ناصر ریاحی ظهر امروز (۱۵ تیرماه) در آئین انعقاد تفاهمنامه با زینبیه اعظم زنجان در راستای بهرهمندی از ظرفیتهای دو جانبه با اشاره به اینکه اولین مرکز پلاسما در ایران در سال ۱۳۸۱ افتتاح شد، اظهار کرد: در آن زمان به جز چهار کشور غربی، هیچ کشوری از وجود مرکز پلاسما برخوردار نبود. برای راهاندازی اولین مرکز پلاسما در کشور از متخصصان آلمانی کمک گرفته شده و این در حالی است که بعد از راهاندازی اولین مرکز پلاسما در ایران توانستیم نسبت به بومیسازی آن اقدام کنیم که نتیجه آن احداث هفت مرکز در همین راستا بود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود ۶۵۰ هزار لیتر پلاسما توسط این مرکز و سازمان انتقال خون تولید میشود، افزود: اگر در این زمینه به تولید یک میلیون لیتر پلاسما طی چند سال آینده برسیم، نه تنها نیاز داخلی را تامین میکنیم، بلکه امکان صادرات این محصول نیز فراهم خواهد شد.
فعال صنعت دارو ادامه داد: با افتتاح پالایشگاه پلاسما تا دو سال آینده جزو ۱۰ کشور دنیا خواهیم بود که قادر به تولید پلاسما است و بدون شک در زمینه صادرات نیز گامهای بلندی خواهیم برداشت.
ریاحی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم طی دو سال آینده به این مهم دست یابیم، سایر کشورها علیرغم تحریم ایران مجبور به تهیه این فرآورده از ما خواهند بود، خاطرنشان کرد: این فرآورده یکی از نیازهای مهم جوامع به شمار میرود، به همین خاطر ظرفیت صادرات در این بخش برای ایران فراهم شده و با این اقدام ۱۰۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، محلی توسط دانشگاه آزاد زنجان برای تبدیل شدن به مرکز پلاسما تعیین شده که قرار است تبدیل به مرکز تحقیق و توسعه شود و بر اساس تفاهمنامه شتابدهنده هم دایر شود.
انتهای پیام