مدودف:سناریوی آخرالزمان هسته‌ای کاملا محتمل است/از تهدید پیوستن اوکراین به ناتو جلوگیری می‌کنیم

معاون رئیس شورای امنیت روسیه پیشنهاد داد این کشور روابط دیپلماتیک خود با فنلاند، لهستان و انگلیس را به حال تعلیق در آورد.

به گزارش ایسنا، دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه با انتشار مقاله‌ای در نشریه روسیسکایا گازتا خواستار تعلیق روابط کشورش با انگلیس، فنلاند، لهستان و کشورهای حوزه بالتیک شد.

به نوشته پایگاه "اوکراینسکا پراودا"،  مدودف در این مقاله توصیه کرد: "بهتر است روابط دیپلماتیک را با فنلاند و کشورهای دیگری مثل آن (همچون لهستان، کشورهای حوزه بالتیک و البته بریتانیا) موقتا کاملا تعلیق کرده یا دست کم به سطح پایین‌تری تنزل دهیم."

او همچنین گفت، فنلاند در قبال روسیه "یک کشور متخاصم که به عضویت ناتو در آمده به حساب می‌آید. کشوری که زمانی با بی فکری لنین تشکیل شد."

فنلاند در تاریخ ۱۲ ژوئن به ائتلاف ناتو پیوست.

مدودف همچنین بیان کرد، باید نتایج تقابل تمام عیار بین روسیه و غرب در یک سند جدید مشابه با اعلامیه سال ۱۹۷۵ هلسینکی درج شود.

مدودف از سوی دیگر در مقاله خود عنوان کرد، جنگ روسیه علیه اوکراین "تقابل تمام عیار بین مجموعه کشورهای غربی و مابقی دنیا به حساب می‌آید و چند دهه به طول خواهد انجامید."

مدودف از سوی دیگر هشدار داد، این تقابل جهان را در آستانه جنگ جهانی سوم قرار داده و در صورتی که چنین جنگی رخ دهد، قحطی، زمستان هسته‌ای و اپیدمی‌ها به وقوع خواهند پیوست.

روسیه با درخواست اوکراین برای پیوستن به ناتو "تهدید" شده است

معاون رئیس شورای امنیت روسیه اظهار کرد، هدف کشورش این است که "تهدید عضویت اوکراین در ناتو" که در مسیر عملی شدن است را از بین ببرد.

او همچنین با اشاره به موضوع پذیرفته شدن کشورهای دخیل در جنگ در ائتلاف ناتو تاکید کرد: "این به معنی دائمی شدن جنگ خواهد بود زیرا موضوع مربوط به موجودیت روسیه خواهد بود."

مدودف همچنین گفت که روسیه خواستار احترام به نگرانی‌های امنیتی خود در مورد ناتو است، اما نه قصد و نه توانایی این را ندارد که بلوک نظامی تحت رهبری ایالات متحده را مهار کند. چیزی که روسیه همواره خواستار آن بوده «دعوت نکردن بخش‌های سابق کشورمان به ناتو بود. به خصوص آنهایی که ما با آنها اختلافات ارضی داریم.» او متعهد شد که روسیه از "تهدید" پیوستن اوکراین به این بلوک "به هر طریقی" جلوگیری خواهد کرد. از آنجایی که اعضای ناتو می گویند که یک کشور نمی تواند در حالی که درگیر یک درگیری مسلحانه است، بپیوندد، «درگیری [با اوکراین] دائمی خواهد بود، زیرا موجودیت روسیه در خطر است».

در این مقاله دیدگاه مدودف از خصومت‌ها در اوکراین در چارچوب یک رویارویی ژئوپلیتیکی گسترده‌تر توضیح داده شد. به گفته این مقام روسی، کشورهای غربی در تلاش برای حفظ هژمونی خود با سایر نقاط جهان درگیر هستند.

مدودف اعتراف کرد که دیدگاه بدبینانه‌ای نسبت به اینکه اوضاع به چه سمتی پیش می رود دارد. او پیش‌بینی کرد: «نیازی نیست که شخص پیامبر باشد تا بفهمد: این مرحله از رویارویی... دهه‌ها ادامه خواهد داشت».

مدودف معتقد است کشورهای غربی هدفشان شکست دادن یک قدرت هسته‌ای است، او گفت که تنها جایگزین، بازآرایی توازن قدرت جهانی با مذاکره دردناک است که تحت آن اوکراین به شکل کنونی «ضد روسیه» وجود نخواهد داشت. رژیم کی‌یف باید نابود شود. 

ممکن است جنگ هسته‌ای آغاز شود

رئیس جمهور سابق روسیه مدعی شد که سناریوی یک آخرالزمان هسته‌ای "کاملا محتمل" است.

دیمیتری مدودف گفت: «به نکته‌ای اشاره می‌کنم که سیاستمداران از همه اقشار دوست ندارند اعتراف کنند: آخرالزمان هسته‌ای نه تنها ممکن است، بلکه کاملاً محتمل است».

مدودف استدلال کرد که حداقل دو دلیل برای وقوع چنین سناریویی وجود دارد و اولین علت را تقابل بین روسیه و غرب عنوان کرد. مدودف ادامه داد: «جهان در رویارویی بسیار بدتر از زمان بحران کارائیب است، زیرا مخالفان ما تصمیم گرفته‌اند که واقعاً بزرگترین قدرت هسته‌ای - روسیه را شکست دهند. دلیل دوم، به گفته وی، عدم وجود تابو در مورد استفاده از سلاح های هسته‌ای است که به گفته وی قبلاً استفاده شده است.

مدودف گفت که نظم جهانی متوازن شده مستلزم یک معاهده بین‌المللی جدید مشابه قانون نهایی هلسینکی در سال ۱۹۷۵ و احتمالاً تجدید نظر در سازمان ملل متحد است.

این توافقنامه عنصر کلیدی تنش زدایی ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی بود و تعهدات امضاکنندگان برای حفظ صلح، امنیت و احترام به حقوق بشر را مشخص کرد.

مدودف همچنین گفت: اگر "آمریکا با تمایل لهستان برای قرار دادن سلاح‌های هسته‌ای موافقت کند، ممکن است جنگ هسته‌ای آغاز شود."

مدودف به تاس گفت: با وجود چنین افرادی در قدرت در ورشو، وجود تسلیحات هسته‌ای در این کشور به معنای استفاده از آنها خواهد بود. روز جمعه، نخست وزیر لهستان، ماتئوش موراویتسکی در بروکسل گفت: «با توجه به این واقعیت که روسیه قصد استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس را دارد، ما از ناتو درخواست می کنیم که [به ما اجازه دهد] در برنامه اشتراک‌گذاری هسته‌ای شرکت کنیم.

مدودف گفت: "با در نظر گرفتن این واقعیت که امروز فقط افراد بیمار در رهبری لهستان جمع شده‌اند، درخواست استقرار سلاح‌های هسته‌ای در لهستان فقط به وجود آورنده خطر است. چنین سلاح هایی استفاده خواهند شد. در نهایت این مایه شادی همه دیوانگان خواهد بود (حتی با این درک که تصمیم نهایی توسط پیرمردان مجنون در خارج از کشور گرفته خواهد شد).

به گفته معاون شورای امنیت فدراسیون روسیه، "در این، یک جنبه مثبت نیز وجود دارد." او توضیح داد: "همه دوداها، موراوتسکی‌ها، کاچینسکی‌ها و دیگر ارواح شیطانی از بین خواهندرفت". مدودف افزود: "خب، دیگران نیز ازبین خواهند رفت، افسوس."

مدودف، اوکراین را با سرزمین افسانه‌ای سانیکوف مقایسه کرد و اشاره کرد که چنین کشوری وجود ندارد.

به گزارش اسپوتنیک، نایب رئیس شورای امنیت فدراسیون روسیه در کانال تلگرامی خود نام اوکراین را با افسانه "سرزمین سانیکوف" مقایسه کرد و افزود که چنین سرزمینی وجود خارجی ندارد.

مدودف نوشت: اوکراین سرزمین سانیکوف است که توسط لنین تاسیس شد و مدت زیادی نگذشت که از روی نقشه ناپدید شد. چنین سرزمینی وجود ندارد و اصلا مهم نیست که آنها در غرب و در شهر روسی اشغال شده کی‌یف چه فکر می کنند."

سرزمین سانیکوف یک قطعه زمین فرضی موجود در اقیانوس منجمد شمالی است. در سال ۱۹۰۰، بارون از کرونشتات به جستجوی سرزمین سانیکوف سفر کرد. در سال ۱۹۳۸، دانشمندان ثابت کردند که سرزمین سانیکوف وجود خارجی ندارد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۱۲ تیر ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402041207007
  • خبرنگار : 71415