به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX) یک گروه بزرگ دیگر از ماهوارههای اینترنتی «استارلینک»(Starlink) خود را روز هفتم ژوئیه به مدار زمین پرتاب کرد و موشک بازگشته را روی یک کشتی در اقیانوس آرام فرود آورد.
یک موشک «فالکون ۹»(Falcon ۹) حامل ۴۸ ماهواره استارلینک، ساعت ۳:۲۹ بعد از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی از «پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ»(VBG) کالیفرنیا بلند شد و در راه رسیدن به سمت مرز نهایی، لایه ضخیمی از مه را به جا گذاشت.
اولین مرحله موشک برای فرود آمدن روی سکوی فرود شناور بدون سرنشین شرکت اسپیسایکس که در اقیانوس آرام مستقر بود، به زمین بازگشت. این نقطه عطف حدود هشت دقیقه و ۵۰ ثانیه پس از بلند شدن رخ داد. اسپیسایکس در شرح ماموریت نوشت: این دوازدهمین پرتاب و فرود برای این تقویتکننده ویژه بود.
مرحله فوقانی فالکون ۹، حمل ماهوارههای استارلینک را به مدار پایین زمین ادامه داد. همه آنها طبق برنامهریزی باید حدود ۱۹ دقیقه پس از بلند شدن در آنجا مستقر شده باشند.
به گفته «جاناتان مکداول»(Jonathan McDowell) اخترفیزیکدان و ردیاب ماهواره، اسپیسایکس تاکنون بیش از ۴۷۰۰ ماهواره استارلینک را پرتاب کرده است که بیشتر آنها در حال حاضر عملیاتی هستند.
تعداد ماهوارههای استارلینک در آینده نزدیک افزایش خواهد یافت. این شرکت مجوز استقرار حدود ۱۲ هزار ماهواره اینترنتی را در مدار پایین زمین دارد و علاوه بر آن، برای ۳۰ هزار ماهواره دیگر نیز درخواست مجوز داده است.
این شبکه بزرگ ماهوارهای، خشم برخی از ستارهشناسان را برانگیخته است که میگویند ماهوارههای استارلینک مانع رصد آنها میشوند.
به گفته برخی از کارشناسان، این شبکه همیشه در حال رشد میتواند تهدیدی برای پایداری فضا در بلندمدت باشد. به عنوان مثال، ماهوارههای استارلینک اخیرا ۲۵ هزار مانور جلوگیری از برخورد را در یک بازه زمانی شش ماهه انجام دادند و این تعداد با رسیدن فضاپیماهای بیشتر به مدار افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام