حکمت جعفری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه ارقام مجاری و محلی تنها رقم های آلبالوی موجود در استان به شمار میروند، تصریح کرد: از مجموع دو هزار و ۳۳۵ هکتار از باغهای بارور استان که زیر کشت آلبالو قرار دارند ، شهرستان های خوی و ارومیه به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده اند و در سایر شهرستانهای تابعه استان نیز در سطح کمتر کشت شده است.
وی اظهار کرد: بیش از ۵۰ درصد آلبالوی تولیدی در استان در صنایع تبدیلی مصرف و مابقی در منازل نیز توسط بانوان به صورت خشک شده ، در تهیه دمنوش، لواشک، فریز شده در یخچال و در مصارفی چون تهیه مربا و شربت کاربرد دارد.
جعفری اضافه کرد: با توجه به کیفیت بالای آلبالوی منطقه، این محصول علاوه بر مصرف آن در داخل استان، به سایر نقاط کشور و کشورهای همجوار نیز صادر و در مصارف خانگی و صنایع تبدیلی مورد استفاده قرار میگیرد.
سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: آذربایجانغربی حدوداً دارای ۱۲۲ هزار هکتار باغ است که میوههایی نظیر سیب،هسته دارها، و انواع انگور، گلابی، گیلاس و سایر میوه ها در این استان کشت می شود.
جعفری یادآور شد: درختان آلبالو به غیر از شهرستان های ارومیه و خوی اغلب به شکل حاشیه کاری و به صورت باغهای پراکنده در سایر شهرستانهای استان قرار گرفتهاند.
انتهای پیام