معاون قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) در این مراسم با بیان اینکه همه فکر میکنیم رزمندگانی که از اروند عبور و به خط مقدم زدند کار اصلی را انجام دادند اما باید بدانیم کار اصلی را رزمندگان آماد کردند و فرماندهان بدون آماد کاری نمیتوانستند انجام دهند، گفت: گاهی اوقات بزرگان آماد هم شاید ندانند چه کار بزرگی کردند چراکه مخلصانه در حال انجام خدمت بودند.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، سردار حمید اباذری با بیان اینکه آماد و پشتیبانی اساس کار جنگ بود، اضافه کرد: اساس کار آماد این بود که پشتیبانیهای کشور را جمع کند. فعالیت آماد نه تنها در خط و پشت خط بود بلکه از شهرها و روستاها شروع میشد تا به خط مقدم برسد.
معاون قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) بیان کرد: از زمانی که رزمندگان سوار بر قایقهای خود میشدند مدیون آماد بودند تا زمانی که به مقصد برسند. هیچ کجا از شهدای آماد درست یاد نمیشود در حالیکه رزمندگان آماد همیشه وسط معرکه بودند.
فرمانده سپاه انصارالحسین(ع) استان همدان نیز گفت: اگر وارد منطقه عملیاتی میشدیم گردانهای آماد باید از زمان صفر که عملیات هنوز آغاز نشده بود تا لحظهای که کار عملیاتی میشد و به نتیجه میرسید، کار پشتیبانی را انجام میدادند که این نقشآفرینی در دوران دفاع مقدس خیلی اثرگذار بود.
سردار مظاهر مجیدی اظهار کرد: وقتی دوران دفاع مقدس را نگاه میکنیم و قشرهای مختلف برای پشتیبانی از جنگ را میبینیم، همه رستهها و گردانها هر کدام به نوبه خود نقش آفرینی کردند اما نقش و زحمت شهیدان آماد به لحاظ کار بزرگی که باید قبل از عملیات شروع میکردند و بعد از عملیات پشتیبانیها را انجام میدادند، نسبت به ردههای دیگر خیلی بیشتر بود.
وی با تأکید بر نقش پررنگ رزمندگان آماد بیان کرد: اگر وارد منطقه عملیاتی میشدیم گردانهای آماد باید از زمان صفر که عملیات هنوز شروع نشده بود تا لحظهای که کار عملیاتی و به نتیجه میرسید کار پشتیبانی را انجام میدادند.
مجیدی با بیان اینکه زحمات شهدای آماد در طول جنگ بینظیر بود، تصریح کرد: تمام دوران جنگ سخت بود، بهویژه عملیاتهای بزرگی چون والفجر ۸، کربلای ۴ و ۵ چراکه وقتی بعد از ۴۰ سال به این عملیاتها نگاه میکنیم عظمت آنها را درک میکنیم.
وی با اشاره به خاطرات رزمندگان در کربلای ۵ گفت: عملیات کربلای ۵ جزو سخت ترین مناطقی بود که درگیر بودیم و همیشه عنوان میکنند شلمچه قطعهای از بهشت است، به لحاظ اینکه شهدای زیادی دادیم، چراکه وقتی عملیات کردیم و وارد پنج ضلعی شدیم قسمتی به نام جزیره امالطمیر بین ما و عراقی ها با عرضی کم وجود داشت، رزمندگان در این منطقه باید در مقابل دشمن ایستادگی میکردند و گردانها باید توسط گردانهای آماد پشتیبانی میشد.
وی با تأکید بر اینکه هر گردان وقتی وارد شلمچه میشد در نهایت ۲۴ ساعت دوام میآورد، خاطرنشان کرد: در کربلای ۵ تدبیری شد و فرمانده لشکر اعلام کردند تلفات زیاد میشود و گردان آماد باید چندین روز در این قسمت بماند تا تلفات کمتر شود که گردان ما وارد جزیره امالطمیر شد و باید مقاومت میکردیم.
مجیدی ادامه داد: فرمانده لشکر تأکید داشت غذای گرم باید به خط بدهید و زیر آن آتش واقعاً پخش غذای گرم بسیار سخت بود و آنجا بود که فهمیدیم زحمات بچههای آماد چقدر زیاد است و چقدر مجروح و شهید میدادند تا پشتیبانی خوب صورت بگیرد.
فرمانده سپاه انصار الحسین(ع) استان همدان بیان کرد: چه بسیار گردانهایی که در حال جابهجایی مهمات و پشتیبانی به شهادت رسیدند بنابراین امروز بعد از حدود ۴۰ سال باورش حتی برای ما که در آن زمان حضور هم داشتیم، بسیار سخت است.
انتهای پیام