مریم رحمانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اگزما یک بیماری پوستی شایع است که با علائمی چون خارش شدید پوستی، خشکی و پوستهپوسته شدن، قرمزی رنگ پوست، کهیر و تاولهای کوچکی که ممکن است حاوی ترشحاتی باشد همراه است.
وی با بیان اینکه اگزما در سرما تحریک میشود، افزود: اگزمای پوستی در فصول سرد سال تحریک میشود، اما علائم این اختلال پوستی در فصل تابستان، به علت گرما نیز تشدید میشود و روند این اختلال را دشوارتر میکند.
این پزشک بیان کرد: املاح موجود در عرق، همچون نمک، آهن، روی و سرب کلرید سبب تشدید این بیماری میشود؛ بنابراین افراد مبتلا به اگزما باید از گرما و تعریق زیاد در فصل تابستان دوری کنند.
وی عنوان کرد: این بیماری مزمن پوستی میتواند قسمتهای مختلف بدن را درگیر کند اما شایعترین قسمتهای بروز اگزما در دست، صورت، گردن، مچها، پوست سر، بازوها، پاها، سینه و کمر است.
رحمانی ادامه داد: متأسفانه برای درمان اگزما هیچ راهکار قطعی و اثبات شدهای وجود ندارد و کلیه درمانها بر اساس تقویت سیستم ایمنی و سایر شرایط بالینی صورت میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ابتلا به اگزما در کودکان زیر پنج سال شایعتر از سایر سنین است اما به طور کلی زنان بیشتر از مردان به این بیماری پوستی مبتلا میشوند.
این پزشک متخصص تصریح کرد: پس از شرایط آب و هوایی، تغذیه نیز نقش مهمی در روند بهبود و یا تشدید اگزما دارد. انواع آجیل، شیر گاو، تخممرغ، گوجهفرنگی، سویا و غذاهایی دریایی سبب تحریک و تشدید اگزما میشوند.
رحمانی در پایان گفت: مرطوب کردن پوست یکی از مؤثرترین روشهای درمانی این بیماری است. خوشبختانه این بیماری پوستی علاوه بر درمان علمی دارای درمان خانگی نیز است و افراد مبتلا به اگزما میتوانند با مصرف داروهای بدون نسخه، تجویز داروهای مختلف خوراکی، تزریقی و موضعی و بیولوژیک و نوردرمانی شدت این بیماری را کاهش دهند.
انتهای پیام