ملوان با هویت بندرانزلی گره خورده است

رضا فلاح مؤلف "از کُلنی تا قوی سپید" اظهار کرد: تیم فوتبال ملوان به نوعی تاریخ انزلی محسوب می‌شود و نه تنها تیم پر قدمتی است بلکه یکی از تیم‌های مطرح در ورزش کشور است و به گونه‌ای می‌توان گفت ملوان فقط یک تیم ورزشی نیست؛ بلکه همانند دریا و تالاب با هویت بندرانزلی گره خورده است.

رضا فلاح مؤلف "از کُلنی تا قوی سپید" در نشست کتابخوان که در بندر انزلی برگزار شد، اظهار کرد: تیم فوتبال ملوان به نوعی تاریخ انزلی محسوب می‌شود و نه تنها تیم پر قدمتی است بلکه یکی از تیم‌های مطرح در فوتبال کشور است و به گونه‌ای می‌توان گفت ملوان فقط یک تیم ورزشی نیست بلکه همانند دریا و تالاب با هویت بندرانزلی گره خورده است.

وی با بیان اینکه "از کُلنی تا قوی سپید" یک کتاب پژوهشی در رابطه با شهر انزلی به ویژه در رابطه با فوتبال این شهر است که سال ۹۷ اولین شماره آن منتشر شد، افزود: این کتاب شامل دو بخش است یک بخش آن درباره آمدن فوتبال به بندر انزلی است و پرداختن به تیم کلنی با مستنداتی که وجود داشت تا سال ۱۳۴۸ که تیم ملوان به صورت رسمی تشکیل شد و در بخش اول به بازی‌های کلنی که تیم‌های منتخب انزلی در گیلان شرکت داشته پرداخته است. همچنین در این کتاب بیوگرافی بیش از ۵۰ نفر از پیشکسوتان فوتبال انزلی بیان شده است.

این پژوهشگر با بیان اینکه فوتبال یک پدیده و ورزش خارجی بود که راه ورود آن به کشور از جمله انزلی از طریق بنادر بوده است، ت

صریح کرد: علاوه بر انزلی بنادری از جمله بوشهر، بندرعباس و آبادان نیز از طریق بنادر فوتبال وارد شده و در بعضی از شهرها مثل تبریز، ارومیه و اصفهان که بندر نبود توسط میسیونرها و مهاجران خارجی وارد شده است.

فلاح با بیان اینکه  جمع آوری و تالیف کتاب های تاریخی باید بر اساس مستندات باشد، تاکید کرد: در این کتاب با توجه به‌ مستندات آمده که اولین مسابقه فوتبال جهان بین دو کشور انگلستان و اسکاتلند در سال ۱۸۲۷ صورت گرفته و این یعنی قبل از آن فوتبال بوده که این دو کشور با هم بازی کرده‌اند و در متون تاریخی هم آمده که فوتبال به قرن سیزدهم و چهاردهم باز می‌گردد که این کلمه در انگلستان بوده و حتی در اشعار شکسپیر نیز به نوعی به آن پرداخته شده است.

این پژوهشگر در توضیح کلنی گفت:  آن زمان که تیم باشگاهی نبود در واقع کلنی منتخب استان‌ها برای شرکت در قهرمانی کشوری بودند و از سال ۱۳۱۸ تا سال ۱۳۴۹  قهرمانی کشور به شکل کلنی بود و انزلی علی رغم جمعیت کمی که داشت در کنار مراکز استان‌های بزرگ در این مسابقات شرکت می کرد.

وی تصریح کرد: با توجه به مستندات موجود در جنگ جهانی دوم وقتی ملوان‌های روس اینجا می‌آمدند با تیم انزلی بازی می‌کردند حتی انزلی لهستانی‌ها را برده، دوبار بر انگلستانی‌ها غلبه داشته، روس‌ها را شکست داده است.

این پژوهشگر افزود: در بخشی از این کتاب در خصوص آمدن فوتبال به بندر انزلی و پرداختن به تیم کلنی تا سال ۱۳۴۸ و تشکیل تیم ملوان اشاره شده و البته به بازی‌های کلنی که به جای توپ در آن زمان از امعا و احشا دام‌ها استفاده می‌شده و به صورت تفصیلی با بیش از ۵۰ نفر از قدیمی‌ها و پیشکسوتان فوتبال انزلی مصاحبه انجام و بیوگرافی آنها بیان شده است.

فلاح تاکید کرد: عکسی که در این کتاب منتشر شده از روزنامه اطلاعات پنجشنبه یازدهم دی ماه سال ۱۳۱۴ استخراج شده است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۵ تیر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۹
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402041509476
  • خبرنگار : 50283