ناصر کیانی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف سازمان جهاد کشاورزی لرستان و با هدف کاهش مصرف سموم دومین مرحله رهاسازی زنبور «براکون» در سطح ۷۰۰ هکتار از مزارع نخود صورت گرفت.
وی ادامه داد: بر اساس دستورالعمل سازمان حفظ نباتات به منظور تکمیل روند و همپوشانی لازم رهاسازی عوامل کنترل بیولوژیک زنبور «براکون» طی دو مرحله تکمیلی صورت میگیرد که در هر مرحله به ازای هر هکتار ۱۰۰۰ فروند زنبور رهاسازی میشود.
کیانی افزود: آفت کرم پیلهخوار نخود یکی از مهمترین آفات محدود کننده در کاشت نخود است که از دیگر گیاهان میزبان این آفت میتوان به پنبه، کنف، کنجد، گوجه فرنگی، ذرت و لوبیا اشاره کرد.
مدیر جهاد کشاورزی خرمآباد با اشاره به اینکه آفت کرم پیلهخور نخود زمستان را به صورت شفیره در خاک سپری میکند، تصریح کرد: این آفت اغلب یک نسل در سال دارد اما در مواردی ممکن است دو نسل در سال داشته باشد که در این صورت در نسل دوم آفت احتمالاً تمام شفیرهها بالغ نمیشوند و به صورت شفیره در خاک به زمستان گذرانی میپردازند.
وی بیان کرد: آفت کرم پیله خوار نخود با تغذیه کردن از برگ، گل و سوراخ کردن غلاف، از دانهها تغذیه میکند و موجب کاهش محصول و عملکرد مزرعه میشود.
کیانی اضافه کرد: حشره کش زیستی BT جهت کنترل لاروهای سنین پایین این آفت کاربردی مؤثر دارد وهمچنین در این نوع کنترل بیولوژیک با زنبورهای پارازیت تریکوگراما و براکون توصیه میشود.
انتهای پیام