نمره دو محصص وجود نداشته و یا کمتر از یک نمره مغایرت وجود داشته است.

به گزارش ایسنا، محسن زارعی در نشست خبری امروز خود اظهار کرد: امروز نمرات از سامانه سوال به سامانه فاینال در حال ارسال است و تا غروب به روسای حوزه‌های تصحیح ارسال می‌شود و چون دسترسی تحت وب وجود دارد، مدیران مدارس می‌توانند فردا به این نتایج دسترسی داشته باشند.

نحوه اطلاع از نمرات

اعلام نمرات به سازمان سنجش تا اوایل مردادماه


وی با بیان اینکه دانش آموزان مدارس روزانه با مراجعه به مدرسه خود و دانش آموزانی که برای ترمیم نمره و ایجاد سابقه ثبت نام کرده‌اند از طریق مدرسه خود می‌توانند نسبت به نمره‌شان مطلع شوند، گفت: اگر دانش آموزان اعتراض دارند می‌توانند از فردا تا سه‌شنبه ۲۰ تیر اعتراض خود را اعلام کنند. اعتراض به‌ صورت کشوری، تصادفی و به غیر از استان خود دانش آموز انجام می‌شود.

به گفته زارعی، سوابق تحصیلی تا پایان تیرماه و اوایل مرداد به سازمان سنجش اعلام می‌شود اما این امر بستگی به حجم اعتراضات دارد.

اگر به ارتقای نمره خود مطمعن هستید، اعتراض کنید 

نظر مصحح چهارم به عنوان نمره نهایی ثبت می‌شود



رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش تاکید کرد: اگر دانش آموزان نسبت به ارتقای نمره خود اطمینان دارند، اعتراض نمره را انجام دهند چراکه اعتراض به معنی ارتقای نمره نیست و ممکن است دانش آموز تنزل نمره داشته باشند و نظر مصحح چهارم به عنوان نظر نهایی ثبت می‌شود.

وی با بیان اینکه بالای ۷۶ درصد دبیرخانه‌ها تایید کردند که سوالات امسال استاندارد بوده است، هشدار داد: برخی مدارس به صورت پیش فرض برای تمام دانش آموزان اعتراص می‌زنند که توصیه می‌کنم از این امر پرهیز کنند. بر اساس نمون برگ‌ها، دانش آموز باید خودش اعتراض را ثبت کند و پس از اعتراض برگه به مصحح چهارم ارجاع داده می‌شود.

آغاز فرایند رسیدگی به اعتراضات از فردا تا ۲۰ تیرماه

مهلت ثبت اعتراض تمدید نمی‌شود  



زارعی با بیان اینکه فرایند رسیدگی به اعتراض از فردا آغاز می‌شود، توضیح داد: به محض انجام اعتراض توزیع را استانی آغاز می‌کنیم. برای برخی دروس استان معین تعیین می‌کنیم. تا سه شنبه ۲۰ تیرماه اعتراض ها رسیدگی می‌شود. مهلت ثبت اعتراض فقط تا ۲۰ تیر است و بعد از آن به هیچ عنوان به هیچ درخواستی رسیدگی نمی‌شود. مهلت اعتراض مجدد وجود ندارد و این تنها فرصتی است که تمام شرکت کنندگان می‌توانند اعتراض داشته باشند. به محض ثبت اولین اعتراض، رسیدگی‌ها انجام می‌شود.

 

سابقه تحصیلی فارغ التحصیلان سال ۸۴ به بعد در my.medu.ir قابل دریافت است

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، عنوان کرد: در این هفته همزمان سابقه تحصیلی فارغ التحصیلان سال ۸۴ به بعد در my.medu.ir قابل دریافت است. داوطلبان با مراجعه به این سامانه می‌توانند سوابق خود را مشاهده کنند و اگر مغایرتی دیدند اعلام مغایرت کنند. پس از اعلام مغایرت می‌توانند اصلاحات را انجام و تایید تغییرات اعمال شده را هفته بعد در سامانه ببینند. همین فرآیند را برای دانش آموزان داریم و دانش آموزان باید با مراجعه به سامانه my.medu.ir سوابق تحصیلی را مشاهده کنند، با تایید سوابق، این سوابق قطعی می‌شوند و با اعلام مغایرت، اصلاحات را می‌توانند انجام دهند.

وی توضیح داد: بعد از تایید سابقه تحصیلی، نمرات تراز می‌شود، یعنی هر درس در هر سال تراز می‌شود و نمره کل برای هر فرد تولید می‌شود و این نمره کل به سازمان سنجش برای اثر بخشی سهم ۴۰ درصدی گزارش داده می‌شود. سازمان سنجش نمره کل آزمون نهایی و نمره کل آزمون سراسری را در کارنامه داوطلب درج می‌کند و بعد از تلفیق این دو رتبه فرد اعلام می‌شود. در واقع داوطلبان هر سال با جامعه آماری خود تراز می‌شوند.

مبنای طراحی سوالات نهایی فقط کتاب درسی بود



زارعی در پاسخ به شائبه‌ای که مطرح می‌شود سوالات آزمون نهایی امسال سخت بوده است، افزود: مبنای طراحی سوالات ما فقط کتاب درسی بوده است. هیچ سوالی خارج کتاب طرح نشده است و این قاعده را رعایت کردیم. بخش محدودی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزیابی قرار می‌داد. نمره ۲۰ که دانش آموزان از دروس مختلف و در سطح توزیع کشوری کسب کرده‌اند نشان می‌دهد سوالات به گونه‌ای بوده است که دانش آموزان از عهده آن بر می‌آمدند. می‌گویند برخی سوالات به گونه‌ای بود که حتی معلم از پاسخ به آن عاجز بود، اما اینگونه نیست.

به گفته رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، تعداد شرکت کنندگان آزمون نهایی اعم از متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره و دانش آموزان، در سال جاری ۹۱۴ هزار و ۴۶۵ نفر بوده است که از این بین ۵۳۴ هزار و ۱۲۱ نفر دختر و ۳۸۰ هزار و ۳۴ نفر پسر بوده‌اند.

وی همچنین این را هم گفت که از این تعداد ۵۹۵ هزار و ۶۲۴ نفر دانش آموز روزانه و ۳۱۸ هزار و ۸۴۱ نفر دانش آموز بزرگسال بوده‌اند که برای ایجاد سابقه و ترمیم نمره در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند.

زارعی یادآور شد: برای انجام این آزمون ۵۰۶۵ حوزه اجرا تشکیل شد و حدود ۳۹۱ حوزه تصحیح اصلی داشتیم. ۱۲۳ هزار و ۱۹۴ نفر عوامل اجرایی در آزمون نهایی داشتیم که در طول زمان برگزاری آزمون مشغول فعالیت بودند. ۲۳ میلیون پاسخبرگ در طول این زمان توسط حدود ۴۸ هزار نفر همکار تصحیح شد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با بیان اینکه امسال تصحیح سوالات تشریحی به صورت الکترونیکی برای اولین بار رقم خورد، ادامه داد: برگه ها توسط دو مصحح و دو بار کامل تصحیح شد. مصححین نمرات یکدیگر را نمی‌دیدند. توزیع پاسخبرگ‌ها کشوری بود و مصححین به برگه‌های دانش آموزان غیر از استان خود دسترسی داشتند. نزدیک ۶۵ درصد مغایرتی بین دو محصص وجود نداشت و یا کمتر از یک نمره مغایرت وجود داشت. در شرایطی که اختلاف کمتر از یک نمره بین مصححین بود سامانه میانگین به سمت بالا و به نفع دانش آموز می‌گرفت و نمره را گرد می‌کرد. در شرایطی که مغایرت بیش از یک نمره بود نیز تصحیح برگه به مصحح سوم ارجاع داده می‌شد که نظر نهایی را مصحح سوم می‌داد.

وی تاکید کرد: حتی اگر در اسکن برگه ناخوانا عکس برداری شده بود، برگه به حوزه تصحیح ارجاع داده می‌شد تا اسکن به نحو صحیح انجام شود و خوانا باشد. مصحح به هیچ وجه برگه مخدوش را نمی‌پذیرفت و تمام لکه‌گیری‌ها انجام می‌شد.

زارعی با بیان اینکه مبنای تصحیح امسال برای اولین بار طبق راهنمای تصحیح و به صورت استاندارد تعریف شده بود، گفت: تصحیح دوم عمدتا بعد از راهنمای تصحیح نهایی انجام می‌شد. حدود ۷۶ درصد سوالات تماما مورد تایید دبیرخانه قرار گرفت. یک کار بزرگی که انجام شد این بود که مبنای طراحی سوال کتاب درسی بود. به ندرت دانش آموزی می‌دیدم که برای امتحان نهایی غیر از کتاب درسی جزوه در دست داشته باشد و این نشان می‌دهد توانستیم با نوع ارزشیابی خود مرجعیت را به کتاب درسی برگردانیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ تیر ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۶
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 1402041710717
  • خبرنگار : 71650