به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، عکسهای جدید موشک «آریان ۶»(Ariane 6)، آن را روی سکوی پرتاب در «پایگاه فضایی گویان»(CSG) «آژانس فضایی اروپا»(ESA) در فرانسه نشان میدهند. این عکسها اولین نما را از آریان ۶ به نمایش میگذارند که به صورت عمودی روی سکوی پرتاب خود ایستاده است. این موشک که از اوایل دهه ۲۰۱۰ در حال توسعه بوده، قرار است جایگزین موشک «آریان ۵» شود و امکان دسترسی کمهزینه به فضا را برای مشتریان فراهم کند.
آریان ۶ در این عکسها، برای آزمایش روشن کردن موتور آماده شده است. این آزمایش با برداشتن درهای متحرکی انجام میشود که از موشک روی سکوی پرتاب محافظت میکند. در بیانیه آژانس فضایی اروپا ذکر شده است که به عنوان بخشی از این فرآیند، درهای متحرک باز میشوند و سازه روی ریل میچرخد.
مقامات آژانس فضایی اروپا در این بیانیه نوشتند: این عملیات که حدود نیم ساعت طول میکشد، یک بررسی آزمایشی به منظور آمادهسازی موشک برای روشن کردن مجموعه موتور «وولکین ۲.۱»(Vulcain 2.1) است. این آزمایشها روی سکوی پرتاب به عنوان بخشی از آمادهسازیهای جاری برای اولین پرواز آریان ۶ انجام خواهند شد.
موشک آریان ۶ در عکسهای جدید آژانس فضایی اروپا، صرفا آزمایش روشهای مونتاژ، اتصالات الکتریکی و سوختی و تلهمتری را پشت سر میگذارد و برای پرواز کردن آماده نشده است. روش برداشتن در متحرک و بازگرداندن آن برای اولین بار، به زیرساخت زمینی موشک اعتبار میبخشد.
موشک آریان ۶ توسط شرکت فرانسوی مهندسی هوافضا موسوم به «آریانگروپ»(ArianeGroup) و به نمایندگی از آژانس فضایی اروپا ساخته میشود. هسته و مراحل بالایی موشک به گویان فرانسه فرستاده شدند و مونتاژ آنها به صورت افقی انجام شد. سپس، موشک به سکوی پرتاب منتقل شد و پیش از اتصال تقویتکنندههای سوخت جامد و محموله، به صورت عمودی روی سکو قرار گرفت. براساس بیانیه آژانس فضایی اروپا، این اولین بار است که موشک آریان به صورت افقی مونتاژ میشود. به گفته مقامات آژانس فضایی اروپا، این کار میتواند زمان و هزینه پرتاب را کاهش دهد.
اولین پرواز آریان ۶ ابتدا برای سال ۲۰۲۰ برنامهریزی شده بود، اما از آن زمان تاکنون، تاریخ پرتاب چندین بار تغییر کرده است. جدیدترین تاریخ مورد نظر برای پرتاب، سه ماهه دوم سال ۲۰۲۴ است. آریان ۶ دارای یک مرحله فوقانی قابل احتراق به نام «وینچی»(Vinci) است که میتواند ماهوارهها را به مدارها و ارتفاعات گوناگون برساند. این موشک طوری طراحی شده است که بتواند به طور خودکار از مدار بیرون برود و در جو زمین بسوزد.
انتهای پیام