به گزارش ایسنا، دکتر محمدصادق بیجندی مدیر پروژه زبان Eight جهاددانشگاهی با اشاره به موضوع مهم پروژه تولید محتوای زبانهای خارجی بیان کرد: مقام معظم رهبری در جلسه شورای انقلاب فرهنگی در سال ۹۲ با حضور جهاددانشگاهی به این موضوع اشاره و دغدغه خود را بیان کرد. در همین راستا پروژه ای را با رییس واحد قزوین شروع شد که یک کار جهادی و دلی بود. اگر این طرح در سازمانی دولتی بود، با تغییر مدیریت متوقف میشد اما پروژه به جهاد سپرده شد. یکی از وظایف ما نیز ادامه دادن و استمرار این پروژه بود. این به عنوان ردیف اول پروژه شناخته شد و در ردیف دوم نیز مردان نوک پیکان این موضوع قرار داشتند که آنها در خط مقدم پروژه فعالیت کردند.
وی ادامه داد: این پروژه قرار بود ۱۶ جلد کتاب باشد و با افتخار اعلام میشود که تا کنون ۱۲ جلد این مجموعه کتابها آماده شده است و تاییدیه موسسه یورک انگلستان را هم اخذ کرده است. این کتابها بر اساس استانداردهای اتحادیه اروپا نوشته شده و سامانه خوبی نیز در کنار آن طراحی شده است.
دکتر بیجندی تاکید کرد: پروژه Eight یک گذشته، یک حال و یک آینده دارد. ما باید از گذشته پروژه درس بگیریم و همه چیز را بدون تعارف ببینیم. پروژه تا کنون بی نظیر بوده است. نکته بعدی فرصتها و تهدیدهای پروژه است. در این چند روزه ما با انتشارات جهاددانشگاهی نیز بحثهای مفصلی داشتیم و قرار است در اسرع وقت ضعف ها برطرف شود. در حوزه اجرا نیز باید از همه ظرفیتها استفاده شود.
وی اضافه کرد: در هر پروژه ای چهار اصل مهم وجود دارد. مسئولیتپذیری، انصاف، احترام و صداقت این چهار اصل اساسی است. اولین کار من در این پروژه مطالعه مدیریت پروژه برای پروژه ایت بود. در مدل هایی که برای مدیریت پروژه داریم، مدل پی ام باخ مدل کاملا تخصصی است و هر پنج سال یک بار بروزرسانی میشود. این مدل مجموعهای از دانش مدیریت پروژه است. برای مدیریت این پروژه باید باور داشته باشیم که پروژه تلاش موقت برای تولید یک محصول منحصر به فرد است. پروژه باید دارای زمان شروع و محدوده و منابع باشد. همچنین نکته مهم این است که تیم پروژه شامل افرادی است که همیشه با هم کار نمی کنند و در این پروژه این اتفاق رخ داده است.
دکتر بیجندی با اشاره به پنج گروه فرایندی این مدل تصریح کرد: این پروژه شامل ۵ عنصر فرایندی شروع، برنامه ریزی، اجرا، نظارت و کنترل و پایان کار است که در هر گروه فرایندی، وظایف مربوطه ذکر و قید شده است. نکته مهم دیگری که وجود دارد این است که هر فرایند دارای بخشهای مختلفی است. برای مثال در ابتدای کار باید مدیر کل با اختیارات مشخص انتخاب شود. تعیین محدوده اولیه پروژه و شناسایی ذینفعان نیز از دیگر اقداماتی است که باید به آنها توجه شود. تمام فعالیتهای پروژه منطبق بر همین فرایندهاست.
وی ادامه داد: در حوزه برنامهریزی و اجرا نیز همین الگو تکرار می شود. اجرای این مباحث واقعا سخت است و شامل بحثهای درون و برونسازمانی و فرهنگی نیز میشود. ما درگیر مباحث فرهنگی نسلهای زد و آلفا نیز هستیم و این پروژه از پروژههایی است که اعلام میکردیم که یک دغدغهاست. به همین دلیل برای تحقق یک کار فرهنگی باید چوب زیادی بخوریم. در حوزه نظارت و کنترل نیز ارتباطات زیادی ایجاد شده است و من از همه خواهش میکنم تا هر گونه نکته ای که در نظر دارند به ما انتقال دهند.
دکتر بیجندی با اشاره به ارتباط با بیش از ۱۲ گروه گفت: برای مثال ما برای بحث تولید آزمونها با گروههای مختلف در ارتباط بودیم. موضوع بعدی که از اهمیت غیرقابل انکاری برخوردار است، داشتن استراتژی خروج است. ما باید تشخیص دهیم که یک پروژه چه زمانی به یک استحکام و قوام رسیده است و وقت آن است که باید تحویل داده شود. ما روی این بحث نیز کار میکنیم و به مستندسازی نیز توجه میشود.
مدیر پروژه زبان Eight با اشاره به اقدامات مدیریتی در این پروژه اظهار کرد: ۱۰ حوزه مدیریتی وجود دارد که ما باید در آنها به خوبی عمل کنیم. من هنگام مشورت و همفکری با بخشهای مختلف ریسکهایی را مشاهده کردم که حتی قابل تصور نبود. لذا باید در بخش مدیریت نیز تلاش ویژهای انجام شود تا اهداف این پروژه محقق شود.
دکتر بیجندی درباره مدلهای برنامه ریزی این پروژه خاطرنشان کرد: ما دو مدل برنامهریزی داریم. یکی از آنها کوتاهمدت و یکی میانمدت است. برخی از آنها تمام شده و تکمیل شده اند و برخی نیز در حال پیشروی است و امیدواریم در آنها به نتیجه برسیم. همچنین همین رویکرد درباره اهداف بلندمدت نیز وجود دارد و تلاش میکنیم در این حوزه نیز اهداف را تحقق بخشیم.
وی درباره وضعیت همکاری جهاددانشگاهی با بخش خصوصی نیز گفت: تا کنون در تحقق این پروژه اتفاقت خیلی خوبی افتاده است و ما برای رسیدن به این نقطه همکاریهای ثمربخشی نیز با بخش خصوصی داشتهایم.
دکتر بیجندی تاکید کرد: امیدوارم این پروژه با موفقیت به ثمر بنشیند چرا که تاکنون نیز مسیر فوقالعاده ای را طی کرده است. همچنین یک مدل کسب و کار نیز برای این پروژه طراحی شده چرا که ما معتقدیم این پروژه یک پروژه کسب و کار است.
مدیر پروژه زبان Eight در انتها با اشاره به وضعیت سرمایهگذاری سازمانهای مختلف در این پروژه به بازار کار گفت: ما در این پروژه ۱۵ سرمایهگذار داشتیم که این ۱۵ سرمایهگذار در گذر زمان سرمایهگذاری کردند؛ اما پاسخی به آنها داده نشد. ما میخواستیم امروز برگههای سهام این واحدها را تقدیم آنها کنیم اما متاسفانه نشد. ما برنامه داریم که در آینده نزدیک این اتفاق را رقم بزنیم. برای مثال سازمان جهاددانشگاهی تهران در این پروژه به صورت تدریجی جمعا دویست میلیون تومان سرمایه گذاری کرده است. ۴۰ سهم آن زمان سازمان جهاددانشگاهی تهران در آن سال هماکنون تبدیل به بیش از ۱۰۰ سهم شده است. همچنین سازمان جهاددانشگاهی خراسان رضوی نیز ۵۰ میلیون و ۱۰ سهم داشته است.
انتهای پیام