به گزارش ایسنا، افزایش بحرانهای آبی در طول چند سال گذشته منجر به تسریع در طرحهای انتقال آب از خلیجفارس و دریای عمان به فلات مرکزی ایران شد. هدف از اجرای این طرحها تامین آب استانها در بخشهای شهری، کشاورزی و صنعتی است.
بر همین اساس فاز نخست نخستین خط لوله انتقال آب در سال ۱۳۹۹ اجرا شد و قرار است سایر طرحهای انتقال آب نیز بهتدریج اجرا شده و بخش مهمی از آب مورد نیاز استانهای کمآب شرقی و مرکزی کشور از طریق دریای عمان و خلیجفارس تامین شود.
طرح انتقال آب از دریای عمان و خلیجفارس قرار است در گام نهایی، منابع آبی جدید هفت استان هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، یزد، اصفهان و سیستان و بلوچستان را تامین کند.
برای اجرای این طرحها حدود ۳۷۰۰ کیلومتر لولهگذاری خواهد شد که آب خلیجفارس و دریای عمان را به هفت استان تعیینشده، منتقل میکند.
هم اینک، طرح انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان در مجلس مصوب و مقرر شده است عملیات اجرایی این طرح بزرگ در بخش دریا و آبگیرها با سرعت به انتها برسد که پیشرفت این پروژه هم اکنون هشت درصد است.
بر این مبنا، خط دوم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی نیز اواخر سال قبل آغاز شد، این درحالی است که خط اول انتقال آب از سال ۱۳۸۸ تعریف و در سال ۱۳۸۹ مصوب و عملیات اجرایی آن آغاز شد.
بر اساس پیشبینیها، خط دوم انتقال آب خلیج فارس تا چهار سال آتی در مدار فعالیت قرار میگیرد. از سوی دیگر، خط سوم انتقال آب از خلیج فارس به فلات مرکزی با محوریت استان اصفهان در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفته است.
بر اساس بهروزترین اطلاعات این پروژه، عملیات اجرایی این خط از غرب بندرعباس آغاز شده و آبشیرینکنها در این ناحیه احداث میشوند. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته طی چهار سال آینده میزان تولید آب توسط آبشیرینکنهای کشور در جوار دریا شش برابر خواهد شد.
سید ابراهیم رییسی - رئیس جمهوری - در سفر خود به کرمان، در همین رابطه اعلام کرد که در یک سال گذشته به اندازه چند سال روی انتقال آب کار شده و اگر به همین شکل پیش برود ظرف چند ماه آینده به در شهرهایی که منتظر این آب هستند وارد مرحله بهره برداری می شویم.
به نظر می رسد که عزم دولت سیزدهم برای افتتاح طرح های انتقال آب جدی باشد و در آینده نزدیک شاهد خبرهای خوبی در این حوزه باشیم.
انتهای پیام