علیرضا جزءقاسمی ظهر امروز (۱۰ تیرماه) در نشست خبری با بیان اینکه چندین سال است که کشور و استان زنجان با خشکسالی مواجه است، اظهار کرد: وضعیت بارندگی امسال به نسبت بهتر از سالهای گذشته بود ولی کماکان نسبت به میانگین بلندمدت و با توجه به آمار مرکز مدیریت خشکسالی کشور، در استان زنجان هفتونیم درصد کاهش بارندگی داریم.
وی با اشاره به اینکه رژیم بارشها نیز تغییر پیدا کرده است، یادآور شد: رژیم بارشها از برف به باران تبدیل شده است که همین بارش باران نیز پراکندگی متفاوتی دارد؛ به طوریکه در سطح استان در برخی از شهرستانها شاهد بارندگی خوبی بودیم و در برخی از شهرستانها این موضوع صادق نبود.
این مسئول با بیان اینکه یک سری از روستاها به دلایل مختلف غیر تحت پوشش آبفا هستند، تصریح کرد: بیش از ۹۰ درصد جمعیت روستایی کل استان تحت پوشش آبوفاضلاب قرار دارند.
جزءقاسمی، در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت آب شرب شیت و با اشاره به اینکه ساکنان این روستا علیرغم مطرح بودن به عنوان یک روستای گردشگری، تمایلی به تحت پوشش قرار گرفتن آبفا نداشتند، ادامه داد: از سال گذشته که خشکسالی بر این روستا نیز اثر گذاشته است، نسبت به تحت پوشش قرار گرفتن اظهار تمایل کردهاند که برای تحقق این امر نیز باید زیرساختها تامین شود که در همین راستا بررسیهای لازم انجام و اعلام هزینه به فرمانداری طارم و استانداری انجام شده است تا اعتبار لازمه اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت آبفای استان زنجان با توصیح اینکه اعلام آمادگی شده است تا بخشی از اعتبارات مربوط به آب این روستا را آبوفاضلاب تامین کند، تاکید کرد: طبق صورتجلسه انجام شده ۶۰ درصد از اعتبار نیز باید از طریق فرمانداری، دهیاری و خودیاری اهالی تامین شود و ۴۰ درصد را نیز شرکت آبوفاصلاب استان تامین کند.
این مسئول با یادآوری اینکه منابع آبی برای تامین آب در روستاها شامل آبهای سطحی مانند چشمه و قنات یا چاه است، عنوان کرد: تغییرات اقلیمی سبب شده که در روستاها این منابع آبی تهدید شود که همین موضوع، بروز مشکلات را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه روستاهای تحت پوشش و غیرتحت پوشش برای بررسی مشکلات آبی دستهبندی شدهاند، ادامه داد: مشکل عمده آب در روستاها، مشکلات فصلی است به طوری که عملاً با آغاز فصل گرما و تابستان مشکلات آبی در روستاها آغاز میشود.
جزءقاسمی با توضیح این مطلب که در فصل تابستان شاهد مصارف مازاد آب شرب برای دامها و همچنین آبیاری باغ و باغچهها به وسیله آب شرب در روستاها هستیم که مجموع این موضوعات سبب شده است در تابستان بیشتر در روستاها شاهد تنشهای آبی باشیم، اذعان کرد: در اکثر روستاها اگر بحث الگوی مصرف رعایت شود، دچار مشکل نخواهیم شد.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان زنجان، با اشاره به موضوع استفاده از پسآب در صنعت، عنوان کرد: خوشبختانه این موضوع در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز تصویب شده و کارگروهی متشکل صنعت و معدن و آب منطقهای و شرکت آبوفاضلاب با محوریت آب منطقهای تشکیل شده است تا نسبت به شناسایی صنایعی که میتوانند از پساب استفاده کنند، اقدام شود.
این مسئول با اشاره به اینکه در شهر زنجان ۱۲ هزار متر کعب پسآب به راشا کاسپین واگذار شده که از سال گذشته در حال استفاده هستند، افزود: قرارداد ۱۲ هزار مترمکعبی نیز با سه شهرک صنعتی اطراف زنجان بسته شده است تا آب مورد نیازشان از پسآب موردنیاز از تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان تامین شود.
وی با توضیح اینکه تصفیهخانه فاضلاب شهر زنجان مراحل پایانی خود را طی میکند و در مرحله نصب تجهیزات قرار دارد، متذکر شد: مشکلی به لحاظ تصفیهخانه فاضلاب در زنجان نداریم و باید تلاش کنیم شبکه شهر زنجان را گسترش دهیم زیرا وقتی شبکه گسترش پیدا کند، فاضلاب تصفیه شده و در اختیار صنعت قرار خواهد گرفت.
جزءقاسمی با تاکید بر اینکه بین ۷۵ تا ۸۵ هزار مترمکعب در شبانهروز میتوانیم پساب تولید کرده و در اختیار صنعت قرار دهیم، گفت: در شهر ابهر نیز با یکی از شرکتهای فولادی برای تکمیل پروژه فاصلاب قرارداد بسته شده تا آب مورد نیاز صنایع فولادی را تامین کنند که در حال حاضر در مرحله اجرایی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت آبوفاضلاب استان زنجان در ادامه گریزی به مسئله تامین آب مورد نیاز مسکن ملی زده و متذکر شد: نگرانیهایی در تامین آب پروژههای فوق وجود دارد که تمام تلاش خود را برای تامین آب انجام خواهد شد که در این حوزه دو مسئله تامین آب و تامین زیرساختها حائز اهمیت است.
وی با توضیح اینکه در برخی از پروژههای غرب و شرق زنجان نیاز به بارگذاری مخازن جدید است، افزود: تمام تلاشها بر این است که متناسب با پیشرفت فیزیکی پروژهها مشکلی در زمینه تامین آب به وجود نیاید اما این نگرانی کماکان یکی از نگرانیهای پایدار است.
این مسئول با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۳۰۰ مناقصه برای انتخاب پیمانکار برگزار کردیم، افزود: در بحث استفاده از بخش خصوصی در سرمایهگذاری نیز برنامههای مختلفی داریم که بخشی از آنها عملیاتی شده است که از مهمترین آنها میتوان به استفاده از طرفیت سرمایهگذاران در پروژههای فاضلاب اشاره کرد.
جزءقاسمی با اشاره به اینکه روستاهای اطراف زنجان مانند پایینکوه، دواسب و چرناب، از آب شهر زنجان استفاده میکنند، اضافه کرد: به علت ویلاهایی که در این روستاها ساخته شده و همچنین وجود انشعابات غیرمجاز مصرف آب به طور وحشتناکی در تابستان در این روستاها بالاست تا جایی که سه برابر شهروندان زنجانی آب مصرف میکنند که همین موضوعات سبب تنشآبی میشود.
این مسئول با اشاره به موضوع نداشتن آب در بخشی از روستای پایینکوه، افزود: ساختوساز در بخشی از این روستا خارج از طرح هادی بوده است که قانون اجازه نمیدهد به آنها انشعاب دهیم.
انتهای پیام