مرتضی کرمی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: این اکیپهای خودرویی و موتورسوار در راستای تسریع در اطفاء حریق هر روز از ساعت ۱۴ الی ۲۱ شب در ۳ نقطه شامل پارک جنگلی آبیدر، ورودی پارک کودک و توس نوذر مستقر میشوند.
وی گفت: با توجه به در پیش بودن گرما و خشکی هوا و وجود پوشش علفی و خشک در عرصههای منابع طبیعی، به منظور پیشگیری از هرگونه حریق احتمالی، مردم از روشن کردن آتش در طبیعت بەخصوص در کوه آبیدر و سایر پارکهای جنگلی خودداری کنند.
معاون عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج توصیههایی هم برای جلوگیری از حریق مراتع، باغات، زمینهای کشاورزی و پارکهای جنگلی بیان کرد و افزود: هرگز مواد شیشهای (نظیر انواع بطری شیشهای و پلاستیکی)، خردهشیشه و اشیای مشابه را در داخل جنگلها و مراتع رها نکنید.
کرمی افزود: این اشیا همانند عدسی ذرهبین عمل کرده و موجب اشتعال علوفه خشک و مواد قابل اشتعال کف جنگلها و مراتع شده و باعث ایجاد آتشسوزی میشوند.
وی بر خودداری از پرت کردن ته سیگار یا چوبکبریت استفادهشده در جنگلها و مراتع تاکید کرد و گفت: باید گیاهان و علوفه سطح جنگل و مرتع را با چرای دام و برداشت دستی کاهش داد و تنههای پوسیده و خشک درختان پاکسازی شود.
کرمی افزود: از شهروندان و مسافرین خواهشمندیم در مواقع ضروری آتش را در جایگاههای ویژه یا سطوح بدون پوشش گیاهی روشن و دور آن را با سنگ چین محصور کنند و هنگام خاموش کردن آتش، خاکسترهای اجاق را بدون اطمینان از خاموش شدن کامل (بهوسیله آب یا مدفون کردن با خاک) رها نکنند.
وی از مردم فهیم و فرهنگی شهر سنندج درخواست کرد: درصورت مشاهده آتشسوزی سریعا با شماره ١٢۵ تماس و موقعیت محل آتش سوزی را دقیق و واضح اعلام کنند.
ایجاد مرزهای خاکی مثل کانال، خاکریز و سنگچین بین مزارع و حاشیه جنگل و مرتع، خودداری از سوزاندن بقایای محصولات کشاورزی در مزارع مجاور جنگلها و مراتع و خودداری از روشن کردن آتش در نواحی جنگلی و مراتع از دیگر نکاتی بود که معاون عملیات سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری سنندج برآن تاکید کرد.
انتهای پیام